Ухвала
від 09.01.2014 по справі 911/38/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 239-72-81

У Х В А Л А

про прийняття заяви про порушення провадження у справі про банкрутство

"09" січня 2014 р. Справа № 911/38/14

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , розглянувши матеріали

за заявою: ліквідатора ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16 (надалі "Заявник-боржник " / "Заявник"),

до боржника, - ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16,

про порушення справи про банкрутство , -

ВСТАНОВИВ:

до господарського суду Київської області звернувся ліквідатора ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16, ("Заявник-боржник " / "Заявник ") з заявою б/№ від 30 грудня 2013 року (вх. № 50/14 від 08 січня 2014 року) про порушення справи про банкрутство боржника, - ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16, (надалі за текстом: "Боржник "), з підстав, як вказує Заявник, наявності у Боржника перед кредитором заборгованості в сумі 75 933,50 грн., що не оспорюється боржником, в той час як вартості майна Боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів та на підставі ст. 95 "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі за текстом: "Закон про банкрутство"). В своїй заяві Заявник просить суд: прийняти заяву до розгляду; порушити провадження у справі про банкрутство ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК"; визнати банкрутом ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК" та відкрити ліквідаційну процедуру; ліквідатором банкрута призначити Мішкоріза В.М..

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону про банкрутство, у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті або для повернення заяви про порушення справи про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п'яти днів з дня її надходження виносить ухвалу. Ухвалою про прийняття заяви про порушення провадження у справі про банкрутство господарський суд має право вирішити питання про: зобов'язання заявника, боржника та інших осіб надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Відповідно до ч. 3 ст. 16 Закону про банкрутство, у разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з'ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Дослідивши подані Заявником-боржником Заяву та долучені документи, судом встановлено, що представлених матеріалів достатньо для прийняття заяви Заявника до розгляду, призначення справи до розгляду у підготовчому засіданні.

Частиною 1 ст. 2 Закону про банкрутство встановлено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Керуючись ст.ст. 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст. 1, 2, 10-12, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву б/№ від 30 грудня 2013 року ліквідатора "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16 (вх. № 50/14 від 08 січня 2014 року) про порушення справи про банкрутство до розгляду.

2. Призначити справу до розгляду у підготовчому засіданні на 20 січня 2014 року на 17 год. 45 хв ., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, Зал судових засідань № 2).

3. Зобов'язати Заявника на призначене судове засідання надати суду:

- оригінали всіх поданих документів для огляду у судовому засіданні;

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, відсутня справа між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав або є рішення цих органів з такого предмету, інші докази, що підтверджують викладені в заяві обставини;

- баланс Боржника станом на останню звітну дату з доказом направлення податковому органу за місцезнаходженням Боржника ;

- довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об'єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі Боржника державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу;

- інші докази дотримання Заявником вимог ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство;

- належні докази проведення перевірки та її результати достовірності та повноти ліквідаційного балансу у встановленому законодавством порядку органом державної податкової служби, у якому перебуває на обліку Боржник;

- докази подання звітності головою ліквідаційної комісії органам державної податкової служби, Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування за останній звітний період.

4. Попередити учасників у справі про матеріальну відповідальність за невиконання вимог суду, зокрема, попередити про те, що відповідно до п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, приймаючи рішення, має право: стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

5. Копію ухвали надіслати: Заявнику, ТОВ "МАБУСТ" (07400, Київська область, м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 12), Управлінню з питань банкрутства Департаменту нотаріату та банкрутства Міністерства юстиції України; державному реєстратору за місцезнаходженням Боржника; органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Боржника; податковому органу за місцезнаходженням Боржника, центру зайнятості за місцезнаходженням Боржника, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за місцезнаходження Боржника, Управлінню Пенсійного фонду України за місцезнаходженням Боржника.

Суддя Скутельник П.Ф.

Дата ухвалення рішення09.01.2014
Оприлюднено14.01.2014
Номер документу36562403
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —911/38/14

Ухвала від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 22.04.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 04.02.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 03.02.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 27.01.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 20.01.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 09.01.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні