Ухвала
від 28.01.2014 по справі 917/2034/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

28.01.2014 року Справа № 917/2034/13

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Лазірківський елеватор", вул. Леніна, 79, с. Лазірки, Оржицького району, Полтавської області, 37710 (ідентифікаційний код 32413217)

про визнання банкрутом в порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Суддя Білоусов С.М.

Представники сторін:

від кредитора: не з'явився;

ліквідатор: Васін Є.Є., паспорт серії НОМЕР_1 виданий Ленінським РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області 24.03.1999 р.

Суть справи: розглядається заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Лазірківський елеватор", вул. Леніна, 79, с. Лазірки, Оржицького району, Полтавської області, 37710 (ідентифікаційний код 32413217) про визнання банкрутом в порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Кредитором - Лубенською ОДПІ поштою надіслано клопотання вих. № 311/10/16-18-10-14 від 23.01.2014 р. про розгляд справи без участі свого представника (вх. № 947 від 27.01.2014 р.).

Суд клопотання прийняв і задовольнив.

Ліквідатор ТОВ "Лазірківський елеватор" Васін Є.Є. через канцелярію господарського суду Полтавської області супровідним листом вих. № 4 від 23.01.2014 р. подав звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та протокол зборів комітету кредиторів ТОВ "Лазірківський елеватор" від 21.01.2014 р. (вх. № 784 від 23.01.2014 р.).

Вищезазначені документи залучені судом до матеріалів справи.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив:

10.10.2013 р. до господарського суду Полтавської області надійшла заява від Васіна Є.Є. - голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Лазірківський елеватор", с. Лазірки (далі - ТОВ "Лазірківський елеватор") № 1 від 10.10.2013 р. (вх.№2461/13) про визнання банкрутом в порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 24.10.2013 р. порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Лазірківський елеватор" за спрощеною процедурою, передбаченою статтею 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Полтавської області від 05.11.2013 р. визнано банкрутом ТОВ "Лазірківський елеватор", відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором Васіна Євгена Євгенійовича з наданням йому повноважень відповідно до положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Зобов'язано ліквідатора в десятиденний термін з дня прийняття постанови з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникнуть під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах (газетах "Голос України" або "Урядовий кур'єр").

Публікація оголошення про визнання ТОВ "Лазірківський елеватор" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури вміщена в газеті "Голос України" від 19.11.2013 р. № 217 (5717).

Відповідно до ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

У встановлений Законом місячний строк від дня офіційного оприлюднення оголошення про визнання ТОВ "Лазірківський елеватор" банкрутом та відкриття стосовно нього ліквідаційної процедури до господарського суду та ліквідатора із заявами про визнання грошових вимог до боржника звернулась Лубенська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Полтавській області, м. Лубни на суму 384 339,75 грн.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 24.12.12.2013 р. визнані грошові вимоги Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області на суму 577 264,09 грн., що складає 267 132,72 грн. - основний борг з віднесенням до третьої черги задоволення кредиторських вимог, а також 310 131,37 грн. - штрафні санкції та пеня - з віднесенням їх до шостої черги реєстру вимог кредиторів.

Даною ухвалою вказані вимоги внесено до реєстру вимог кредиторів ТОВ "Лазірківський елеватор" у визнаних судом розмірах та визначеній черговості та затверджено реєстр вимог кредиторів.

За результатами проведеної роботи ліквідатор представив на розгляд суду ліквідаційний баланс ТОВ "Лазірківський елеватор" та документально обґрунтований звіт про проведену роботу від 21.01.2014 р.

Ліквідатором встановлена відсутність у банкрута зобов'язань по виплаті заробітної плати працівникам, вихідної допомоги, належної працівникам зв'язку з припиненням трудових відносин, по виплаті авторської винагороди, сплаті аліментів, виплат по відшкодуванню шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян.

У відповідях на запити ліквідатора Управління Пенсійного фонду України в Оржицькому районі Полтавської області, Лубенська міжрайонна виконавча дирекція Полтавського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Полтавське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів повідомили про відсутність заборгованості перед ними у ТОВ "Лазірківський елеватор".

Оржицький районний центр зайнятості вих. № 139 від 08.02.2013 р. повідомив про заборгованість ТОВ "Лазірківський елеватор" станом на 2010 р. на суму 25,34 грн.

Ліквідатором були вчинені наступні заходи щодо пошуку, виявлення та повернення активів товариства-банкрута.

Довідкою № 2/10/18.2/-60 від 01.08.2013 р. Лубенська ОДПІ повідомила про відсутність у ТОВ "Лазірківський елеватор" поточних рахунків у банківських установах.

У довідці № 1713 від 05.12.2012 р. Відділення РЕР з обслуговування м. Лубни, Лубенського та Оржицького районів зазначається про відсутність зареєстрованих транспортних засобів за банкрутом.

Також КП "Лубенське міжрайонне бюро технічної інвентаризації" довідкою № 1787 від 14.11.2012 р. повідомило про відсутність зареєстрованого нерухомого майна за ТОВ "Лазірківський елеватор".

Відповідно до довідки державної інспекції сільського господарства у Полтавській області № 68 від 15.02.2013 р. сільськогосподарська та інша техніка за ТОВ "Лазірківський елеватор" не зареєстрована.

Згідно з довідкою № 661 від 06.08.2013 р. Держземагенства у Оржицькому районі Полтавської області за банкрутом земельні ділянки не обліковуються.

Таким чином, із представлених документів вбачається, що майно боржника, на яке можна було б звернути стягнення в ліквідаційній процедурі, ліквідатором не виявлено.

З матеріалів справи вбачається, що грошові зобов'язання перед наявним кредитором задовольнити не має можливості в зв'язку з відсутністю у банкрута власності, транспортних засобів та грошових коштів. В зв'язку з відсутністю майнових активів банкрута інвентаризація не проводилась, оплата послуг ліквідатора Васіна Є.Є. не нараховувалась.

Відповідно до положень ч. 1 статті 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з відповідними додатками.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Наданий ліквідатором звіт свідчить про вжиття ліквідатором усіх можливих заходів щодо з'ясування активів та зобов'язань боржника шляхом подання запитів до відповідних органів.

Матеріалами справи підтверджено, що грошові зобов'язання перед кредиторами у сумі 577 264,09 грн. не можуть бути задоволені за відсутності в банкрута майнових активів у т.ч.: нерухомого майна, транспортних засобів та грошових коштів.

Згідно з ч. 5 статті 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до вимог частин. 2-3 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Згідно з ч. 5 статті 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

В процесі розгляду звіту ліквідатора про проведену роботу та наданих до нього документів судом встановлено, що за наслідками здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором було вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквідації.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе звіт ліквідатора затвердити.

Пунктом 6 частини 1 статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно з положеннями частини 4 статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст. 46, п. 6 ч. 1 ст. 83, ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

УХВАЛИВ :

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Лазірківський елеватор", вул. Леніна, 79, с. Лазірки, Оржицького району, Полтавської області, 37710 (ідентифікаційний код 32413217).

2. Ліквідувати Товариство з обмеженою відповідальністю "Лазірківський елеватор", вул. Леніна, 79, с. Лазірки, Оржицького району, Полтавської області, 37710 (ідентифікаційний код 32413217).

3. Державному реєстратору вчинити дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та спрямовані на припинення державної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю "Лазірківський елеватор", вул. Леніна, 79, с. Лазірки, Оржицького району, Полтавської області, 37710 (ідентифікаційний код 32413217).

4. Припинити провадження у справі.

5. Копію ухвали направити кредитору, арбітражному керуючому Васіну Є.Є., Реєстраційній службі Оржицького районного управління юстиції, Головному управлінню статистики у Полтавській області для виключення з ЄДРПОУ та державному органу з питань банкрутства.

Суддя Білоусов С. М.

Дата ухвалення рішення28.01.2014
Оприлюднено29.01.2014
Номер документу36853332
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Судовий реєстр по справі —917/2034/13

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 24.12.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 09.12.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Постанова від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 24.10.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 14.10.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні