Ухвала
від 28.01.2014 по справі 914/4561/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.01.2014 р. Справа№ 914/4561/13

За позовом : Інституту народознавства НАН України, м. Львів,

до відповідача : Товариства з обмеженою відповідальністю (надалі - ТзОВ) «Гранд Готель», м. Львів,

за участю третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Публічного акціонерного товариства (надалі - ПАТ) «Львівобленерго», м. Львів,

про усунення перешкод в користуванні майном.

Суддя О.Ю. Бортник

Секретар судового засідання Т.О. Бобак

Представники:

Від позивача: Білинський-Гродзь Ю.М. - представник,

Від відповідача: не з'явився,

Від третьої особи: Токар Т.В. - начальник сектора, Сапрун М.М. - юрисконсульт.

СУТЬ СПОРУ: Інститут народознавства НАН України звернувся до господарського суду Львівської області з позовом до ТзОВ «Гранд Готель» про усунення перешкоди позивачу в користуванні будівлею у м. Львові на просп. Свободи, 15 шляхом виселення відповідача.

Ухвалою суду від 16.01.2014 року залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ПАТ «Львівобленерго».

Відповідач у судове засідання не з'явився, причин неявки суду не повідомив, вимог ухвали суду від 16.01.2014 року не виконав.

Представником третьої особи подано пояснення №112-0525 від 27.01.2013р. про те, що за наявною у ПАТ «Львівобленерго» інформацією між Спільним українсько-американським підприємством «Гранд-Готель» та Інститутом народознавства Національної академії наук України 01.06.2009р. укладено договір про спільне використання технологічних електричних мереж. Відповідно до умов цього Договору Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель» є власником мереж, а саме: ТП-1467, та зобов'язується забезпечувати технічну можливість передачі (транзиту) електричної енергії власними технологічними електричними мережами в точки приєднання електроустановок користувача - Інституту народознавства Національної академії наук України.

Позивачем заявлено клопотання про заміну неналежного відповідача на ТзОВ «Спільне українсько-американське підприємство Гранд-готель» та відкладення розгляду справи. Розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку, що воно задоволенню не підлягає та до участі у справі слід залучити іншого відповідача, виходячи з такого. У матеріалах справи відсутні та позивачем суду не подані належні, допустимі та достатні докази того, що власником трансформаторної підстанції ТП-1467 є ТзОВ «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель». Такого висновку позивач дійшов на підставі Договору про спільне використання технологічних електричних мереж від 01.06.2009р. Однак, як стверджував представник позивача у судовому засіданні, дія цього договору припинилась декілька років тому. Крім цього, ТзОВ «Гранд Готель» та ТзОВ «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель» розташовані за однією адресою. Докази, які б свідчили, що за допомогою трансформаторної підстанції ТП-1467 та живлячих кабельних ліній електроенергією користується лише ТзОВ «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель», відсутні. Відсутні також докази того, що між ТзОВ «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель», 1993 року утворення, та ТзОВ «Гранд Готель», державна реєстрація якого відбулась пізніше (2011 року), в зв'язку з цим не вчинялись правочини щодо відступлення тих чи інших прав на трансформаторну підстанцію і технологічні мережі.

Згідно з ч.ч. 1, 4 ст. 24 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача; про залучення іншого відповідача чи заміну неналежного відповідача виноситься ухвала, і розгляд справи починається заново.

З огляду на викладене в зв'язку з необхідністю витребувати нові докази, суд вважає за доцільне залучити іншого відповідача - ТзОВ «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель» та відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 24, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі іншого відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель» (79000, м. Львів, проспект Свободи, буд. 13).

2. Відкласти судовий розгляд справи на 25.02.14 р. на 9 год. 30 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, 5 поверх, каб. № 504.

3. Зобов'язати :

Позивача - подати докази надіслання копії позовної заяви і доданих до неї доказів Товариству з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель», письмово вказати номери приміщень згідно з Технічним паспортом, у яких знаходиться спірна трансформаторна підстанція ТП-1467, докази того, що у цих приміщеннях знаходиться трансформаторна підстанція ТП-1467, яка належить одному із відповідачів чи обом відповідачам, докази припинення дії Договору про спільне використання технологічних електричних мереж від 01.06.2009р., рішення виконкому Львівської міської ради № 690 від 18.07.2008р., явка обов'язкова.

Відповідачів - подати письмове пояснення з приводу заявлених позовних вимог, докази про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, докази, які спростовують позовні вимоги, явка.

Третю особу - письмово пояснити, чи може трансформаторна підстанція складатись з декількох електричних установок відкритого або закритого типу, які знаходяться у різних, одинадцятьох, ізольованих приміщеннях, явка.

Суддя Бортник О.Ю.

Дата ухвалення рішення28.01.2014
Оприлюднено30.01.2014
Номер документу36863823
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/4561/13

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 12.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Рішення від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні