Ухвала
від 12.03.2014 по справі 914/4561/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.03.2014 р. Справа№ 914/4561/13

За позовом : Інституту народознавства НАН України, м. Львів,

до відповідача 1 : Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Готель», м. Львів,

до відповідача 2 : Товариства з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель», м. Львів,

за участю третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Публічного акціонерного товариства «Львівобленерго», м. Львів,

про усунення перешкод в користуванні майном.

Суддя О.Ю. Бортник

ОСОБА_1 Бобак

Представники:

Від позивача: ОСОБА_2 - представник,

Від відповідачів: не з'явились,

Від третьої особи: не з'явився.

СУТЬ СПОРУ: Інститут народознавства НАН України звернувся до господарського суду Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Готель» про усунення перешкоди позивачу в користуванні будівлею у м. Львові на просп. Свободи, 15 шляхом виселення Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Готель».

Ухвалою суду від 16.01.2014 року залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ПАТ «Львівобленерго».

Ухвалою суду від 28.01.2014р. залучено до участі у справі іншого відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-американське підприємство «Гранд-Готель», м. Львів.

Відповідачі та третя особа в судове засідання не з'явились, причин неявки суду не повідомили, вимог ухвал суду від 28.01.2014р. та 25.02.2014р. не виконали.

Позивач звернувся до господарського суду із заявою про зміну позовних вимог від 07.03.2013р., у якій просив суд усунути перешкоди Інституту народознавства НАН України в користуванні будівлею у м. Львові на просп. Свободи, 15 шляхом виселення Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Готель» та Спільного українсько-американського підприємства «Гранд-Готель» з займаних приміщень. Представником позивача у судовому засіданні подано пояснення від 12.03.2014р. про те, що відповідачами по справі використовуються приміщення Інституту народознавства НАНУ, розташовані на першому поверсі будівлі № 15 на просп. Свободи у м. Львова, що позначені цифрами 4, 5, 6, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 на поверховому плані першого поверху технічного паспорта на буд. літ. А-4, копія якого є в матеріалах справи. Окрім цього, після ознайомлення представника позивача з відомостями в ЄДР за пошуковим запитом - ідентифікаційним кодом юридичної особи, зазначеним позивачем у позовній заяві як код ЄДРПОУ Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Готель» та за пошуковим запитом - найменуванням юридичної особи, що розміщені на сайті Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» ( http://search.irc.gov.ua/edr.html ), подано клопотання від 12.03.2014р. про витребування судом з метою достовірного з'ясування відповідача по справі та його ідентифікаційних даних у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Львівського міського управління юстиції відомостей про вчинені реєстраційні дії щодо юридичної особи за ідентифікаційним кодом 37484224, зокрема, інформацію про актуальну та всі попередні найменування даної юридичної особи, оскільки ІННАНУ немає доступу до інформаційних баз даних ЄДР та не може здійснювати пошук інформації.

У задоволенні клопотання позивача про витребування доказів суд відмовляє, з огляду на наступне. Згідно ч. 1 ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторони або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. Відповідно до п. 1.6. Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України № 1846/5 від 14.12.2012р. відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі, є відкритими і загальнодоступними, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття та закриття рахунків, накладення та зняття арештів на рахунки та майно. Відтак, позивачем у поданому клопотанні не доведено неможливості самостійного подання доказів як необхідної умови подання клопотання про витребування доказів господарським судом, передбаченої ст. 38 Господарського процесуального кодексу України.

У зв'язку з відмовою в задоволенні клопотання від 12.03.2014р. про витребування доказів, з метою повного й достовірного з'ясування обставин справи, представником позивача заявлено у судовому засіданні клопотання про оголошення перерви в судовому засіданні для подання додаткових доказів.

З огляду на викладене в зв'язку з клопотанням позивача від 12.03.2014р., суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкласти судовий розгляд справи на 25.03.14 р. на 11 год. 05 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, 5 поверх, каб. № 504.

2. Зобов'язати :

Позивача - подати Додатки № 4, 5 до договору від 01.06.2009р., докази, задля надання можливості подання яких, було заявлене відповідне клопотання 12.03.2014р., забезпечити обов'язкову явку в судове засідання директора Інституту народознавства НАН України ОСОБА_3 для дачі пояснень по справі.

Відповідачів - подати письмове пояснення з приводу заявлених позовних вимог, докази про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, докази, які спростовують позовні вимоги, явка.

Третю особу - письмово пояснити, чи може трансформаторна підстанція складатись з декількох електричних установок відкритого або закритого типу, які знаходяться у різних, одинадцятьох, ізольованих приміщеннях, явка.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Дорога в майбутнє» - повідомити письмово суд, чи є ТзОВ «Дорога в майбутнє» правонаступником ТзОВ «Гранд Готель», якщо так, то до пояснень додати докази на їх підтвердження.

Суддя Бортник О.Ю.

Дата ухвалення рішення12.03.2014
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50936848
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод в користуванні майном.

Судовий реєстр по справі —914/4561/13

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 12.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Рішення від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні