Ухвала
від 30.01.2014 по справі п/811/321/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

30 січня 2014 року Справа № П/811/321/14

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Сагун А. В., розглянувши позовну заяву Головного управління Держсанепідемслужби України у Кіровоградській області до ПП "Автомаксимум-плюс" про повне зупинення надання послуг, -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Держсанепідемслужби України у Кіровоградській області звернулось в Кіровоградський окружний адміністративний суд з позовною заявою до ПП "Автомаксимум-плюс", в якому просить зобов'язати ПП "Автомаксимум-плюс" (вул. Острівська, буд 2, м. Кіровоград) код ЄДРПОУ 36904687 зупинити надання послуг на автомийці СТО «Автомаксимум», що розташована за адресою: м. Кіровоград, вул. Степняка-Кравчинського, 2, до усунення порушень санітарного законодавства.

Позовна заява підлягає залишенню буз руху, оскільки подана з порушенням вимог ч.ч. 1, 5 ст. 106 КАС України.

Так, позовну заяву підписано начальником ОСОБА_1, проте не долучено документ, який засвідчував би його право на підписання позовної заяви до суду, від імені Головного управління Держсанепідемслужби України у Кіровоградській області.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 106 КАС України якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

З огляду на викладене, представнику позивача необхідно надати документ, який засвідчував би право начальника ОСОБА_1, на підписання позовної заяви до суду, від імені Головного управління Держсанепідемслужби України у Кіровоградській області.

Також, відповідно до п.4 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

З огляду на викладене, позивачу необхідно надати докази того, що ПП "Автомаксимум-плюс" (вул. Острівська, буд 2, м. Кіровоград) є власником автомийки СТО «Автомаксимум», що розташована за адресою: м. Кіровоград, вул. Степняка-Кравчинського,2.

Крім того, відповідно до п .2 ч. 4 ст. 105 КАС України адміністративний позов може містити вимоги про зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень прийняти рішення або вчинити певні дії.

Оскільки, відповідач - ПП "Автомаксимум-плюс" не є суб'єктом владних повноважень, то відповідно до вимог п.4 ч.1 ст.106 КАС України, позивачу необхідно зазначити нормативно правовий акт, на підставі якого, він просить суд зобов'язати відповідача застосувати заходи реагування.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України позовна заява, подана без додержання вимог, встановлених ст.106 цього Кодексу, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.108 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Головного управління Держсанепідемслужби України у Кіровоградській області до ПП "Автомаксимум-плюс" про повне зупинення надання послуг -залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви, подавши у строк до 06 лютого 2014 року:

- документ на підтвердження повноважень начальника ОСОБА_1, на підписання позовної заяви до суду, від імені Головного управління Держсанепідемслужби України у Кіровоградській області;

- обґрунтування, з посиланням на нормативно правові акти, обов'язку або права відповідача застосувати заходи реагування;

- надати докази того, що ПП "Автомаксимум-плюс" (вул. Острівська, буд 2, м.Кіровоград) є власником автомийки СТО «Автомаксимум», що розташована за адресою: м. Кіровоград, вул. Степняка-Кравчинського, 2.

У разі не усунення вказаних недоліків позовної заяви у встановлений строк, остання буде вважатись не поданою і повернута.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Ухвала суду може бути оскаржена позивачем до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання в 5-денний строк з дня її отримання копії ухвали, апеляційної скарги.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду А.В. Сагун

Дата ухвалення рішення30.01.2014
Оприлюднено31.01.2014
Номер документу36888652
СудочинствоАдміністративне
Сутьповне зупинення надання послуг

Судовий реєстр по справі —п/811/321/14

Постанова від 12.03.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Постанова від 17.04.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Постанова від 17.04.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Постанова від 12.03.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 07.02.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 30.01.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні