Ухвала
від 03.02.2014 по справі 161/1598/14-ц
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/1598/14-ц

Провадження № 2/161/1130/14

У Х В А Л А

про забезпечення позову

03 лютого 2014 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Присяжнюк Л.М.

при секретарі - Довжик Н.М.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Луцьку заяву Матвіїва Вадима Миколайовича в інтересах Прохора Анатолія Степановича про забезпечення позову в цивільній справі за позовом Прохора Анатолія Степановича до Релігійної громади помісної церкви християн віри Євангельської П'ятидесятників "СІОН", Об"єднання церков християн віри євангельської п"ятидесятників Волинської області Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської п"ятидесятників про визнання недійсними і скасування рішень загальних зборів та визнання недійсним і скасування правочину,

в с т а н о в и в:

Матвіїв В.М. в інтересах позивача Прохора А.С. подав позов проти відповідачів Релігійної громади помісної церкви християн віри Євангельської П'ятидесятників "СІОН", Об"єднання церков християн віри євангельської п"ятидесятників Волинської області Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської п"ятидесятників про визнання недійсними і скасування рішень загальних зборів та визнання недійсним і скасування правочину. В обґрунтування своїх вимог посилається на наступні обставини. Вважає, що спір виник внаслідок протиправних дій відповідачів, спрямованих на заволодіння нерухомим майном Церкви - виставочним павільйоном (А-1), загальною площею 945,8 кв. м., який розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Глушець, 4, поштовий індекс 43025.

Зокрема, починаючи з квітня 2012 року представниками Об'єднання церков християн віри євангельської п'ятидесятників Волинської області Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської п'ятидесятників робляться незаконні спроби усунути Прохора А. С. з посади керівника (пастора) Церкви задля досягнення майнової вигоди у вигляді заволодіння коштами і приміщенням.

Такі спроби супроводжувались неодноразовим внесенням змін до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо зміни керівника Церкви. Підставою для проведення таких змін були протоколи, які нібито прийняті на нібито загальних зборах Церкви.

Останніми незаконними змінами, здійсненими 15.01.2014 році було визначено, що керівником Церкви являється Оніщук Віталій Феодосійович.

Відразу ж, після цього 16.01.2014 на підставі договору пожертви №101 було відчужено приміщення Церкви на користь Об'єднання церков християн віри євангельської п'ятидесятників Волинської області Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської п'ятидесятників.

Окрім того, з метою максимально унеможливити повернення нерухомого майна законному власнику - релігійній громаді Церкви, відповідачі без достатньої правової підстави обтяжили нерухоме майно, шляхом передачі його в іпотеку на підставі договору іпотеки №3989 від 16.12.2013, посвідченого приватним нотаріусом Луцького міського нотаріального округу ОСОБА_5 Іпотекодержателем за цим договором виступав ОСОБА_6.

В позові просить визнати недійсними і скасувати рішення загальних зборів Релігійної громади помісної церкви християн віри євангельської п'ятидесятників «Сіон», що оформлені протоколами від 22.12.2013р., від 05.01.2014 р.та від 14.01.2014 р. Визнати недійсним договір пожертви №101 від 16.01.2014 нерухомого майна Релігійної громади помісної церкви християн віри євангельської п'ятидесятників «Сіон» - виставочного павільйону (А-1), загальною площею 945,8 кв. м., який розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Глушець, 4, поштовий індекс 43025, посвідчений приватним нотаріусом Луцького міського нотаріального округу ОСОБА_5.

За таких обставин, вважає за необхідне вжити заходів забезпечення позову. Адже, в протилежному випадку, відповідачі матимуть змогу безперешкодно вносити незаконні зміни до ЄДР та вчиняти подальші правочини, які унеможливлять або істотно ускладнять повернення нерухомого майна релігійній громаді Церкви.

У заяві про забезпечення просить суд вжити заходи для забезпечення позову шляхом:

1.1. Заборони державним реєстраторам Реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції вносити будь-які зміни до відомостей про Релігійної громади помісної церкви християн віри Євангельської П'ятидесятників "СІОН", які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та проводити державну реєстрацію змін до установчих документів Релігійної громади помісної церкви християн віри Євангельської П'ятидесятників "СІОН".

1.2. Заборони Об"єднання церков християн віри євангельської п"ятидесятників Волинської області Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської п"ятидесятників та будь-яким іншим третім особам, до набрання законної сили рішення по справі, вчиняти будь-які дії спрямовані на відчуження будь-яким способом, передачу в іпотеку, обтяження, передачу до статутного капіталу нерухомого майна - виставочного павільйону (А-1), загальною площею 945,8 кв. м., який розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Глушець, 4, поштовий індекс 43025.

1.3. Накладення арешту і заборонити відчужувати нерухоме майно - виставочний павільйон (А-1), загальною площею 945,8 кв. м., який розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Глушець, 4, поштовий індекс 43025.

Відповідно до ч.1,3 ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи. Якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Як роз'яснив Пленум Верховного Суду України в п. 4 постанови № 9 від 22 грудня 2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», розглядаючи заяву про забезпечення позову суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовними вимогами.

При розгляді заяви про забезпечення позову з урахуванням доказів наявних у справі та з'ясувавши обсяг позовних вимог, а також співмірність заявлених позовних вимог виду забезпечення позову, який просить застосувати заявник, суд дійшов висновку, що прохання про забезпечення позову слід задовольнити частково, а саме: 1) заборонити державним реєстраторам Реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції вносити будь-які зміни до відомостей про Релігійну громаду помісної церкви християн віри Євангельської П'ятидесятників "СІОН", які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та проводити державну реєстрацію змін до установчих документів Релігійної громади помісної церкви християн віри Євангельської П'ятидесятників "СІОН"; 2) заборонити Об"єднанню церков християн віри євангельської п"ятидесятників Волинської області Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської п"ятидесятників та іншим третім особам відчужувати нерухоме майно - виставочний павільйон (А-1), загальною площею 945,8 кв. м., який розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Глушець, 4.

Разом з тим, інші види забезпечення позову, які просить застосувати заявник не можуть бути вжиті судом, виходячи із вимог співмірності, а тому в решті вимог заяви слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 151-153, 210 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Заяву задовольнити частково.

Заборонити державним реєстраторам Реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції (ЦНАП, вул. Лесі Українки, 35, м. Луцьк) вносити будь-які зміни до відомостей про Релігійну громаду помісної церкви християн віри Євангельської П'ятидесятників "СІОН" (ідентифікаційний код юридичної особи: 26516391), які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та проводити державну реєстрацію змін до установчих документів Релігійної громади помісної церкви християн віри Євангельської П'ятидесятників "СІОН" (ідентифікаційний код юридичної особи: 26516391).

Заборонити Об"єднанню церков християн віри євангельської п"ятидесятників Волинської області Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської п"ятидесятників та іншим третім особам відчужувати нерухоме майно - виставочний павільйон (А-1), загальною площею 945,8 кв. м., який розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Глушець, 4, поштовий індекс 43025.

Копію ухвали до негайного виконання направити Державній виконавчій службі Луцького МУЮ (вул. Винниченка, 27А, м. Луцьк) та Реєстраційній службі Луцького МУЮ (ЦНАП, вул. Лесі Українки, 35, м. Луцьк).

Про результати виконання ухвали повідомити Луцький міськрайонний суд Волинської області.

В решті вимог заяви про забезпечення позову відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Волинської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Луцького міськрайонного суду Л.М.Присяжнюк

Дата ухвалення рішення03.02.2014
Оприлюднено05.02.2014
Номер документу36942320
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними і скасування рішень загальних зборів та визнання недійсним і скасування правочину

Судовий реєстр по справі —161/1598/14-ц

Ухвала від 13.01.2016

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Овсієнко А. А.

Ухвала від 12.01.2016

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Овсієнко А. А.

Ухвала від 24.12.2015

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Овсієнко А. А.

Рішення від 20.11.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Рішення від 20.11.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 18.11.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 18.11.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 18.11.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 09.10.2015

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Киця С. І.

Ухвала від 09.10.2015

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Киця С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні