Ухвала
від 06.02.2014 по справі 826/752/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

06 лютого 2014 року м. Київ № 826/752/14 Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Дегтярьова О.В., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

Товариства з обмеженою відповідальністю «Статус код» Товариства з обмеженою відповідальністю «Тантьєма»

до Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління Міндоходів у місті Києві Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Києва про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 04 липня 2013 року № 10926552208 і № 11026552208, - скасування податкового повідомлення-рішення від 05 березня 2013 року № 0002812250, - В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Статус код» (далі - позивач, ТОВ «Статус код») з позовом до Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління Міндоходів у місті Києві (далі - відповідач, ДПІ) про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення від 16 січня 2013 року № 0000222202.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 27 січня 2014 року позовну заяву ТОВ «Статус код» було залишено без руху та позивачу наданий певний строк для усунення недоліків позову.

04 лютого 2014 року до суду через канцелярію на виконання вимог вказаної ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 27 січня 2014 року позивачем подана заява про усунення недоліків від 04.02.2014р. б/н із доданими до неї примірниками заяви про уточнення позовних вимог та належного документу про сплату судового збору.

Згідно з частиною другою ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Враховуючи вищевикладене суд прийшов до висновку, що наразі подана позовна заява ТОВ «Статус код» в цілому відповідає вимогам, встановленим ст. 104, ст. 105, ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 3, ч. 2 ст. 4, ст. 6, ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України позов належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява підсудна Окружному адміністративному суду міста Києва згідно ст. 18, ст. 19, ст. 20 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

В порядку підготовки справи до судового розгляду суд прийняв рішення про витребування від сторін необхідних документів та інших матеріалів.

Враховуючи, що судом в порядку підготовки справи до судового розгляду проведені всі необхідні процесуальні дії, передбачені ст. 110 Кодексу адміністративного судочинства України, для забезпечення всебічного, об'єктивного розгляду і вирішення справи протягом розумного строку, суд дійшов висновку про можливість закінчення підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 105-107, ч. 2 ст. 108, ст. 110, ст. 121, ст. 160, ст. 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі, яка буде розглядатись суддею Дегтярьовою О.В.

2. Зобов'язати відповідача подати суду до визначеної дати судового засідання письмові заперечення проти позову та всі докази на їх підтвердження, які наявні у відповідача (оригінали для огляду та належним чином засвідчені копії для приєднання до матеріалів справи).

3. Витребувати від позивача:

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору;

- документальні докази оскарження ТОВ «Статус код» висновків акта документальної перевірки та спірних податкових повідомлень-рішень від 04.07.2013р. в досудовому порядку;

- належним чином завірені копії усіх наявних у позивача первинних і розрахункових документів, документів бухгалтерського та податкового обліку, документів організаційно-розпорядчого характеру, що були оформлені/отримані ТОВ «Статус код» на підставі та на виконання письмових договорів, укладених ним з контрагентами - ПП «Унісон Дизайн», ТОВ «Альбіон 2011», ТОВ «Транспорт-Експрес», ТОВ «Трейдтех» (додатково до вже наданих, якщо такі наявні ), або письмові пояснення із зазначенням причин неможливості їх надання;

- документально підтверджені детальні письмові пояснення по суті укладення і виконання кожного із спірних правочинів із зазначенням місця, часу, способу виконання тих чи інших господарських операцій, конкретних кола осіб - учасників господарських операцій (фізичних та/або юридичних осіб), приладів, матеріалів, обладнання та транспортних засобів, які були використанні при здійсненні таких господарських операцій;

- оригінали виписок по розрахунковому рахунку позивача, завірених відповідною банківською установою, з відомостями про сплату ТОВ «Статус код» вартості робіт (послуг) придбаних за спірними правочинами, та відповідно з відомостями про отримання позивачем коштів від контрагентів-замовників в ході використання результатів спірних господарських операцій, або письмові пояснення із зазначенням причин неможливості їх надання;

- документальні докази наявності у позивача та його контрагентів матеріально-технічної бази (в тому числі власних/орендованих складських і офісних приміщень, виробничого і спеціального технічного обладнання, транспортних засобів, інших основних засобів), кваліфікованих трудових ресурсів, дозвільних документів, необхідних для здійснення господарської діяльності (у вигляді письмових пояснень з доданими до первинними і розрахунковими документами, внутрішньо-організаційними документами, документами бухгалтерського обліку і звітності, податкової звітності, тощо) ( якщо такі наявні );

- документальні докази пов'язаності спірних операцій з господарською діяльністю позивача та використання результатів спірних операцій у його власній господарській діяльності (у вигляді письмових пояснень по суті фінансово-господарської операцій з кожним контрагентом-замовником/покупцем, з наданням підтверджуючих первинних і розрахункових документів, внутрішньо-організаційних документів, документів бухгалтерського обліку і звітності, податкової звітності, тощо);

- усі оригінали вищевказаних та доданих до позовної заяви документів або письмові пояснення із зазначенням поважних причин їх відсутності.

4. Витребувати від відповідача:

- усі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішень, вчиненні дії, допущенні бездіяльності, з приводу яких подано позов (оригінали для огляду та належним чином засвідчені копії для приєднання до матеріалів справи);

- документально підтверджені відомості про порушення кримінальних справ (проваджень) відносно посадових осіб ТОВ «Статус код» (ідентифікаційний код 33743777), ПП «Унісон Дизайн» (ідентифікаційний код 34795572), ТОВ «Альбіон 2011» (ідентифікаційний код 37730190), ТОВ «Транспорт-експрес» (ідентифікаційний код 35745362) і ТОВ «Трейдтех» (ідентифікаційний код 38123948) або за фактами порушень що стосуються цих підприємств, а в разі порушення таких кримінальних справ (проваджень) - додатково інформацію про стан їх розгляду та чи передані вони до суду (якщо такі наявні ).

5. Закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду на 19 лютого 2014 року о 16 год. 00 хв. Судове засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою : 01601 , м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1, блок В, 4 поверх, зал судових засідань № 70.

6. В судове засідання викликати повноважних представників сторін.

7. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права і обов'язки. Відповідачу надіслати також копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Дегтярьова

Витяг про процесуальні права і обов'язки осіб, які беруть участь у справі, встановлені ст. 49, ст. 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

Особи, які беруть участь у справі, мають право: 1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів; 2) знайомитися з матеріалами справи; 3) заявляти клопотання і відводи; 4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення; 5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів; 6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам; 7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них; 9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень; 10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів; 11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Крім прав та обов'язків, визначених у ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитись від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

Крім прав та обов'язків, визначених у ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Дата ухвалення рішення06.02.2014
Оприлюднено11.02.2014
Номер документу37061141
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 04 липня 2013 року № 10926552208 і № 11026552208, - скасування податкового повідомлення-рішення від 05 березня 2013 року № 0002812250

Судовий реєстр по справі —826/752/14

Ухвала від 17.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Лосєв А.М.

Постанова від 28.10.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Оксененко О.М.

Постанова від 05.05.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Дегтярьова О.В.

Ухвала від 06.02.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Дегтярьова О.В.

Ухвала від 27.01.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Дегтярьова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні