Ухвала
від 17.02.2014 по справі 231/2283/13-ц
ЖДАНІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН № 231/2283/13-ц

Провадження № 2/231/10/2014

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 лютого 2014 року Жданівський міський суд Донецької області

у складі:

головуючого судді: Шеїної Л.Д

при секретарі: Безкоровайній Н.А.,

за участі представника позивачки ОСОБА_1, відповідачки ОСОБА_2, її представника - адвоката ОСОБА_3,

при розгляді у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивачки ОСОБА_1 про призначення судової будівельно-технічної експертизи,

в с т а н о в и в :

під час розгляду справи по суті представник позивачки звернувся до суду з клопотанням щодо призначення судової будівельно-технічної експертизи по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 про припинення права власності, визнання права власності на ? частину жилого будинку, господарських будівель і споруд, розташованих за адресою АДРЕСА_1, та ? частину земельної ділянки розташованої за тією ж адресою, посилаючись на те, що відповідачка та представник відповідачки не згодні з висновком будівельно-технічного обстеження з приводу як оцінки житлового будинку та земельної ділянки, так і з висновком щодо неподільності житлового будинку та земельної ділянки.

З'ясування таких питань потребує спеціальних познань в галузі будівництва, тому, на думку представника позивачки, слід призначити судову будівельно-технічну експертизу на вирішення якої поставити питання щодо можливості виділення в натурі ? частини в будинку АДРЕСА_1; щодо можливості виділення в натурі ? частини у земельній ділянці, розташованій за зазначеною адресою; визначення ринкової вартості як жилого будинку за АДРЕСА_1, так і земельної ділянки за зазначеною адресою в цілому та їх відповідних часток.

З приводу заявленого клопотання, суд вислухав думку відповідачки ОСОБА_2 та її представника - адвоката ОСОБА_3, які заперечували щодо задоволення клопотання, виходячи з того, що, на їх думку, у відповідності до вимог цивільно-процесуального закону, сторони подають свої докази чи повідомляють про них суд до або під час попереднього судового засідання.

На думку відповідачки та її представника - адвоката ОСОБА_3 позивачу, при зверненні до суду, ніщо не заважало підготуватися та надати висновок спеціаліста з цього приводу, в якому враховувалися не лише наявність жилого будинку, а й надвірні прибудови до нього, в тому числі кухні, яка за своєю площею складає майже половину жилої площі будинку, врахувати наявність надвірних прибудов; провести дослідницький аналіз з приводу визначення вартості земельної ділянки і таке інше.

Представник відповідачки також зазначив, що він та відповідачка ОСОБА_2, інтереси якої він представляє в суді, не оспорюють наявний висновок будівельно - технічного обстеження, а лише виказують свою критичну точку зору щодо нього.

Вислухавши думку сторін з приводу зазначеного клопотання, суд прийшов до переконання, що клопотання необґрунтоване і задоволенню не підлягає з наступних підстав:

так, відповідно до ч. 1 ст. 131 ЦПК України, сторони зобов'язані подати свої докази чи повідомити про них суд до або під час попереднього судового засідання у справі.

В обґрунтування позовних вимог позивачка посилається на висновок будівельно-технічного дослідження від 01.10.2013 року (а.с. 17-23).

Під час попереднього судового засідання, жодна сторона, в тому числі і позивач (представник позивача) по справі до суду з клопотанням про проведення судової будівельно-технічної експертизи не звертався.

При ухваленні рішення по справі суд надасть оцінку висновку будівельно-технічного дослідження, у сукупності з іншими доказами по справі.

Підстави для визначення обов'язковості призначення судової будівельно-технічної експертизи, на думку суду, відсутні.

Отже, враховуючи викладене, суд відхиляє клопотання представника позивача щодо призначення судової будівельно-технічної експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст. 209, ч. 1 ст. 131 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

в задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про призначення судової будівельно-технічної експертизи, відмовити.

Ухвала, окремо від рушення суду, оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.02.2014
Оприлюднено20.02.2014
Номер документу37223533
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення судової будівельно-технічної експертизи

Судовий реєстр по справі —231/2283/13-ц

Ухвала від 17.02.2014

Цивільне

Жданівський міський суд Донецької області

Шеїна Л. Д.

Ухвала від 17.02.2014

Цивільне

Жданівський міський суд Донецької області

Шеїна Л. Д.

Ухвала від 24.01.2014

Цивільне

Жданівський міський суд Донецької області

Шеїна Л. Д.

Ухвала від 12.11.2013

Цивільне

Жданівський міський суд Донецької області

Шеїна Л. Д.

Ухвала від 18.10.2013

Цивільне

Жданівський міський суд Донецької області

Шеїна Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні