Ухвала
від 17.02.2014 по справі 2а-22040/09/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 лютого 2014 року ЛуганськСправа № 2а-22040/09/1270

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Чиркіна С.М.

при секретарі судового засідання: Барашко М.В.

без участі сторін

при розгляді у відкритому судовому засіданні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Ровенькиантрацит" про заміну сторони у виконавчому провадженні ВП № 15185975 по справі за адміністративним позовом Прокурора м.Ровеньки Луганської області в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України в м.Ровеньки Луганської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Ровенькиантрацит" про стягнення заборгованості по страховим внескам та нарахуванню пені,-

ВСТАНОВИВ:

05 лютого 2014 року ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит" звернулося на адресу Луганського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні ВП № 15185975 по справі за адміністративним позовом Прокурора м.Ровеньки Луганської області в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України в м.Ровеньки Луганської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Ровенькиантрацит" про стягнення заборгованості по страховим внескам та нарахуванню пені.

13 лютого 2014 року на адресу суду ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит" подало заяву про залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

17 лютого 2014 року від представника Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України в м.Ровеньки Луганської області надійшла заява про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження без участі уповноваженого представника.

Представники ДП «Ровенькиантрацит» та ВДВС Ровеньківського міського управління юстиції у судове засідання не прибули, про час, дату та місце судового засідання повідомлялися належним чином, причини неявки суду не відомі.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 155 КАС України суд залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Згідно ч. 7 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

З огляду на положення ч. 7 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України та на підставі того, що Кодексом адміністративного судочинства України не врегульоване питання залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження в порядку ст.264 КАС України, однак врегульоване питання залишення без розгляду позовної заяви, суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону.

У зв'язку з надходженням від заявника ( ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит" ) клопотання про залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження, керуючись положеннями п.5 ч.1 ст.155 КАС України, суд відповідно приходить до висновку про залишення без розгляду зазначеної заяви.

Дії заявника не суперечать закону та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а тому заява про залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження, приймається судом.

Керуючись п. 5 ч.1 ст. 155, ст. ст. 160, 165 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Ровенькиантрацит" про заміну сторони у виконавчому провадженні ВП № 15185975 по справі за адміністративним позовом Прокурора м.Ровеньки Луганської області в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України в м.Ровеньки Луганської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Ровенькиантрацит" про стягнення заборгованості по страховим внескам та нарахуванню пені залишити без розгляду.

Залишення заяви про заміну сторони виконавчого провадження без розгляду не позбавляють заявника права повторного звернення з цією заявою до суду в загальному порядку.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя С.М. Чиркін

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.02.2014
Оприлюднено19.02.2014
Номер документу37227414
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-22040/09/1270

Ухвала від 20.06.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 20.06.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 25.05.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 17.02.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Постанова від 07.07.2009

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Смішлива Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні