Ухвала
від 18.02.2014 по справі 6016.3-2010
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

18.02.2014Справа №5002-19/ 6016.3-2010

За заявою кредитора - Управління Пенсійного фонду України в Сімферопольському районі АР Крим, АР Крим, м.Сімферополь

до боржника - Відкритого акціонерного товариства «Кримспецсільгоспмонтаж», АР Крим, м.Сімферополь (ідентифікаційний код 00911186)

про банкрутство

Суддя Мокрушин В.І.

Представники сторін:

Ліквідатор - Заєвський В.Г. - арбітражний керуючий;

від УПФУ в Первомайському районі АР Крим - Джиджора Н.М. - зав. юр. сектору, дов. № 1/05-05 від 02.01.2014

від боржника - Поляков Д.О. - представник, дов. б/н від 03.02.2014

від Сімферопольського міського центру зайнятості - Ярославцев А.В. - гол. спец. ю/к, дов. № 01-1740 від 31.07.2013

від Сімферопольського районного центру зайнятості - Мартинець Т.В. - нач. юр. відділу, дов. № 318 від 17.02.2014

від В/ч А3674 - Васік О.В. - пом. командира, дов. № 37 від 09.01.2014

Суть спору: Управління Пенсійного фонду України в Сімферопольському районі АР Крим звернулось до Господарського суду Автономної Республіки Крим з заявою про порушення справи про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Кримспецсільгоспмонтаж» у зв'язку з наявністю заборгованості відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

14.02.2014 до суду від УПФУ в Роздольненському районі надійшло клопотання про розгляд заяви про визнання грошових вимог за відсутністю їх представника.

У судовому засіданні ліквідатор усно підтримав вимоги клопотання про визнання організатора торгів - Товарної біржі «Товарно-сировинна біржа «Інновація», що діє через довірену особу Чудновець Марину Миколаївну, учасником у справі.

Представники боржника та кредиторів, присутніх у судовому засіданні, щодо задоволення вказаного клопотання не заперечували.

Інші учасники явку своїх представників у судове засідання не забезпечили, про причини неприбуття суд не сповістили. Про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Стаття 22 Господарського процесуального кодексу України зобов'язує сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами. Оскільки явка в судове засідання представників сторін - це право, а не обов'язок, справа може розглядатись без їх участі, якщо не з'явлення цих представників не перешкоджає вирішенню спору.

Відкладення розгляду справи є правом та прерогативою суду, основною умовою для якого є не відсутність у судовому засіданні представників сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні. Зазначена правова позиція висловлена у постанові Вищого господарського суду України від 19.10.2011 по справі № 5023/4165/11.

Розглянувши клопотання ліквідатора про визнання організатора торгів - Товарної біржі «Товарно-сировинна біржа «Інновація», що діє через довірену особу Чудновець Марину Миколаївну, учасником у справі, суд зазначає наступне.

Згідно приписів п. 4.2.1. Положення «Про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство», затвердженого Постановою Пленуму Вищого господарського суду №16 від 17.12.2013, з метою офіційного оприлюднення оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника організатор аукціону не пізніше, ніж за двадцять робочих днів до дня початку аукціону надсилає відповідне оголошення адміністратору автоматизованої системи - державному підприємству "Інформаційні судові системи" на адресу його електронної пошти.

Відповідно до інформаційного листа Вищого господарського суду України від 26.12.2013 № 01-06/1862/2013 організатор аукціону діє на підставі ухвали господарського суду про визнання його учасником провадження у справі про банкрутство

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити, визнавши організатора торгів - Товарної біржі «Товарно-сировинна біржа «Інновація», що діє через довірену особу Чудновець Марину Миколаївну, учасником у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Кримспецсільгоспмонтаж».

Розглянувши заяву Управління пенсійного фонду в Первомайському районі АР Крим про визнання грошових вимог у сумі 102576,85 грн. та включення їх до реєстру вимог кредиторів, суд вважає за необхідне її задовольнити з огляду на наступне.

Так, як вбачається з матеріалів заяви, вказана сума заборгованості складається з заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 39277,91 грн., штрафних санкцій у сумі 3397,93 грн. та пені у сумі 30009,65 грн. та витрат на виплату та доставку пенсій у сумі 29891,36 грн.

Представник кредитора у судовому засіданні підтримав вимоги даної заяви та просив її задовольнити.

У судовому засіданні ліквідатор не заперечував щодо визнання вказаної суми заборгованості та включення її до реєстру вимог кредиторів.

Враховуючи обґрунтованість даних вимог та відсутність заперечень з боку сторін, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Управління пенсійного фонду в Первомайському районі АР Крим про визнання грошових вимог у сумі 102576,85 грн. та включити їх до реєстру вимог кредиторів.

Розглянувши вимоги заяви Сімферопольського міського центру зайнятості про визнання поточних грошових вимог в сумі 1440,62 грн., суд вважає їх такими, що підлягають задоволенню з огляду на наступне.

Вказана сума заборгованості виникла з заборгованості зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Згідно з ч.1 ст.23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції Закону від 30 червня 1999 року N 784-XIV з наступними змінами) з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), повернення коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вважається таким, що настав.

Представник кредитора у судовому засіданні підтримав вимоги даної заяви та просив її задовольнити.

Враховуючи викладене, а також відсутність заперечень з боку сторін, суд задовольняє заяву Сімферопольського міського центру зайнятості про визнання поточних грошових вимог в сумі 1440,62 грн. та включає дані вимоги до реєстру вимог кредиторів банкрута.

Розглянувши заяву ПАТ «ДТЕК Крименерго» про визнання поточних грошових вимог у сумі 411,50 грн., суд вважає за необхідне її задовольнити з огляду на наступне.

Так, вказана сума заборгованості утворилась на підставі недоплаченої суми заборгованості за спожиту електроенергію.

Згідно рішення Господарського суду АР Крим від 17.11.2011 у справі №5002-7/3840-2011 стягнуто з боржника заборгованість на загальну суму 17961,90 грн.

У виконання даного рішення боржник сплатив суму у розмірі 17550,40 грн., проте грошові кошти у розмірі 411,50 грн. сплачені не були.

Представник кредитора у судовому засіданні підтримав вимоги даної заяви та просив її задовольнити.

Враховуючи викладене, беручи до уваги відсутність заперечень та обґрунтованість даної заяви, суд вважає за необхідне вимоги ПАТ «ДТЕК Крименерго» про визнання поточних грошових вимог у сумі 411,50 грн. задовольнити та включити їх до реєстру вимог кредиторів банкрута.

Щодо заяв інших кредиторів про визнання грошових вимог, суд враховуючи необхідність отримання пояснень з приводу періоду нарахування заборгованості, витребування додаткових доказів, вважає за необхідне відкласти їх розгляд у наступне судове засідання.

Крім того, суд звертає увагу кредиторів, зокрема УПФУ в Роздольненському районі АР Крим, що у зв'язку із необхідністю отримання поясненьстосовно періоду та підстав нарахування заборгованості, розгляд заяв окремих кредиторів неодноразово відкладався.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне зазначити, що у разі непредставлення кредиторами, зокрема УПФУ в Роздольненському районі АР Крим, Роздольненського районного центру зайнятості, Відділення виконавчої дирекції у м. Керч Автономної Республіки Крим Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, витребуваних доказів, їх заяви може бути залишено без розгляду.

Керуючись ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції Закону від 30 червня 1999 року N 784-XIV з наступними змінами), ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

· Клопотання ліквідатора про визнання організатора торгів учасником у справі задовольнити.

· Визнати організатора торгів - Товарної біржі «Товарно-сировинна біржа «Інновація», що діє через довірену особу Чудновець Марину Миколаївну, учасником у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Кримспецсільгоспмонтаж».

· Заяву Управління пенсійного фонду в Первомайському районі АР Крим про визнання грошових вимог у сумі 102576,85 грн. задовольнити.

· Визнати грошові вимоги Управління пенсійного фонду в Первомайському районі АР Крим у сумі 102576,85 грн. та включити їх до реєстру вимог кредиторів банкрута.

· Заяву Сімферопольського міського центру зайнятості про визнання поточних грошових вимог в сумі 1440,62 грн. задовольнити.

· Визнати грошові вимоги Сімферопольського міського центру зайнятості в сумі 1440,62 грн. та включити їх до реєстру вимог кредиторів банкрута.

· Заяву ПАТ «ДТЕК Крименерго» про визнання поточних грошових вимог у сумі 411,50 грн. задовольнити.

· Визнати грошові вимоги ПАТ «ДТЕК Крименерго» у сумі 411,50 грн. та включити їх до реєстру вимог кредиторів банкрута.

· Відкласти судове засідання щодо розгляду заяви Роздольненського районного центру зайнятості про визнання кредиторських вимог в сумі 21258,65 грн. на 17.03.2014 об 10:30.

· Зобов'язати кредитора - Роздольненський районний центр зайнятості надати суду пояснення стосовно заборгованості у сумі 21258,65 грн. з урахуванням акту Роздольненського районного центру зайнятості №40 від 30.09.2011.

· Відкласти судове засідання щодо розгляду заяви Відділення виконавчої дирекції у м. Керч Автономної Республіки Крим Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України про визнання кредиторських вимог у сумі 843,07 грн. на 17.03.2014 об 10:30.

· Зобов'язати кредитора - Відділення виконавчої дирекції у м. Керч Автономної Республіки Крим Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України надати суду інформацію стосовно підстав виникнення даної заборгованості.

· Відкласти судове засідання щодо розгляду заяви УПФУ в Роздольненському районі АР Крим про визнання грошових вимог у сумі 1227450,85 грн. на 17.03.2014 об 10:30.

· Відкласти судове засідання щодо розгляду заяви УПФУ в Роздольненському районі АР Крим про визнання поточних грошових вимог у сумі 4560,29 грн. на 17.03.2014 об 10:30.

· Відкласти судове засідання щодо розгляду заяви УПФУ в Роздольненському районі АР Крим про визнання поточних грошових вимог у сумі 4396,29 грн. на 17.03.2014 об 10:30.

· Зобов'язати УПФУ в Роздольненському районі АР Крим надати суду письмові пояснення підстав нарахування даних сум заборгованості.

· Зобов'язати ліквідатора надати суду інформацію щодо визнання/невизнання грошових вимог даних кредиторів.

· Явку представників сторін та ліквідатора банкрута у судове засідання визнати обов'язковою.

Суддя В.І. Мокрушин

Дата ухвалення рішення18.02.2014
Оприлюднено20.02.2014
Номер документу37229775
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —6016.3-2010

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 18.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 18.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 03.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 19.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 08.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 01.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 28.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні