Ухвала
від 14.11.2008 по справі 16/174/08
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

16/174/08

У к р а ї н а

ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

ПРО ПОВЕРНЕННЯ АПЕЛЯЦІЙНОЇ СКАРГИ (ПОДАННЯ)

    14.11.08                                                                                    Справа №16/174/08

Судова колегія Запорізького апеляційного суду у складі:

Головуючий суддя Кричмаржевський В.А. судді  Кричмаржевський В.А.    , Хуторной В.М.  , Шевченко Т. М.

 розглянувши матеріали справи та апеляційну скаргу ВАТ «Південдізельмаш», м. Токмак Запорізької області

на рішення господарського суду Запорізької області від 10.10.2008р.

у справі №16/174/08          

за позовом Приватного підприємства «ААА», м. Запоріжжя

до відповідача ВАТ «Південдізельмаш», м. Токмак Запорізької області

про стягнення суми

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Запорізької області від 10.10.2008р. позовні вимоги задоволені, стягнуто з відповідача на користь позивача 60000,00 грн. безпідставно набутих коштів та 718,00 грн. судових витрат.     

Не погодившись з прийнятим судовим актом, ВАТ «Південдізельмаш» подало до Запорізького апеляційного господарського суду апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення у зв'язку з неповним з'ясуванням обставин справи, недоведеністю обставин, які суд визнав встановленими та винести рішення, яким відмовити у задоволенні позовних вимог.

Розглянувши апеляційну скаргу та додані до неї матеріали, колегія суддів дійшла                   висновку, що апеляційна скарга підлягає поверненню заявнику з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 91 Господарського процесуального кодексу України сторони у справі               мають право подати апеляційну скаргу, а прокурор – апеляційне подання на рішення                                місцевого господарського суду, яке не набрало законної сили.

Відповідно до ч. 2 ст. 94 ГПК України апеляційна скарга підписується особою, яка подає скаргу, або її представником.

Згідно приписів ч.ч. 1, 3 ст. 28 ГПК України справи юридичних осіб в господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та                      установчими документами, через свого представника. Представниками юридичних осіб                можуть бути також інші особи, повноваження яких підтверджуються довіреністю від                              імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої                     уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації.

Як вбачається з поданої апеляційної скарги, вона підписана виконавчим директором –                        М.Л. Левчуком,  який діяв від імені ВАТ «Південдізельмаш». При цьому, до апеляційної                       скарги не долучено ані копії довіреності, ані копії наказу, тощо які б                                        підтверджували повноваження М.Л. Левчука на підписання апеляційної скарги.

Згідно  п. 1 ч. 1 ст. 97 ГПК України апеляційна скарга (подання) не приймається  до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо апеляційна скарга (подання) підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове  становище якої не зазначено.

З огляду на те, що доказів, які б підтверджували повноваження М.Л. Левчука на                      ведення справи від ВАТ «Південдізельмаш»  зокрема, на підписання апеляційної скарги, суду не надано, апеляційна скарга підлягає поверненню заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись п. 1 ч. 1 ст. 97, ст. 86 Господарського процесуального Кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

              Апеляційну скаргу ВАТ «Південдізельмаш», м. Токмак Запорізької області на рішення господарського суду Запорізької області від 10.10.2008р. у справі №16/174/08 повернути заявнику.

Додаток на адресу заявника: матеріали апеляційної скарги на 8 аркушах (в т. ч.,               оригінали: платіжного доручення № 736 від 20.10.2008р.      

Головуючий суддя Кричмаржевський В.А.

судді  Кричмаржевський В.А.  

 , Хуторной В.М.  , Шевченко Т. М.

"18" листопада 2008 р.

СудЗапорізький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення14.11.2008
Оприлюднено02.06.2009
Номер документу3730976
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/174/08

Ухвала від 14.11.2008

Господарське

Запорізький апеляційний господарський суд

Кричмаржевський В.А.

Рішення від 10.10.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Рішення від 15.04.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фролов В.Д.

Ухвала від 01.04.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фролов В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні