Ухвала
від 04.02.2014 по справі 806/1819/13-а
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


Головуючий у 1-й інстанції: Семенюк М.М.

Суддя-доповідач:Майор Г.І.

УХВАЛА

"04" лютого 2014 р. Справа № 806/1819/13-а

Суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду Майор Г.І. ,

розглянувши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "ВТС Імперіал" на постанову Житомирського окружного адміністративного суду від "13" вересня 2013 р. у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ВТС Імперіал" до Новоград-Волинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області про скасування податкового повідомлення - рішення ,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2013 року в задоволенні позову відмовлено.

Вказану постанову в апеляційному порядку оскаржено Товариством з обмеженою відповідальністю "ВТС Імперіал", апеляційну скаргу якого зареєстровано судом першої інстанції 22 січня 2014 року (вхідний №91/14).

Відповідно до вимог ст.186 КАС України апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване рішення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Згідно ч.ч.2,3 ст.167 Кодексу адміністративного судочинства України на вимогу особи, яка бере участь у справі, а так само особи, яка не брала участі у справі, але щодо якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси чи обов'язки, суд у цей самий день видає копію постанови (або її вступної та резолютивної частин) чи ухвали суду. У разі проголошення в судовому засіданні лише вступної та резолютивної частин постанови суд повідомляє час, коли особи, які беруть участь у справі, можуть одержати копію постанови в повному обсязі. Суд складає повний текст постанови у строк, передбачений частиною третьою статті 160 цього Кодексу.

Особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копія судового рішення надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом трьох днів з дня його ухвалення чи складення у повному обсязі або у разі їх звернення вручаються під розписку безпосередньо в суді.

Якщо копія рішення надіслана представникові, то вважається, що вона надіслана й особі, яку він представляє.

Судове рішення вважається врученим, у тому числі у разі повернення поштового відправлення, яке не вручено адресату з незалежних від суду причин, та у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за адресою, повідомленою цими особами суду.

Згідно ч.1 ст.103 КАС України перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок.

Частиною 9 ст.103 КАС України передбачено, що строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява, скарга, інші документи чи матеріали або грошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв'язку.

З представлених на розгляд апеляційного суду матеріалів справи вбачається, що оскаржувану постанову прийнято у судовому засіданні 13 вересня 2013 року, за участю представника позивача. 08 жовтня 2013 року повний текст постанови суду від 13 вересня 2013 року було направлено рекомендованим з повідомленням листом на адресу ТОВ "В-Т-С Імперіал", яка зазначена відповідачем. 16 жовтня 2013 року вказане кореспонденція повернулася на адресу суду, у зв'язку за закінченням терміну зберігання.

Згідно заяви представника позивача Григоришина Олега Миколайовича про видачу рішення у справі копію судового рішення отримав особисто 07 листопада 2013 року.

Повторне звернення 15 січня 2014 року директора ТОВ "В-Т-С Імперіал" Трубія С.В. про видачу копії оскаржуваної постанови не є підставою для поновлення строку на апеляційне оскарження.

Тому апеляційну скаргу на постанову суду першої інстанції подано після закінчення встановленого законом строку.

Згідно із ч.4 ст.189 КАС України апеляційна скарга залишається без руху, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Відповідно до частини 3 статті 189 КАС України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 187 КАС України, застосовуються правила статті 108 КАС України, згідно яких апеляційна скарга залишається без руху з наданням строку для усунення зазначених недоліків.

Ухвала вважається виконаною у встановлений строк, якщо до вказаної дати необхідні документи були подані до канцелярії суду або відправлені поштою.

Керуючись ст. ст. 108, 187, ч.3 ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "ВТС Імперіал" залишити без руху.

Надати Товариству з обмеженою відповідальністю "ВТС Імперіал" строк до "20" лютого 2014 р. для усунення зазначених недоліків.

Роз'яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "ВТС Імперіал" , що у випадку невиконання вимог ухвали у встановлений строк, апеляційна скарга буде повернута.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя Г.І. Майор

Роздруковано та надіслано: (рек. з пов.)

1- в справу

2 - позивачу Товариство з обмеженою відповідальністю "ВТС Імперіал" вул.Транзитна,13, с.Врублівка, Романівський район, Житомирська область, 13042

СудЖитомирський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.02.2014
Оприлюднено26.02.2014
Номер документу37341595
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/1819/13-а

Ухвала від 25.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 28.08.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 20.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 18.07.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.П.

Ухвала від 03.06.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Майор Г.І.

Ухвала від 21.03.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Майор Г.І.

Ухвала від 21.03.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Майор Г.І.

Ухвала від 06.03.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Майор Г.І.

Ухвала від 04.03.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Майор Г.І.

Ухвала від 04.02.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Майор Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні