Ухвала
від 20.02.2014 по справі 916/1924/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"20" лютого 2014 р. Справа № 916/1924/13

За заявою: Заступника Вінницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави - Міністерства оборони України, в особі Військової частини А0215;

до Боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) „Авіакомпанія „Азов - Авіа";

про визнання боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.

за участю представників сторін:

від кредитора: не з'явились, незважаючи на те, що були повідомлені належним чином;

від боржника: не з'явився, не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином;

розпорядник майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" - арбітражний керуючий Пляка С.В.

СУТЬ СПОРУ: 19.07.2013 р. заступник Вінницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави - Міністерства оборони України, в особі Військової частини А0215 звернулися до господарського суду із заявою про визнання банкрутом боржника - ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" за загальною процедурою банкрутства, відповідно до вимог ст.ст. 7,10,11 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон (№2343-ХІІ), оскільки останній не спроможній сплати заборгованість у сумі 12170606 грн. 92 коп. протягом встановленого строку їх сплати.

Ухвалу господарського суду від 23.07.2013 р. заява Заступника Вінницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави - Міністерства оборони України в особі Військової частини А0215 про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" прийнята до розгляду.

Ухвалою господарського суду від 03.10.2013 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Пляку С.В.

На підставі ухвали господарського суду Одеської області від 03.10.2013 р. Кредитором подане до офіційного друкованого органу оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", яке опубліковано в газеті "Голос України" від 22.11.2013 р. № 220.

В тридцятиденний термін із дня публікації оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" заяв про визнання кредитором та можливих санаторів до господарського суду не надходило.

Ухвалою попереднього засіданні господарського суду від 23.01.2014 р. затверджено поданий розпорядником майна боржника реєстр визнаних судом грошових вимог конкурсних кредиторів до ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" на загальну суму 12170606 грн. 92 коп.

18.02.2014 р. до господарського суду надійшов звіт розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" (№ 4326/14) з доданими до нього протоколом № 1 загальних зборів кредиторів від 12.02.2014 р. та протокол № 1 засідання комітету кредиторів від 12.02.2014 р., згідно з якими єдиним кредитором боржника було прийнято рішення про визнання ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" банкрутом, відкриття відносно нього ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором - арбітражного керуючого Пляку С.В.

18.02.2014 р. до господарського суду від розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" надійшло клопотання про призначення ліквідатора (№ 3-237/14), відповідно до якого розпорядник майна надав згоду на призначення його ліквідатором ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа".

Заперечення від боржника, представника кредитора щодо визнання ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" банкрутом, відкриття відносно нього ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора - арбітражного керуючого Пляки С.В. до господарського суду не надходило.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали справи, заслухавши доводи розпорядника майна, господарський суд встановив таке:

Відповідно до п. 2 ухвали попереднього засідання господарського суду від 23.01.2014 р. розпоряднику майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" доручено арбітражному керуючому -розпоряднику майна боржника - Пляці С.В. протягом десяти днів після винесення ухвали попереднього засідання повідомити кредитора про місце і час проведення зборів кредиторів, та організувати їх проведення відповідно до вимог ст. 26 Закону (№2343-ХІІ).

Відповідно до протоколу № 1 загальних зборів кредиторів ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" від 12.02.2014 р. та протоколу № 1 засідання комітету кредиторів ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" від 12.02.2014 р. єдиним кредитором, Військова частина А0215, прийнято рішення про подання клопотання до господарському суду про визнання ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" банкрутом, відкриття відносно нього ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича.

Статтею 26 Закону (№2343-ХІІ), встановлено, що до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

Відповідно до ст. 37 Закону (№2343-ХІІ) під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

За приписами ст. 1 Закону (№2343-ХІІ) банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедур санації та мирової угоди і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Законом, грошові вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону (№2343-ХІІ) у випадках, передбаченнях цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно зі ст. 7 Закону (№2343-ХІІ) до боржника застосовуються такі судові процедури банкрутства: розпорядження майном боржника; мирова угода; санація (відновлення платоспроможності) боржника; ліквідація банкрута.

Процедура ліквідації застосовується у випадках, якщо після виявлення кредиторів, затвердження реєстру вимог кредиторів та створення комітету кредиторів, до суду не надійшло пропозицій щодо санації боржника або укладення мирової угоди.

Такої правої позиції дотримується Верховний суд України в своїй постанові від 13.12.2005 року у справі № 6/216-8/115.

За результатами проведеного аналізу фінансового стану боржника розпорядник майна зробив висновок про неможливість відновити платоспроможність у ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" та необхідність введення подальшої процедури - ліквідації.

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону (№2343-ХІІ), кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи рішення комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом, відкриття відносно нього ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника - арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича, а також те, що боржник неспроможний відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані господарським судом вимоги кредитора не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, господарський суд вважає визнати ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича.

Керуючись ст.ст. 37-46, ст.ст. 205, 209-210, 212-213 Господарського кодексу України, ст.ст. 68, 86 ГПК України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю „Авіакомпанія Азов - Авіа" (65014, м. Одеса, вул. Канатна,18. Ідентифікаційний код 23852148) - банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю „Авіакомпанія Азов - Авіа" (65014, м. Одеса, вул. Канатна,18. Ідентифікаційний код 23852148), передбачену ст. ст. 37- 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

3. Припинити процедуру розпорядження майном боржника та припинити повноваження розпорядника майна боржника.

4. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю „Авіакомпанія Азов - Авіа" (65014, м. Одеса, вул. Канатна,18. Ідентифікаційний код 23852148) - арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича, свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 15.03.2013 р. № 465.

5. Ліквідатору виконувати повноваження, передбачені ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. Ліквідатору надати суду персональний склад членів ліквідаційної комісії для затвердження.

7. Відповідно до п. 3,4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю „Авіакомпанія Азов - Авіа" (65014, м. Одеса, вул. Канатна,18. Ідентифікаційний код 23852148) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

8. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора посадовим особам банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю „Авіакомпанія Азов - Авіа" (65014, м. Одеса, вул. Канатна,18. Ідентифікаційний код 23852148) передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

9. Ліквідатору не рідше ніж один раз на місяць надавати до суду та комітету кредиторів письмову інформацію щодо проведення ліквідаційної процедури, відомості про фінансове становища та майно боржника, а також про заплановані заходи щодо продажу майна боржника та після завершення всіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду Одеської області письмовий звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

10. Зобов'язати ліквідатора на вимогу господарського суду або державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

11. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав. У банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури.

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута.

13. Скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

14. Продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом.

15. Вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційної процедурі.

16. Виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і порядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

17. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядженням його майном, а також припинити повноваження власника (власників) майна банкрута.

18. Копію постанови надіслати: кредитору, боржнику, ліквідатору Пляці С.В., Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції (для внесення до Єдиного державного реєстру запису про визнання ТОВ „Авіакомпанія Азов - Авіа" (65014, м. Одеса, вул. Канатна,18. Ідентифікаційний код 23852148) - банкрутом та призначення ліквідатором -арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича, свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 15.03.2013 р. № 465, Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби, ДПІ у Приморському районі м. Одеси головного управління Міндоходів в Одеській області.

Повний текс постанови складено та підписано 25.02.2014 р.

Постанова набирає законної сили з дня її підписання.

Суддя Зеленов Г.М.

Дата ухвалення рішення20.02.2014
Оприлюднено27.02.2014
Номер документу37342248
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання боржника банкрутом. Господарський суд Одеської області у складі: судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М., секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.

Судовий реєстр по справі —916/1924/13

Ухвала від 03.11.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 03.11.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 29.05.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 29.05.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні