Рішення
від 20.02.2014 по справі 661/5403/13-ц
НОВОКАХОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 661/5403/13-ц

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2014 року

Новокаховський міський суд Херсонської області в складі :

головуючої судді Ведяшкіної Ю.В.

при секретарі Федоренко О.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Нова Каховка Херсонської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Науково-технічний центр «Техно-сервіс», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Круглий будинку - 2» про визнання дій неправомірними та покладання на відповідача зобов'язання вчинити дії,-

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з зазначеним позовом, посилаючись на те, що 09 серпня 2013 року відповідачем без згоди позивача було встановлено «домофон» на вхідних дверях поїзду АДРЕСА_1 м. Каховка Херсонської області. Після цього ані вона, ані члени її родини, по одинці не можуть безперешкодно потрапити до своєї квартири, бо відповідач надав їм лише один ключ, який відкриває електричний замок на вхідних дверях під'їзду. Тому вважає що встановлений «домофон» відповідачем з електронним замком на вхідних дверях під'їзду де вона проживає разом із своєю сім'єю, без її згоди, є грубим порушенням її прав, у зв'язку з чим просила суд визнати дії відповідача правомірними, та зобов'язати демонтувати зазначений «домофон».

В судове засідання позивачка не з'явилась у адресованій суду письмовій заяві просила розглядати справу за її відсутність, позов підтримала, проти заочного розгляду справи не заперечувала.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився з невідомих суду причин, хоча день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Круглий будинку - 2» в судове засідання не з'явився з невідомих суду причин, хоча день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Зі згоди представника позивача, суд ухвалює рішення при заочному розгляді цивільної справи, що відповідає вимогам ст. ст. 224 - 226 ЦПК України.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 369 Цивільного Кодексу України розпорядження майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 Житлового кодексу України ніхто не може бути виселений із займаного жилого приміщення або обмежений у праві користування жилим приміщенням інакше як з підстав і в порядку, передбачених законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 Закону України «Про захист прав споживачів» агресивною вважається підприємницька практика, яка фактично містить елементи примусу, докучання або неналежного впливу та істотно впливає чи може вплинути на свободу вибору або поведінку споживача стосовно придбання продукції.

Судом встановлено, що ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2

09 серпня 2013 року ПП Науково-технічним центром «Техно-сервіс» м. Нова Каховка, без згоди позивача, встановлено «домофон» на вхідних дверях під'їзду АДРЕСА_1

22.08.2013 року позивачка ОСОБА_1 зверталась до голови ОСМД «Круглий дом» та ПП Науково-технічним центром «Техно-сервіс» м. Нова Каховка зі скаргою на установку «домофона» без її згоди, крім того в квартирі будинку де його встановлено вона проживає разом зі своєю сім'єю, проте ключ від електронного замку на вхідних дверях під'їзду їм дали один, зазначивши що більшу кількість ключів можна отримати за грошові кошти, чим порушили їх права як користувачів житлового приміщення, тому просила прийняти належні міри реагування.

Згідно відповіді ОСББ «Круглий дом» № 18 від 27.08.2013 року ПП Науково-технічним центром «Техно-сервіс» м. Нова Каховка без повідомлення та згоди правління ОСББ «Круглий будинок-2» встановили в 3 під'їзді будинку АДРЕСА_1, м. Каховка двері з електричним замком, при цьому не надали ключі від них для обслуговування персоналом, чим обмежили доступ для обслуговування квартир та місць загального користування.

На підставі викладеного, враховуючи, що відповідач ПП Науково-технічним центром «Техно-сервіс» м. Нова Каховка в судовому засіданні не оспорював заявлені проти нього позовні вимоги, крім того здійснив поставку та установку дверей з електричним замком, без згоди жильця будинку де її встановлено, чим обмежив доступ позивачки та членів її родини до належної їм квартири, та порушив їх права як користувачів житловим приміщенням, тому суд визнає такі дії відповідача не правомірними, та вважає за необхідне позов задовольнити в повному обсзі.

На підставі ст. ст. 1049, 1050, 1054 ЦК України, керуючись ст.ст. 10, 88, 212-215, 224-233 ЦПК України, суд -

в и р і ш и в:

Позов ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Науково-технічний центр «Техно-сервіс», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Круглий будинку - 2» про визнання дій неправомірними та покладання на відповідача зобов'язання вчинити дії - задовольнити.

Визнати дії Приватного підприємства Науково-технічний центр «Техно-сервіс» м. Нова Каховка щодо установки «домофону» з електронним замком на вхідних дверях поїзду № 3 будинку АДРЕСА_1 без дозволу мешканця квартири № 94 ОСОБА_1 неправомірними.

Зобов'язати Приватне підприємство Науково-технічний центр «Техно-сервіс» м. Нова Каховка демонтувати «домофон» з електронним замком на вхідних дверях під'їзду АДРЕСА_1

Заочне рішення може бути переглянуте Новокаховським міським судом за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до апеляційного суду Херсонської області через Новокаховський міський суд протягом десяти днів з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні в судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження.

Суддя Ю. В. Ведяшкіна

СудНовокаховський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення20.02.2014
Оприлюднено04.03.2014
Номер документу37405301
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —661/5403/13-ц

Ухвала від 11.11.2013

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 26.12.2013

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Слюсаренко О. В.

Ухвала від 18.06.2014

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Сапронова Л. В.

Рішення від 20.02.2014

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 04.02.2014

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 19.12.2013

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Слюсаренко О. В.

Ухвала від 17.01.2014

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Слюсаренко О. В.

Ухвала від 25.11.2013

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні