Ухвала
від 12.02.2014 по справі 826/13664/13-а
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

12.02.2014 м. Київ К/800/7094/14

Суддя Вищого адміністративного суду України Гончар Л.Я., перевіривши можливість розгляду касаційної скарги ПАТ "Укргазвидобування" на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 жовтня 2013 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2013 року у справі за позовом ПАТ "Укргазвидобування" до Державного реєстратора прав власності на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни про скасування рішення

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ч. 2 ст. 212 Кодексу адміністративного судочинства України касаційна скарга на судові рішення подається протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції, крім випадків, передбачених цим Кодексом, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення постанови в повному обсязі.

Судом касаційної інстанції встановлено, що ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2013 року проголошено у відкритому судовому засіданні; дати виготовлення повного тексту ухвали у судовому рішенні не зазначено; касаційну скаргу заявником подано 07 лютого 2014 року.

У касаційній скарзі заявник просить поновити пропущений строк касаційного оскарження з мотивів надання судом апеляційної інстанції копії повного тексту оскаржуваної ухвали за неодноразовими зверненнями позивача лише 05.02.2014.

У той же час, заявником на обгрунтування поважності причин пропуску строку касаційного оскарження не надано суду доказів звернення до суду апеляційної інстанції із заявою (заявами) про видачу копії судового рішення протягом строку, який обчислюється з моменту закінчення передбаченого ч. 3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України строку для складання повного тексту судового рішення, та який є достатнім для дотримання строку касаційного оскарження.

Відповідно до ч. 4 ст. 214 Кодексу адміністративного судочинства України касаційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, встановлених статтею 212 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення касаційної скарги без руху особа має право звернутися до суду касаційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку касаційного оскарження визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження.

Враховуючи викладене, зважаючи на недоведеність з боку заявника належними та допустимими доказами наявності обставин, на які заявник посилається як на поважні в обгрунтування наявності підстав для поновлення строку касаційного оскарження, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення касаційної скарги без руху із наданням заявникові можливості обгрунтувати наявність підстав для поновлення строку касаційного оскарження.

Керуючись ст. 214 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Касаційну скаргу ПАТ "Укргазвидобування" на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 жовтня 2013 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2013 року - залишити без руху.

Надати скаржнику строк для усунення недоліків протягом тридцяти днів з моменту отримання даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Вищого адміністративного суду

України Л.Я. Гончар

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення12.02.2014
Оприлюднено04.03.2014
Номер документу37428112
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/13664/13-а

Постанова від 10.10.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 18.03.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гончар Л.Я.

Ухвала від 12.02.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гончар Л.Я.

Ухвала від 10.12.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Грищенко Т.М.

Постанова від 03.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 29.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні