Ухвала
від 18.03.2014 по справі 805/2880/14
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

18 березня 2014 р. Справа №805/2880/14

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Зінченка О.В.,

при секретарі судового засідання Усові Д.В.,

з участю представників:

позивача - Голобородька С.О.,

відповідача - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР» до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області про визнання протиправними дії Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області щодо корегування податкової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР» за червень 2013 року в АІС «Податковий блок» «Підсистемі автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» на підставі акту від 30 серпня 2013 року № 217/22-02/38706792 про неможливість проведення зустрічної звірки із ТОВ «Камтур», ПП «Укрмотосервіс» та ТОВ «ТРАСС-М», за червень 2013 року, зобов'язання Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області відновити в згаданій системі показники податкової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР» за червень 2013 року, які зазначені у податкових деклараціях з податку на додану вартість,-

В С Т А Н О В И В:

У березні 2014 року Товариство з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР» (далі - позивач) звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області (далі - відповідач) про визнання протиправними дії Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області щодо корегування податкової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР» за червень 2013 року в АІС «Податковий блок» «Підсистемі автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» на підставі акту від 30 серпня 2013 року № 217/22-02/38706792 про неможливість проведення зустрічної звірки із ТОВ «Камтур», ПП «Укрмотосервіс» та ТОВ «ТРАСС-М», за червень 2013 року, зобов'язання Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області відновити в згаданій системі показники податкової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР» за червень 2013 року, які зазначені у податкових деклараціях з податку на додану вартість.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 05 березня 2014 року відкрито провадження в даній адміністративній справі та призначено її до розгляду на 12 год. 45 хв. 18 березня 2014 року.

У судовому засіданні представник позивача надав суду клопотання, в якому з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи просив витребувати у Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області інформацію щодо наявності корегувань в AIC «Податковий блок» «Підсистемі автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів на рівні ДПА України» показників податкової звітності на підставі акту перевірки від 30 серпня 2013 року № 217/22-02/38706792» відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР», та надати інформацію, чи приймалось ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів податкове повідомлення-рішення на підставі згаданого акту перевірки, у зв'язку з чим просив зупинити провадження у даній адміністративній 21 березня 2014 року.

Відповідач до судового засідання не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду даної адміністративної справи повідомлявся судом належним чином.

У зв'язку з викладеним та з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи суд вважає за необхідне витребувати у Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області інформацію чи вносились зміни до електронної бази даних «Система автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів на рівні ДПА України» відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР» на підставі акту перевірки від 30 серпня 2013 року № 217/22-02/38706792, а також надати інформацію чи приймалось ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів податкове повідомлення-рішення на підставі згаданого акту перевірки.

Відповідно до частини 2 статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Згідно частини 3 статті 71 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Пунктом 4 частини 2 статті 156 КАС України встановлено, що суд має право зупинити провадження у справі за обґрунтованим клопотанням сторони до терміну, встановленого судом.

Оскільки зазначені докази мають значення для розгляду даної адміністративної справи, суд вважає за необхідне їх витребувати та зупинити провадження у справі.

З огляду на вищезазначене, керуючись статтями 7, 69, 71, 156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Донецький окружний адміністративний суд,-

У Х В А Л И В:

Зобов'язати Державну податкову інспекцію у Київському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області надати суду інформацію та документальне підтвердження чи вносились зміни до електронної бази даних «Система автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів на рівні ДПА України» відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕСЦЕНТР» на підставі акту перевірки від 30 серпня 2013 року № 217/22-02/38706792, а також надати інформацію чи приймалось ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів податкове повідомлення-рішення на підставі згаданого акту перевірки.

Витребувану інформацію необхідно надати до Донецького окружного адміністративного суду до 21 березня 2014 року.

Зупинити провадження у справі № 805/2880/14 до 21 березня 2014 року.

Справу призначити до розгляду у відкритому судовому засіданні на 11 год. 15 хв. 21 березня 2014 року в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили у строк та у порядок, що визначені статтею 254 КАС України, і може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку, визначеному статтею 186 КАС України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Зінченко О.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2014
Оприлюднено20.03.2014
Номер документу37703924
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/2880/14

Ухвала від 05.05.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 17.04.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 05.05.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 17.04.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Постанова від 21.03.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 18.03.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні