Ухвала
від 11.03.2014 по справі 43/167
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

справа № 43/167 11.03.14

За заявою публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний

промислово-інвестиційний банк" в особі філії "Відділення ПАТ

Промінвестбанк в м. Дніпропетровськ"

до дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест"

про визнання банкрутом

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника Тукман Ю.В. - предст. за дов.,

від боржника не з'явились

В судовому засіданні приймав участь: Ньорба А.В. - ліквідатор боржника, Посвистак С.М. - предст. за дов. ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про визнання дочірнього підприємства "Виробничо- комерційна фірма "Укоопінвест", оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 19.09.11 порушено провадження у справі № 43/167 та призначено її розгляд на 05.10.11.

Представник боржника в судове засідання призначене на 05.10.11 не з'явився.

Особи, які беруть участь у розгляді справи, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною в позовній заяві (див. Роз'яснення Президії ВАСУ від 18.09.97р. № 02-5/289 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України").

У зв'язку з невиконанням заявником вимог ухвали господарського суду міста Києва від 19.09.11, в частині надання суду доказів внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до частини 1 статті 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців": довідку з органу статистики про включення заявника та боржника до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на дату розгляду справи; доказів на підтвердження повноважень особи, яка підписала заяву про порушення справи про банкрутство (установчі документи заявника або законодавчий акт, яким визначено повноваження цієї особи); письмової інформації про розмір частки державної власності у статутному фонді підприємства-боржника (у відсотках); кандидатуру арбітражного керуючого, угоду на оплату праці між кредитором та арбітражним керуючим згідно з Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", належним чином засвідченої довіреності представника в матеріали справи, розгляд справи було відкладено на 26.10.11.

На вимогу ухвали суду, представником заявника надано суду кандидатуру розпорядника майна боржника.

Ухвалою підготовчого засідання від 26.10.11 призначено розпорядника майна боржника Ньорбу А.В. (ліцензія серія НОМЕР_1 від 06.12.10, місце проживання якої, АДРЕСА_1), визнано вимоги ініціюючого кредитора у розмірі 5 247 348, 46 грн. та зобов'язано заявника подати до офіційного друкованого органу України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника та призначено наступне - попереднє засідання на 14.12.11.

Належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, представники сторін та розпорядник майна боржника в судове засідання не з'явилися, ініціюючий кредитор не виконав вимоги ухвали підготовчого засідання від 26.10.11, в частині подання оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Особи, які беруть участь у розгляді справи, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною в позовній заяві (див. Роз'яснення Президії ВАСУ від 18.09.97р. № 02-5/289 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України").

Враховуючи викладене розгляд справи було відкладено на 25.01.12.

28.12.11 від розпорядника майна боржника надійшов реєстр вимог кредиторів на затвердження.

24.01.12 від розпорядника майна боржника надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв'язку з неможливістю бути присутнім у судовому засіданні.

Враховуючи викладене, розгляд справи було відкладено на 09.02.12.

Ухвалою попереднього засідання від 09.02.12 визнано кредиторами дочірнього підприємства виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест" (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 7/11, код ЄДРПОУ 32209480): - публічне акціонерне товариство "Акціонерний комерційний промислово - інвестиційний банк" філію "Центрально-міське відділення ПАТ Промінвестбанк в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області" (50000, м. Кривий Ріг, проспект Карла Маркса, 5, код ЄДРПОУ 09305497) на суму 5 247 348, 46 грн.; - державну податкову інспекцію у Печерському районі міста Києва (01011, м. Київ, вул. Лєкова, 2, код ЄДРПОУ 26088831) на суму 1 639, 47 грн., затверджено реєстр вимог кредиторів на загальну суму 5 248 987, 93 грн. та зобов'язано розпорядника майна боржника - Ньорбу А.В. провести збори кредиторів, про час і місце проведення яких, у встановленому Законом порядку повідомити кредиторів.

19.03.12 від розпорядника майна боржника надійшло клопотання про затвердження арбітражному керуючому Ньорбі А.В. оплати послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень розпорядника майна боржника, з моменту призначення, за рахунок коштів ініціюючого кредитора та затвердження додаткової винагороди в розмірі однієї мінімальної заробітної плати за кожен місяць виконання нею повноважень розпорядника майна боржника, з моменту призначення, за рахунок коштів ініціюючого кредитора.

19.03.12 від розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Ньорби А.В. надійшло клопотання про припинення процедури розпорядження майном дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест", визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Ньорбу А.В., у зв'язку з чим розгляд справи було призначено на 19.06.12.

18.06.12 від розпорядника майна боржника надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Враховуючи заявлене клопотання, розгляд справи було відкладено на 03.07.12 та зобов'язано розпорядника майна боржника надати суду звіт про наслідки проведення процедури розпорядження майном.

Належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи представник заявника та розпорядник майна боржника в судове засідання не з'явились, розпорядник майна боржника вимог ухвали суду від 19.06.12, в частині надання суду звіту про наслідки проведення процедури розпорядження майном, не виконав.

Враховуючи викладене, судом розгляд справи було відкладено на 24.07.12 та втретє зобов'язано розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Ньорбу А.В. надати суду звіт про наслідки проведення процедури розпорядження майном.

18.07.12 від розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Ньорби А.В. надійшов звіт про наслідки проведення процедури розпорядження майном.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 24.07.12 задоволено клопотання розпорядника майна боржника, затверджено розмір оплати послуг арбітражного керуючого Ньорби А.В. у розмірі 2 (двох) мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання нею повноважень розпорядника майна боржника, з моменту призначення, затверджено розмір додаткової винагороди арбітражного керуючого Ньорби А.В. в розмірі однієї мінімальної заробітної плати за кожен місяць виконання нею повноважень розпорядника майна боржника, з моменту призначення, відшкодування витрат по оплаті послуг арбітражного керуючого Ньорби А.В. та додаткової винагороди покладено на ініціюючого кредитора.

У судовому засіданні призначеному на 24.07.12 було розглянуто клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Ньорби А.В., яке надійшло до суду 19.03.12 про припинення процедури розпорядження майном дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест", визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Ньорбу А.В.

Постановою господарського суду міста Києва від 24.07.12 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого Ньорбу А.В., якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру та надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

06.11.12 від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про затвердження арбітражному керуючому Ньорбі А.В. оплати послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання нею повноважень ліквідатора дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест", з моменту призначення за рахунок коштів ініціюючого кредитора.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 09.11.12 задоволено клопотання ліквідатора дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест" - арбітражного керуючого Ньорби А.В., затверджено арбітражному керуючому Ньорбі А.В. оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання нею повноважень ліквідатора дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест" з моменту призначення та витрати по оплаті послуг арбітражного керуючого Ньорби А.В. покладено на ініціюючого кредитора.

24.07.13 від ліквідатора банкрута надійшов звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

У судовому засіданні призначеному на 25.07.13 дослідивши поданий ліквідатором звіт, суд прийшов до висновку що звіт не містить вичерпної інформації про наслідки проведеної ліквідаційної процедури та заходи, які були вжиті ліквідатором щодо виявлення майна банкрута.

У зв'язку з викладеним, ухвалою господарського суду міста Києва від 25.07.13 продовжено строк ліквідаційної процедури по справі № 43/167 на шість місяців, тобто до 25.01.14, продовжено повноваження ліквідатора дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест" - арбітражного керуючого Ньорби А.В. на шість місяців, тобто до 25.01.14, якого зобов'язано надати суду уточнений звіт на затвердження.

03.02.14 від ліквідатора надійшов уточнений звіт на затвердження, у зв'язку з чим розгляд справи було призначено на 11.03.14.

Ухвалою суду від 11.03.14 продовжено строк ліквідаційної процедури по справі № 43/167 на один місяць, тобто до 11.04.14, продовжено повноваження ліквідатора дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест" арбітражного керуючого Ньорби А.В. на один місяць, тобто до 11.04.14, задоволено клопотання ініціюючого кредитора та замінено у справі № 43/167 публічне акціонерне товариство "Акціонерний промислово-інвестиційний банк" Філія Центрально-міського відділення ПАТ Промінвестбанк в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області його правонаступником - публічним акціонерним товариством "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" в особі філії "Відділення ПАТ Промінвестбанк в м. Дніпрпетровськ".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 11.03.14 відмовлено в задоволенні клопотання ліквідатора дочірнього підприємства "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест" про стягнення з ініціюючого кредитора на користь арбітражного керуючого Ньорби А.В. заборгованості з оплати послуг в сумі 31 562, 00 грн. за період 01.12.12 по 24.01.14, а також видачу наказу; затверджено звіт про оплату послуг арбітражного керуючого Ньорби А.В. за період з 01.12.12 по 24.01.14, на загальну суму 31 562, 00 грн. та встановлено здійснювати оплату послуг арбітражного керуючого Ньорби А.В. за рахунок коштів ініціюючого кредитора.

Також, у судовому засіданні 11.03.14 було розглянуто поданий ліквідатором уточнений звіт та ліквідаційний баланс боржника.

Присутні у судовому засіданні кредитори погодилися з поданим звітом та просили суд його затвердити.

Як вбачається з наданого на затвердження звіту та ліквідаційного балансу боржника, вимоги кредиторів, які визнані судом та включені до реєстру вимог кредиторів, не задоволені, в зв'язку з тим, що ліквідатором не виявлено достатньо майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси для погашення кредиторських вимог.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" всі кредиторські вимоги до банкрута, які не були задоволені за недостатністю майна банкрута, вважаються погашеними.

Суд на підставі викладеного, керуючись ст. 86 ГПК, ст. 32 п. 5, ст. 40 п. 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора.

2. Затвердити ліквідаційний баланс станом на 11.03.14.

3.Ліквідувати банкрута - дочірнє підприємство "Виробничо-комерційна фірма "Укоопінвест" (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 7/11; код ЄДРПОУ 32209480), як юридичну особу в зв'язку з банкрутством.

4.Копію ухвали направити банкруту, ліквідатору, державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру відповідного запису та повідомлення органів статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування про внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку, органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

5. Провадження у справі № 43/167 припинити.

Суддя М.В. Пасько

Дата ухвалення рішення11.03.2014
Оприлюднено24.03.2014
Номер документу37767346
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —43/167

Ухвала від 24.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 04.02.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 25.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 24.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 24.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 09.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні