Ухвала
від 28.03.2014 по справі 2а-0870/1192/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДМОВУ У ЗАДОВОЛЕННІ ЗАЯВИ ПРО ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛКИ У ВИКОНАВЧОМУ ЛИСТІ

28 березня 2014 рокуСправа № 2а-0870/1192/11 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Каракуші С.М.

за участю секретаря Лазько Д.В.

представника стягувача Жеравова Г.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області про виправлення помилки у виконавчому листі у справі

за позовом: Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтелектуальні системи»

про: стягнення коштів з рахунків платника податків

ВСТАНОВИВ:

30.03.2011 Запорізьким окружним адміністративним судом задоволено позов Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя, стягнуто з рахунків платника податків у всіх банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтелектуальні системи», податковий борг з податку на додану вартість у сумі 21055 грн. 70 коп. та з податку на прибуток у сумі 6276 грн. 71 коп.

Рішення суду набрало законної сили 23.05.2011.

За заявою стягувача від 14.10.2013 Запорізьким окружним адміністративним судом 16.10.2013 видано виконавчий лист, у якому зазначено строк пред'явлення виконавчого документа до виконання до 24.05.2012.

Державною податковою інспекцією у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області подано заяву про виправлення допущеної помилки при оформленні виконавчого листа шляхом зазначення у ньому строку пред'явлення виконавчого документа до виконання згідно з діючим законодавством.

Вказана зава обґрунтована тим, що виконавчий лист отримано стягувачем 17.10.2013, у зв'язку з чим зазначений судом у виконавчому листі строк для пред'явлення виконавчого документа до виконання до 24.05.2012 унеможливлює його подальше направлення до органів державної виконавчої служби .

В судовому засіданні представник стягувача подану заяву підтримав та просив її задовольнити.

Представник боржника, який про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином, в судове засідання не прибув, що, відповідно до положень частини 3 статті 259 Кодексу адміністративного судочинства України, не перешкоджає розгляду заяви без його участі.

Вислухавши пояснення представника стягувача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що подана заява не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини 2 статті 259 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, або визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

Частиною 1 статті 259 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України «Про виконавче провадження».

Статтею 18 Закону України «Про виконавче провадження», яка встановлює вимоги до виконавчого документа, закріплено, що у виконавчому документі в обов'язковому порядку зазначається строк пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Пунктом другим частини 1 статті 22 цього ж Закону, визначено, що строк пред'явлення до виконання виконавчих листів, що видаються судами, становить один рік.

При цьому, згідно з пунктом 1 частини 2 статті 22 Закону України «Про виконавче провадження», строк для виконання судових рішень встановлюється з наступного дня після набрання рішенням законної сили.

Враховуючи, що судове рішення, за яким видано виконавчий лист, набрало законної сили 23.05.2011, у виконавчому листі строк пред'явлення виконавчого документа до виконання зазначений до 24.05.2012, суд приходить до висновку, що при оформленні виконавчого листа судом не допущено помилку, у зв'язку з чим подана заява не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 160, 165, 259 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області відмовити.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя С.М. Каракуша

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.03.2014
Оприлюднено01.04.2014
Номер документу37899764
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/1192/11

Ухвала від 28.03.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Постанова від 30.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 02.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні