Постанова
від 26.10.2009 по справі 14/399
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

26 жовтня 2009 року 12:30 № 14/399

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Літвінової А.В при секретарі судового засідання Денисенко Ю.М., за участю представників сторін:

від позивача: Рожка Івана Олексійовича

від відповідача: не з'явився

розглянувши у судовому засіданні адміністративну справу

за позовомдержавної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва до товариства з обмеженою відповідальністю «Магістральбудсервіс» простягнення податкового боргу

На підставі частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в судовому засіданні 26 жовтня 2009 року проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова інспекція у Печерському районі міста Києва звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про стягнення заборгованості в сумі 404 567,85 грн. з товариства з обмеженою відповідальністю «Магістральбудсервіс».

Позовні вимоги обґрунтовано наявністю у відповідача непогашеного податкового боргу.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав повністю та просив суд задовольнити адміністративний позов.

Відповідач до суду не з'являвся, хоча був належним чином повідомлений про судові засідання відповідно до вимог статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України. Ухвали про відкриття провадження у справі та призначення її до судового розгляду, а також повістки про виклик в судове засідання надсилались відповідачу за адресою, за якою відповідач зареєстрований в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Відповідно до статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Розглянувши подані позивачем документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Печерському районі міста Києва звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про стягнення заборгованості в сумі 404 567,85 грн. з товариства з обмеженою відповідальністю «Магістральбудсервіс».

Товариство з обмеженою відповідальністю «Магістральбудсервіс» (ЄДРПОУ 34046378) зареєстроване Печерською районною у місті Києві державною адміністрацією 07.03.2006. Взято на податковий облік державною податковою інспекцією у Печерському районі міста Києва 09.03.2006 за №40600.

Відповідачем до державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва були подані декларації з податку на прибуток підприємства та уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань, проте сума податкового зобов'язання самостійно визначена відповідачем в деклараціях у повному обсязі сплачена не була.

Згідно пункту 1.11 статті 1 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» (далі по тексту - Закон) податкова декларація - це документ, що подається платником податків до контролюючого органу у строки, встановлені законодавством, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податку, збору (обов'язкового платежу).

Згідно пункту 5.1 статті 5 Закону податкове зобов'язання, самостійно визначене платником податків у податковій декларації, вважається узгодженим з дня подання такої податкової декларації.

Відповідно до пункту 16.4 статті 16 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» податок за звітний період сплачується його платником до відповідного бюджету у строк, визначений законом для квартального податкового періоду.

Згідно абзацу «б» підпункту 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 Закону податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Позивачем було проведено невиїзну документальну перевірку своєчасності подання податкової звітності, за результатами якої складено акт від 06.08.2008 №1669/157 та винесено податкове повідомлення-рішення від 06.08.2008 №0017691507/0 про застосування штрафних санкцій на суму 510 грн.

Частина заборгованості у сумі 11 240,15 грн. була погашена за рахунок переплати.

Згідно з підпунктом 6.2.1 пункту 6.2 статті 6 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» у разі, коли платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання в установлені строки, податковий орган надсилає такому платнику податків податкові вимоги.

Відповідно до підпункту 6.2.3 пункту 6.2 статті 6 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» податкові вимоги надсилаються: перша податкова вимога - не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання. Перша податкова вимога містить повідомлення про факт узгодження податкового зобов'язання та виникнення права податкової застави на активи платника податків, обов'язок погасити суму податкового боргу та можливі наслідки непогашення його у строк; друга податкова вимога - не раніше тридцятого календарного дня від дня направлення (вручення) першої податкової вимоги, у разі непогашення платником податків суми податкового боргу у встановлені строки. Друга податкова вимога додатково до відомостей, викладених у першій податковій вимозі, може містити повідомлення про дату та час проведення опису активів платника податків, що перебувають у податковій заставі, а також про дату та час проведення публічних торгів з їх продажу.

Державною податковою інспекцією у Печерському районі міста Києва направлялись відповідачу дві податкові вимоги від 01.07.2008 №1/6611 та від 19.08.2008 №2/8056, перша вимога повернулась до відправника. В порядку, визначеному підпунктом 6.2.4 пункту 6.2 статті 6 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами цільовими фондами» першу податкову вимогу розміщено на дошці податкових оголошень про що складено відповідний акт від 16.07.2008 №122/1. Друга податкова вимога була отримана відповідачем,

Так, згідно положень підпункту 6.2.4 пункту 6.2 статті 6 зазначеного Закону у разі, коли податковий орган або пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення або податкові вимоги у зв'язку з незнаходженням посадових осіб, їх відмовою прийняти податкове повідомлення або податкову вимогу, незнаходженням фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків, податковий орган розміщує податкове повідомлення або податкові вимоги на дошці податкових оголошень, встановленій на вільному для огляду місці біля входу до приміщення податкового органу. При цьому день розміщення такої податкової вимоги вважається днем її вручення.

Керуючись підпунктом 10.1.1 пункту 10.1 статті 10 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами цільовими фондами» державною податковою інспекцією у Печерському районі міста Києва було винесено рішення від 14.10.2008 №2357/1 про стягнення коштів та продаж інших активів платника податків в рахунок погашення його податкового боргу.

Відповідно до статті 3 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкових зобов'язань виключно за рішенням суду.

Пунктом 1.2 статті 1 Закону України «Про порядок погашення податкових зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами» визначено, що податкове зобов'язання - це зобов'язання платника податків сплатити до бюджетів або державних цільових фондів відповідну суму коштів у порядку та у строки, визначені цим законом або іншими законами.

Згідно підпункту 5.4.1 пункту 5.4 статті 5 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників перед бюджетами та державними цільовими фондами» узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена платником податків у строки, визначені статтею 5 даного Закону, визнається сумою податкового боргу платника податків.

Згідно з вимогами статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Доказів сплати заявленої суми заборгованості або оскарження її відповідачем в судовому порядку суду не надано.

Враховуючи всі наведені обставини в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись статтями 69, 70, 71, та 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Магістральбудсервіс» (01103, місто Київ, вул.Драгомирова, буд.10/10, оф.61, код ЄДРПОУ 34046378, р/р 2600043558/980, р/р 2600143559/840, р/р 2600751909/643 в АКБ «Райффайзен банк Аваль) податковий борг у сумі 404 567,85 грн. (чотириста чотири тисячі п'ятсот шістдесят сім гривень 85 копійок) шляхом перерахування на р/р 3111000970007, код платежу 11020100, банк одержувач ГУ ДКУ у м. Києві, код ЄДРПО 26077922, МФО 820019).

Постанова відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Літвінова А.В.

Постанову викладено в повному обсязі 02.11.2009

Дата ухвалення рішення26.10.2009
Оприлюднено14.05.2014
Номер документу38650791
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14/399

Постанова від 08.06.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 01.06.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 15.01.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ропій Л.М.

Рішення від 25.11.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 02.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 10.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 16.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Постанова від 26.10.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Постанова від 25.03.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тищенко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні