Ухвала
від 12.05.2014 по справі 5024/1747/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

"12" травня 2014 р. Справа № 5024/1747/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М.Б., при секретарі Шикаловій В.О., розглянувши справу

за заявою публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк "Аваль" в особі Херсонської обласної дирекції " Райффайзен Банк "Аваль"

до боржника приватного підприємства "Сюрприз", м.Херсон

про визнання банкрутом

за участю представників сторін:

від ініціюючого кредитора: Колібабчук О.А., представник за довіреністю № 380/12 від 21.09.2012р.;

ліквідатор боржника: не прибув.

в с т а н о в и в:

Ухвалою від 13 грудня 2012 року господарський суд за заявою кредитора - публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк "Аваль" в особі Херсонської обласної дирекції АТ "Райффайзен Банк "Аваль" порушив провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Сюрприз", м.Херсон.

Постановою господарського суду від 16.05.2013р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців та призначено ліквідатором приватного підприємства "Сюрприз" арбітражного керуючого Косовського В.С.

У зв'язку із необхідністю з'ясування обсягу виконання ліквідатором приписів ст. ст. 41-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, ухвалою від 29.04.2014р., призначив судове засідання.

Представник ініціюючого кредитора в судове засідання прибула.

Ліквідатор банкрута Косовський В.С., належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не прибув, про причини неявки суд не повідомив.

Від ініціюючого кредитора до початку судового засідання надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора банкрута Косовського В.С. на шість місяців разом із протокольним рішенням комітету кредиторів та проміжним звітом ліквідатора про проведену в ході ліквідаційної процедури роботу.

В судовому засіданні представник банку підтримала клопотання комітету кредиторів, мотивуючи його необхідністю додаткового часу для вжиття заходів щодо погашення заборгованості боржника за рахунок його поручителів, просить суд його задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення присутнього в судовому засіданні представника кредитора, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня його призначення здійснює такі повноваження: виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів у порядку, передбаченому цим Законом; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Як вбачається з наданого звіту, ліквідатором вжито заходів, пов'язаних зі здійсненням повноважень, передбачених законодавством про банкрутство. В теперішній час ліквідатором вживаються заходи щодо стягнення заборгованості з поручителя банкрута, фізичної особи-підприємця ОСОБА_3, яка також визнана банкрутом.

Відповідно до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт і ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів тощо.

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців.

Постановою господарського суду Херсонської області від 16.05.2013р. боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

На виконання постанови суду ліквідатором проведена ліквідаційна процедура, проте, як вбачається з матеріалів справи, в теперішній час триває процедура стягнення боргу з поручителя боржника за рахунок продажу майна останнього.

Таким чином, вказані обставини свідчать про фактичну наявність дебіторської заборгованості (заборгованості осіб, які несуть з боржником солідарну чи субсидіарну відповідальність), стягнення якої повинно здійснюватися в межах ліквідаційної процедури, що вбачається з положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", так як відповідно до ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, незадоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Комітетом кредиторів на засіданні комітету 08.05.2014 р. одноголосно прийнято рішення клопотати перед господарським судом про продовження строку ліквідаційної процедури.

Суд враховує, що відповідно до приписів статті 83 Закону про банкрутство лише затвердження судом звіту ліквідатора є підставою для завершення ліквідаційної процедури та припинення провадження у справі про банкрутство, отже, відповідно до приписів ч. 7 ст. 46 Закону ліквідатор має виконувати свої повноваження надалі.

За таких обставин, враховуючи необхідність додаткового часу для завершення ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання комітету кредиторів і продовжити строк ліквідаційної процедури приватного підприємства "Сюрприз" і повноваження ліквідатора Косовського В.С. на шість місяців.

На підставі викладеного, керуючись. ст.ст. 37, 40, 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Клопотання комітету кредиторів задовольнити.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури боржника приватного підприємства "Сюрприз" і повноважень ліквідатора арбітражного керуючого Косовського В.С. на шість місяців.

3. Ухвалу направити кредиторам, ліквідатору.

Суддя М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення12.05.2014
Оприлюднено19.05.2014
Номер документу38678992
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1747/2012

Ухвала від 25.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 29.04.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Постанова від 16.05.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 10.01.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 13.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні