Ухвала
від 12.05.2014 по справі 5015/5731/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.05.2014 р. Справа№ 5015/5731/11

За позовом: ОСОБА_1, м. Львів до відповідача:Товариства з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології - Захід», м. Львів про: оплату вартості частини майна та прибутку товариства у зв'язку з виключенням учасника з товариства Головуючий суддя Долінська О.З Суддя Ділай У.І. Суддя Петрашко М.М. При секретарі Вашкевич Н.І. Без участі представників сторін. На розгляд господарського суду Львівської області поступила позовна заява ОСОБА_1 м. Львів до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД", м. Львів про оплату вартості частини майна та прибутку товариства у зв'язку з виключенням учасника товариства, в якій просить: «Прийняти рішення, яким зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю «Цифрові технології - Захід» (код в ЄДРПОУ - 32327097) виплати ОСОБА_1 (номер в ДРФО - НОМЕР_1) суму вартості частини майна ТзОВ «Цифрові технології - Захід» станом на день виключення ОСОБА_1 із складу учасників ТзОВ «Цифрові технології - Захід», що пропорційна тридцяти відсоткам у статутному капіталі ТзОВ «Цифрові технології - Захід», а також виплатити ОСОБА_1 тридцять відсотків прибутку ТзОВ «Цифрові технології - Захід», виданого ТзОВ «Цифрові технології - Захід» за період з 01.01.2010 року по 27.09.2010 року та судові витратити (державне мито, послуги на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, витрати за проведення судових експертиз, тощо) покласти на відповідача».

Ухвалою господарського суду Львівської області від 30.09.2011 року суддя Довга О.І. порушила провадження у даній справі і розгляд справи призначила на 25.10.2011 року.

Представник позивача в судовому засіданні 15.11.2011 року підтримав позовні вимоги, просив позов задоволити. Клопотанням б/н (вх. № 24299/11 від 24.10.2011 року) позивач просив забезпечити позов шляхом - заборонити відповідачеві проводити будь-які дії, пов'язані з припиненням юридичної особи ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД" шляхом ліквідації, злиття, приєднання, поділу, перетворення, а також проводити реєстраційні дії шляхом виділу; заборонити державному реєстратору проводити реєстраційні дії за участю ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД", які пов'язані з припиненням юридичної особи "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД" шляхом ліквідації, злиття, приєднання, поділу, перетворення, а також проводити реєстраційні дії шляхом виділу; заборонити відчужувати та накласти арешт на майно, що належить "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД ", а саме: на земельну ділянку площею 1,6611 га, яка розташована на території Пасіки-Зубрецької сільської ради Пустомитівського району, Львівської області, кадастровий номер: 4623685100:04:000:0076.

Окрім наведеного, клопотанням від 24.10.2011 року, позивач просив призначити судову експертизу з метою дослідження ринкової вартості активів "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД", а також бухгалтерської, статистичної та фінансової документації.

Відповідач в судове засідання 15.11.2011 року не з'явився, причин неявки суду не повідомив, вимог ухвали суду не виконав.

Розглянувши клопотання позивача про забезпечення позову, суд визнав його таким, що підлягає до задоволення частково -в частині заборони відповідачеві проводити будь-які дії, пов'язані з припиненням юридичної особи ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"шляхом ліквідації, злиття, приєднання, поділу, перетворення, а також проводити реєстраційні дії шляхом виділу ; заборони державному реєстратору проводити реєстраційні дії за участю ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД", які пов'язані з припиненням юридичної особи "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"шляхом ліквідації, злиття, приєднання, поділу, перетворення, а також проводити реєстраційні дії шляхом виділу.

При частковому задоволені клопотання про вжиття заходів забезпечення позову суд виходив з наступного:

Матеріалами, що додані до позовної заяви, а саме довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 22.09.2011 р. підтверджується рішення відповідача про виділ з ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОПЇ-ЗАХІД"іншого суб'єкта підприємницької діяльності.

Виділ з ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОПЇ-ЗАХІД"іншого суб'єкта підприємницької діяльності, може спричинити утруднення або зробить неможливим виконання судового рішення, оскільки після здійснення виділу з'являться дві юридичні особи, кожна з яких згідно закону буде зобов'язана оплатити зобов'язання відповідача пропорційно до даних передавального акту, а рішення суду необхідно буде виконувати одній особі - відповідачу по справі.

Відповідно до ст. 66 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або зі своєї ініціативи має право вжити, передбачених статтею 67 цього Кодексу, заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Статтею 67 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що позов забезпечується накладенням арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачеві; забороною відповідачеві вчиняти певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору; зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку; зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про звільнення цього майна з-під арешту.

В частині заборони відчужувати та накласти арешт на майно, що належить ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОПЇ-ЗАХІД", а саме - на земельну ділянку площею 1,6611 га, яка розташована на території Пасіки-Зубрецької сільської ради Пустомитівського району Львівської області, кадастровий номер: 4623685100:04:000:0076 суд в задоволені клопотання відмовив за необґрунтованістю.

Згідно вимог чинного законодавства, при виході учасника з товариства з обмеженою відповідальністю йому виплачується вартість частини майна товариства, пропорційна його частці у статутному ( складеному) капіталі. Виплата проводиться після затвердження звіту за рік, в якому учасник вийшов з товариства, і в строк до 12 місяців з дня виходу. Учаснику, який вибув, виплачується належна йому частка прибутку, одержаного товариством в даному році до моменту його виходу.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 15.11.2011 року у справі №5015/5731/11, суд ухвалив:

«Вжити заходів до забезпечення позову шляхом:

-заборонити відповідачеві - Товариству з обмеженою відповідальністю "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"(м. Львів, вул. Б.Котика, буд.7, код ЄДРПОУ 32327097) проводити будь-які дії, пов'язані з припиненням юридичної особи ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"шляхом ліквідації, злиття, приєднання, поділу, перетворення, а також проводити реєстраційні дії шляхом виділу;

-заборонити державному реєстратору проводити реєстраційні дії за участю ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"(м. Львів, вул. Б.Котика, буд.7, код ЄДРПОУ 32327097), які пов'язані з припиненням юридичної особи "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"шляхом ліквідації, злиття, приєднання, поділу, перетворення, а також проводити реєстраційні дії шляхом виділу».

Ухвала господарського суду Львівської області № 5015/5731/11 в частині забезпечення позову набрала законної сили 15.11.2011 року.

Ухвала господарського суду Львівської області у справі № 5015/5731/11 від 15.11. 2011 року, в частині забезпечення позову, дійсна для пред'явлення протягом одного року.

Стягувач -ОСОБА_1 ( реєстраційний номер облікової картки платника податків за даними ДРФО НОМЕР_2, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1).

Боржник -Товариство з обмеженою відповідальністю "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"(м. Львів, вул. Б.Котика, буд.7, код ЄДРПОУ 32327097)

Ухвала в частині забезпечення позову набирає законної сили з моменту її винесення.

Ухвалу про забезпечення позову надіслати сторонам, державному реєстратору, Державній виконавчій службі Пустомитівського районного управління юстиції Львівської області.

Колегією суддів господарського суду Львівської області 12.05.2014 року прийнято рішення у справі №5015/5731/11, яким вирішено:

1. В задоволенні позову відмовити.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Цифрові - Технології Захід» (адреса: вул. Котика, 7, Залізничний район, м. Львів, 79014; ідентифікаційний код 32327097 ) на користь ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1; ідент. код НОМЕР_2 ) 1 620,00 грн. понесених витрат на сплату державного мита, 236,00 грн. понесених витрат на оплату послуг на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу та 31 129,50 грн. понесених витрат за проведення судових експертиз у справі.

Відповідно до ст. 68 ГПК України, питання про скасування забезпечення позову вирішується господарським судом, що розглядає справу, із зазначенням про це в рішенні чи ухвалі.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 68, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Скасувати вжиті судом заходи забезпечення позову ухвалою Господарського суду Львівської області від 15.11.2011 року у справі №5015/5731/11, що стосується:

- заборони відповідачеві - Товариству з обмеженою відповідальністю "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"(м. Львів, вул. Б.Котика, буд.7, код ЄДРПОУ 32327097) проводити будь-які дії, пов'язані з припиненням юридичної особи ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"шляхом ліквідації, злиття, приєднання, поділу, перетворення, а також проводити реєстраційні дії шляхом виділу;

- заборони державному реєстратору проводити реєстраційні дії за участю ТзОВ "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"(м. Львів, вул. Б.Котика, буд.7, код ЄДРПОУ 32327097), які пов'язані з припиненням юридичної особи "ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ -ЗАХІД"шляхом ліквідації, злиття, приєднання, поділу, перетворення, а також проводити реєстраційні дії шляхом виділу.

Ухвала господарського суду Львівської області може бути оскаржена до Львівського апеляційного господарського суду в порядку і строки, передбачені господарським процесуальним кодексом України.

Головуючий суддя Долінська О.З.

Суддя Ділай У.І.

Суддя Петрашко М.М.

Дата ухвалення рішення12.05.2014
Оприлюднено19.05.2014
Номер документу38679046
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5015/5731/11

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Ухвала від 05.05.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Ухвала від 27.01.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Ухвала від 20.01.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Ухвала від 10.07.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Ухвала від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Долінська О.З.

Ухвала від 09.09.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Хабіб М.І.

Ухвала від 19.08.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Хабіб М.І.

Ухвала від 22.08.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Хабіб М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні