Ухвала
від 14.05.2014 по справі 146/389/14-ц
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 146/389/14-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" травня 2014 р. Томашпільський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого - судді Скаковської І.В.

з участю секретаря Гриб Ю.А.

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду у смт. Томашпіль подання заступника начальника відділу державної виконавчої служби Томашпільського районного управління юстиції Боднара В.І., погодженого з начальником відділу державної виконавчої служби Томашпільського районного управління юстиції Яценком І.В. про звернення стягнення на належні боржнику Антонівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області від інших осіб грошові кошти на користь ОСОБА_4, -

ВСТАНОВИВ:

14 березня 2014 року заступник начальника відділу державної виконавчої служби Томашпільського районного управління юстиції Боднар В.І звернувся до суду з цим поданням та попросив винести ухвалу про звернення стягнення на рахунок № 3410001051218, який відкритий в управління державної казначейської служби у Томашпільському районі і належить відділу освіти Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області (смт Томашпіль вул..Леніна, 21, ідентифікаційний код 02141450) для подальшого примусового виконання виконавчого листа № 2-560 від 14.02.2012 року, виданого Томашпільським районним судом Вінницької області про стягнення з Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області на користь ОСОБА_4 12256,92 гривень заробітної плати за час вимушеного прогулу, а також судові витрати, що складають 1000 гривень за надання юридичної допомоги.

Подання державний виконавець ВДВС Боднар В.І. обґрунтував наступним.

У державного виконавця відділу державної виконавчої служби Томашпільського РУЦЮ Боднара В.І. знаходяться матеріали виконавчого провадження № 3-249 від 05.02.2014 року з примусового виконання виконавчого листа № 2-560 від 14.02.2012 року, виданого Томашпільським районним судом Вінницької області, яким вирішено: стягнути з Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області на користь ОСОБА_4 12256,92 грн заробітної плати за час вимушеного прогулу, а також судові витрати у справі, що складають 1000 грн, понесених судових витрат за надання правової допомоги.

5 лютого 2014 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії якої направлено сторонам виконавчого провадження.

13 лютого 2014 року державним виконавцем направлено запити для перевірки майнового стану в установи: Томашпільський відділ земельних ресурсів на наявність у боржника земельних ділянок, Тульчинський ВРЕВ УДАЇ на наявність у боржника авто-мототранспорту, державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області на наявність у боржника сільського господарства у Вінницькій області на наявність у боржника сільськогосподарської техніки, в ЄДРВП до ДПС України про номери рахунків, відкритих у банках та інших фінансових установах боржниками-юридичними особами, державній реєстраційній службі Томашпільського РУЮ про наявність у боржника нерухомого майна.

13 лютого 2014 року державним виконавцем направлено запит у відділ статистики Томашпільського району про форму власності боржника та його господарську діяльність.

13 лютого 2014 року державним виконавцем направлено запит у Томашпільську районну раду про наявність майна та коштів, які належать боржнику.

13 лютого 2014 року державним виконавцем винесено постанову про стягнення з боржника виконавчого збору.

13 лютого 2014 року державним виконавцем винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження.

13 лютого 2014 року у відділ ДВС поступила відповідь від Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів про те, що у них не має власних поточних рахунків; не має власного нерухомого або рухомого майна; не здійснює самостійно фінансово-господарську діяльність; власником школи є Томашпільська районна рада.

14 лютого 2013 року у відділ ДВС надійшла довідка Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від Державної реєстраційної служби про те, що відносно юридичної особи-Антонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів інформація відсутня.

17 лютого 2014 року державним виконавцем надано запит у відділ освіти Томашпільської районної державної адміністрації про наявність у підпорядкованій їм установі коштів і нерухомого майна та чи займається боржник фінансово-господарською діяльністю, а також директору Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області про наявність у них коштів, рухомого і нерухомого майна, чи займаються фінансово-господарською діяльністю, відділу статистики Томашпільського району про фінансово-господарську діяльність боржника.

17 лютого 2014 року в відділ ДВС надійшла відповідь від Томашпільської районної ради про те, що за отримання інформації відносно боржника необхідно звернутися у відділ освіти Томашпільської РДА.

17 лютого 2014 року у відділ ДВС надійшла відповідь від відділу освіти Томашпільської РДА про те, що у Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів немає власних поточних рахунків, , немає власного нерухомого або рухомого майна, школа не здійснює самостійно фінансово-господарську діяльність, школа являється комунальною власністю.

18 лютого 2014 оку у відділ ДВС надійшла відповідь з Тульчинського ВРЕВ УДАЇ про те, що у боржника відсутній авто-мототранспорт.

20 лютого 2014 року у відділ ДВС надійшла відповідь від відділу статистики Томашпільського району про те, що у Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів організаційно-правова форма господарювання- є комунальною організацією, інформація про фінансово-господарську діяльність відсутня.

18 лютого 2014 року у відділ ДВС надійшла відповідь від державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області про те, що у боржника сільськогосподарської техніки не має.

19 лютого 2014 року у відділ ДВС надійшла відповідь з Томашпільського відділу земельних ресурсів про те, що Антонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів земельних ділянок немає.

21 лютого 2014 року державним виконавцем надано запит державному реєстратору Томашпільської РДА про надання довідки з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців.

21 лютого 2014 року у відділ ДВС надійшла відповідь від ДПС України про те, що відносно Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів інформації щодо номерів рахунків, відкритих у банках та інших фінансових установах боржниками-юридичними особами відсутня.

24 лютого 2014 року у відділ ДВС надійшла відповідь від відділу освіти Томашпільської РДА про те, що джерелом фінансування Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів здійснюється за кошти місцевого бюджету Томашпільської районної ради відділом освіти Томашпільської РДА.

24 лютого 2014 року у відділ ДВС надійшла відповідь від відділу освіти Томашпільської РДА про те, що у відділі освіти Томашпільської РДА відсутнє майно та кошти, які б належали Антонівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

25 лютого 2014 року державним виконавцем направлено запит сільському голові с.Антонівка Томашпільського району Вінницької області про наявність майна боржника на їх території.

25 лютого 2014 року державним виконавцем перевірено майновий стан Антонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Антонівка, складено акт про відсутність каси та касової книги, майно знаходиться у комунальній власності, господарської діяльності не веде.

28 лютого 2014 року у відділ ДВС поступила довідка Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців від державного реєстратора Томашпільської РДА про те, що Антонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів є комунальна організація Томашпільської районної ради Вінницької області, місцезнаходження: 24213 Вінницька область, Томашпільський район, с.Антонівка, вул.. Леніна, 124, ідентифікаційний код 26223281.

Заступник начальника ВДВС Томашпільського РУЮ Боднар В.І. зазначає, що за відсутності активів у боржника Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області та неможливості їх погашення відповідальність за несвоєчасність та повноту проведення розрахунків несе юридична особа, яка є джерелом фінансування та веде бухгалтерський облік школи, тобто відвід освіти Томашпільської РДА.

Згідно листа відділу освіти Томашпільської РДА № 258 від 13.03.2014 року, встановлено, що у відділі освіти немає окремого рахунку, з якого проводиться фінансування Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. При відділі освіти є централізована бухгалтерія, що нараховує заробітну плату всім школам і фінансування та виплата проводиться із одного реєстраційного рахунку № 35410001051218, який відкритий в управління казначейської служби у Томашпільському районі.

Як на правову підставу своїх вимог державний виконавець посилається на положення п.4 ст.. 55 Закону України «Про виконавче провадження» та ст. 377 ЦПК України.

Державний виконавець в судове засідання не з'явилася.

Заінтересовані особи в судове засідання не з'явились, оскільки не повідомлялись про час та місце розгляду справи у відповідності до вимог ч. 2 ст. 377-1 ЦПК України, що не є перешкодою для розгляду даної заяви.

Розглянувши подання, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про відмову у задоволенні подання зі слідуючих підстав.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії.

Згідно ст. 377 ЦПК України, питання про звернення стягнення на належні боржнику від інших осіб грошові кошти, що знаходяться на рахунках цих осіб в установах банків та інших фінансових установах, при виконанні судових рішень вирішується судом за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання державного виконавця без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

За нормою п.4 ст.55 Закону України «Про виконавче провадження» належні боржникові у разі їх передачі від інших осіб коштів, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах стягнення звертається державним виконавцем на підставі ухвали порядку, встановленого цим Законом.

Судом встановлено, що у ВДВС Томашпільського РУЮ знаходиться виконавче провадження № 3-249 від 05.02.2014 року з примусового виконання виконавчого листа № 2-560 від 14.02.2012 року, виданого Томашпільським районним судом Вінницької області, яким вирішено: стягнути з Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області на користь ОСОБА_4 12256,92 грн заробітної плати за час вимушеного прогулу, а також судові витрати у справі, що складають 1000 грн, понесених судових витрат за надання правової допомоги.

5 лютого 2014 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження.

Згідно поданих у судове засідання матеріалів виконавчого провадження, у добровільному порядку Антонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів заборгованість не погашає.

Згідно довідки Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців від державного реєстратора Томашпільської РДА, Антонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів є комунальною організацією Томашпільської районної ради Вінницької області, місцезнаходження: 24213 Вінницька область, Томашпільський район, с.Антонівка, вул.. Леніна, 124, ідентифікаційний код 26223281.

Згідно листа відділу освіти Томашпільської РДА № 258 від 13.03.2014 року, встановлено, що у відділі освіти немає окремого рахунку, з якого проводиться фінансування Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. При відділі освіти є централізована бухгалтерія, що нараховує заробітну плату всім школам і фінансування та виплата проводиться із одного реєстраційного рахунку № 35410001051218, який відкритий в управління казначейської служби у Томашпільському районі.

Згідно ст. 5 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець при здійсненні виконавчого провадження має право на підставі рішення суду накласти арешт на грошові кошти та інші цінності боржника, в тому числі на кошти, які знаходяться на рахунках та вкладах в установах банків, інших кредитних установах, на рахунки в цінних паперах, а також опечатувати каси, приміщення і місця зберігання грошей.

Відповідно до п.67 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, фінансування навчального закладу здійснюється на основі кошторису, джерелом якого є кошти відповідного бюджету в розмірі, передбаченому нормативами фінансування загальної середньої школи.

Отже, Антонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, відповідно до вимог цього нормативного акту, незалежно від того, що ведення бухгалтерського обліку та фінансування здійснюється централізованою бухгалтерією відділу освіти Томашпільської РДА, повинна мати свій кошторис, в межах якого здійснюється її фінансування. Звернення стягнення на кошти на рахунках боржника може бути здійснено не лише шляхом накладення арешті на ці кошти, а й шляхом примусового списання грошових коштів або зупинення операцій за рахунком боржника чи заборони виконання операцій.

На підставі вищевикладеного суд дійшов висновку про необхідність задоволення подання заступника начальника відділу державної виконавчої служби Томашпільського районного управління юстиції Боднара В.І., погодженого з начальником відділу державної виконавчої служби Томашпільського районного управління юстиції Яценком І.В. про звернення стягнення на належні боржнику Антонівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області від інших осіб грошові кошти на користь ОСОБА_4, оскільки ст. 379 ЦПК України надає право суду визначити частку майна боржника (в тому числі і коштів) у майні (коштах), яким він володіє спільно з іншими особами.

Керуючись ст. 377, 279 ЦПК України, ст.ст. 4,5 Закону України «Про виконавче провадження», суд-

У Х В А Л И В :

Подання заступника начальника відділу державної виконавчої служби Томашпільського районного управління юстиції Боднара В.І., погодженого з начальником відділу державної виконавчої служби Томашпільського районного управління юстиції Яценком І.В. про звернення стягнення на належні боржнику Антонівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області від інших осіб грошові кошти на користь ОСОБА_4 задовольнити.

Звернути стягнення на грошові кошти в розмірі 12356,92 грн (дванадцять тисяч триста п'ятдесят шість гривень 92 копійки), що знаходяться на рахунку № 3410001051218, який відкритий в управління державної казначейської служби у Томашпільському районі і належить відділу освіти Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області (смт Томашпіль вул.Леніна, 21, ідентифікаційний код 02141450) для подальшого примусового виконання виконавчого листа № 2-560 від 14.02.2012 року, виданого Томашпільським районним судом Вінницької області про стягнення з Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Томашпільського району Вінницької області на користь ОСОБА_4 12256,92 гривень заробітної плати за час вимушеного прогулу, а також судові витрати, що складають 1000 гривень понесених судових витрат за надання юридичної допомоги.

Копію ухвали направити для відома відділу освіти Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області та для виконання відділу державної виконавчої служби Томашпільського районного управління юстиції Вінницької області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали до Апеляційного суду Вінницької області. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: І. В. Скаковська

СудТомашпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.05.2014
Оприлюднено19.05.2014
Номер документу38680881
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —146/389/14-ц

Ухвала від 24.04.2014

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Нікушин В. П.

Ухвала від 09.04.2014

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Нікушин В. П.

Ухвала від 23.06.2014

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Марчук В. С.

Ухвала від 02.06.2014

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Марчук В. С.

Ухвала від 16.07.2014

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Ставнійчук В. С.

Ухвала від 23.06.2014

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Марчук В. С.

Ухвала від 02.06.2014

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Марчук В. С.

Ухвала від 14.05.2014

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

Ухвала від 24.04.2014

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Нікушин В. П.

Ухвала від 03.04.2014

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Нікушин В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні