Ухвала
від 26.05.2014 по справі 2а-2489/12/0970
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

cpg1251

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

26 травня 2014 року м. Київ В/800/2336/14

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі:

головуючого Загороднього А.Ф.,

суддів: Пасічник С.С.,

Тракало В.В.,

Штульмана І.В.,

Юрченка В.В.,

розглянувши заяву Управління Пенсійного фонду України в Косівському районі Івано-Франківської області про допуск до провадження справи про перегляд Верховним Судом України ухвали судді Вищого адміністративного суду України від 30 квітня 2014 року, прийнятої за результатами розгляду касаційної скарги у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Косівському районі Івано-Франківської області до Яблунівської районної лікарні про стягнення коштів, -

встановила:

Управління Пенсійного фонду України в Косівському районі Івано-Франківської області звернулося до Вищого адміністративного суду України із заявою про перегляд Верховним Судом України ухвали судді Вищого адміністративного суду України від 30 квітня 2014 року.

Відповідно до статті 239 1 Кодексу адміністративного судочинства України (із змінами та доповненнями, внесеними Законом України «Про судоустрій і статус суддів» від 7 липня 2010 року № 2453-VІ) заява про перегляд судових рішень подається до Верховного Суду України через Вищий адміністративний суд України, який за змістом статей 239 2 та 240 Кодексу адміністративного судочинства України перевіряє відповідність заяви вимогам цього Кодексу та вирішує питання про допуск справи до провадження.

Згідно з положеннями статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України заява про перегляд судових рішень в адміністративних справах може бути подана виключно з мотивів, зокрема, неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

Ухвалою судді Вищого адміністративного суду України від 30 квітня 2014 року відмовлено Управлінню Пенсійного фонду України в Косівському районі Івано-Франківської області у відкритті касаційного провадження за його касаційною скаргою на ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 02 квітня 2014 року, у зв'язку із необґрунтованістю поданої касаційної скарги та відсутністю необхідності перевірки матеріалів справи.

Відповідно до положень частини 4 статті 24 Кодексу адміністративного судочинства України перегляд судових рішень в адміністративних справах у касаційному порядку здійснюється колегією у складі не менше трьох суддів.

З наведеного вбачається, що ухвала судді - доповідача Вищого адміністративного суду України про відмову у відкритті касаційного провадження не може вважатися такою, що постановлена за наслідками перегляду судових рішень у касаційному порядку, оскільки зазначеною ухвалою оскаржуване судове рішення до касаційного перегляду судом касаційної інстанції не допущені.

При цьому, суддя-доповідач суду касаційної інстанції не є касаційним судом, оскільки суд касаційної інстанції переглядає судові рішення у касаційному порядку виключно колегіально не менше трьох суддів у складі.

Крім того, питання застосування судом касаційної інстанції норм процесуального права, відповідно до положень пункту 1 частини 1 статті 237 КАС України, не можуть бути підставою для перегляду судових рішень Верховним Судом України.

На підставі викладеного, колегія суддів вважає, що підстав для допуску справи до провадження Верховного Суду України для перегляду ухвали судді Вищого адміністративного суду України від 30 квітня 2014 року, немає.

Керуючись статтями 237, 239, 239 1 , 240 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

у х в а л и л а:

Відмовити у допуску до провадження Верховного Суду України справи за позовом Управління Пенсійного фонду України в Косівському районі Івано-Франківської області до Яблунівської районної лікарні про стягнення коштів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий А.Ф. Загородній

Судді: С.С. Пасічник

В.В. Тракало

І.В. Штульман

В.В. Юрченко

Дата ухвалення рішення26.05.2014
Оприлюднено03.06.2014
Номер документу39010118
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2489/12/0970

Постанова від 14.09.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 26.05.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Загородній А.Ф.

Ухвала від 30.04.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Амєлін С.Є.

Ухвала від 02.04.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Савицька Н.В.

Постанова від 14.09.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 20.08.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні