Ухвала
від 22.04.2014 по справі 815/3725/13-а
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 квітня 2014 р.м.ОдесаСправа № 815/3725/13-а

Категорія: 8.3.3 Головуючий в 1 інстанції: Самойлюк Г. П.

Одеський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді Бойка А.В.,

суддів: Танасогло Т.М.,

Яковлєва О.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Одесі апеляційну скаргу державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 25 червня 2013 року по справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Каскад-Квант» до державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області про скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В:

18.05.2013 року товариство з обмеженою відповідальністю «Каскад-Квант» звернулось до суду першої інстанції з адміністративним позовом до державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області про скасування податкового повідомлення-рішення від 29.04.2013 року № 0001222250, яким позивачу збільшено суму грошового зобов'язання з податку на додану вартість в сумі 47394 грн. та застосовано штрафні (фінансові) санкції в розмірі 1544 грн.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 25.06.2013 року адміністративний позов товариства з обмеженою відповідальністю «Каскад-Квант» задоволено.

Скасовано податкове повідомлення-рішення державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області від 29.04.2013 року № 0001222250.

Не погоджуючись з постановою суду першої інстанції, 17.07.2013 року державна податкова інспекція у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області подала апеляційну скаргу на вказану постанову суду.

Апелянт зазначає, що вказана постанова ухвалена з порушенням норм матеріального та процесуального права, що призвело до неправильного вирішення справи.

В своїй апеляційній скарзі державна податкова інспекція у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області посилалась на те, що в ході проведеної перевірки було встановлено порушення ТОВ «Каскад-Квант» вимог Податкового кодексу України, що виразилось у заниженні податку на додану вартість.

Податковий орган зазначив, що товариство здійснювало господарські операції з ТОВ «Укрвебконсалтинг» та ПП «Союз РО», ПП «Забудова Світу», які фігурують у кримінальній справі, порушеної відносно невстановлених осіб за фактом організації фіктивного підприємництва та організації навмисного ухилення від сплати податків. Крім того, податковий орган посилався на те, що у вказаних контрагентів відсутні власні, орендовані складські, торгівельні виробничі та інші приміщення, які ю суб'єкти господарювання могли б використовувати при здійсненні фінансово-господарської діяльності.

ДПІ у Приморському районі м. Одеси посилалась на непідтвердження реальності здійснюваних між ТОВ «Каскад-Квант» і ТОВ «Укрвебконсалтинг», ПП «Союз РО» та ПП «Забудова Світу» господарських операцій, що виключає можливість для позивача формувати за рахунок вказаних підприємств податковий кредит.

На підставі викладеного ставиться питання про скасування постанови Одеського окружного адміністративного суду від 25.06.2013 року та постановлення нової, якою відмовити у задоволенні позовних вимог ТОВ «Каскад-Квант».

Відповідно до вимог п. 2 ч. 1 ст. 197 КАС України суд апеляційної інстанції може розглянути справу в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо справу може бути вирішено на основі наявних у ній доказів, у разі неприбуття жодної з осіб, які беруть учать у справі, у судове засідання, хоча вони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання.

Розглянувши матеріали справи, доводи апеляційної скарги, перевіривши законність та обґрунтованість судового рішення в межах апеляційної скарги, вивчивши матеріали справи колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав:

Судом першої інстанції встановлено, що у період з 27.03.2013 року по 09.04.2013 року державною податковою інспекцією у Приморському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби була проведена позапланова документальна виїзна перевірка ТОВ «Каскад-Квант» щодо підтвердження взаємовідносин з ТОВ «Укрвебконсалтинг» за період квітень-травень 2011 року, ПП «Союз РО» за вересень 2011 року, ПП «Забудова Світу» за червень 2011 року та ТОВ «Кафі» за період жовтня 2011 року.

За результатами вказаної перевірки складено акт від 16.04.2013 року № 2456/22-5/32901242, на підставі якого державною податковою інспекцією у Приморському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби винесено податкове повідомлення-рішення від 29.04.2013 року № 0001222250, яким позивачу збільшено суму грошового зобов'язання з податку на додану вартість в сумі 47394 грн. та застосовано штрафні (фінансові) санкції в розмірі 1544 грн.

В ході зазначеної перевірки органом податкової служби встановлено, що за рахунок господарських операцій з ТОВ «Укрвебконсалтинг», ПП «Союз РО» та ПП «Забудова Світу» товариством з обмеженою відповідальністю «Каскад-Квант» було сформовано податковий кредит. При цьому, в акті зазначено, що у постанові про порушення кримінальної справи відносно невстановлених осіб за фактом організації фіктивного підприємництва та організації навмисного ухилення від сплати податків старшим слідчим СУ ДПС в Одеській області зазначено про те, що у діях невстановлених осіб вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України - організація створення ряду фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, в тому числі і ТОВ «Укрвебконсалтинг», ПП «Союз РО» та ПП «Забудова Світу».

Крім того, ДПІ у Приморському районі м. Одеси зазначено, що згідно акту перевірки ТОВ «Забудова Світу» № 298/22-3/37242411 «Про неможливість проведення зустрічної звірки» у вказаного товариство відсутні об'єкти оподаткування податком на додану вартість по операціях з придбання та продажу товарів (робіт, послуг).

На підставі викладеного, а також посилаючись на відсутність у вказаних контрагентів позивача власних, орендованих складських, торгівельних, виробничих та інших приміщень, які б суб'єкти господарювання могли б використовувати при здійсненні фінансово-господарської діяльності, податковий орган дійшов висновку про не підтвердження поставок товарів від контрагентів до ТОВ «Каскад-Квант» та відсутність реальності здійснення господарських операцій.

Колегія суддів суду апеляційної інстанції погоджується з висновком суду першої інстанції стосовно задоволення позовних вимог ТОВ «Каскад-Квант» та скасування оскаржуваного податкового повідомлення-рішення, зважаючи на наступне:

Відповідно до п. 187.1. ст. 187 Податкового кодексу України датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше: а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку; б) дата відвантаження товарів, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

Згідно пункту 198.2 статті 198 Податкового кодексу України датою виникнення права платника податку на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається: дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг; дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною.

Пунктом 198.3 статті 198 Податкового кодексу України податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг, але не вище рівня звичайних цін, визначених відповідно до статті 39 цього Кодексу, та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв'язку з: придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку; придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи), у тому числі при їх імпорті, з метою подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Каскад-Квант» згідно свідоцтва про державну реєстрацію № 15561200000012382 зареєстровано виконавчим комітетом Одеської міської ради 10.03.2004 року та перебуває на обліку у державній податковій інспекції у Приморському районі м. Одеси (т. 1 а.с. 169-170).

ТОВ «Каскад-Квант» є платником податку на додану вартість.

Згідно акту перевірки та наданим документам, позивач у період, що перевірявся здійснював господарські операції з ТОВ «Укрвебконсалтинг», ПП «Союз РО» та ПП «Забудова Світу», за рахунок який сформував податковий кредит.

В ході дослідження правомірності формування позивачем податкового кредиту по операціям з вказаними контрагентами було встановлено наступне:

ТОВ «Каскад-Квант», здійснюючи свою господарську діяльність, уклало договори з ДП «Одеський науково-дослідний інститут зв'язку», ДП «Одеський центр «ВЄФ-Сервис», ДП «Одеський ОРТПЦ», ДП обслуговування повітряного руху України, ТОВ «Зеонбуд» про виконання певних робіт, де вказані підприємства виступали замовниками.

Так, 28.03.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» та ДП «Одеський ОРТПЦ» укладено договір №18/03/11 по проведенню ремонтно-відновлювальних робіт на башні міста Одеси (т.2, а.с.7-8).

27.04.2011 року та 16.05.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» та ТОВ «Зеонбуд» укладено договори підряду № 27.04.2011/22-02, № 16.05.2011/22-01 на виконання проектних робіт (т.1, а.с.242-245, 250, т.2, а.с.1-3).

16.05.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» та ДП обслуговування повітряного руху України укладено договір №20/04 на виконання послуг з монтажу наземних засобів РТЗ об'єкта «Ретранслятора» «Ізмаїл» Одеського РСП Украероруху (т.1, а.с.222-224).

12.05.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» та ДП «Одеський ОРТПЦ» укладено договір №19/05/11 на виконання робіт по реконструкції об'єктів Замовника, монтаж антенно-фідерних пристроїв для трансляції системи цифрового телебачення (т.1, а.с. 189-190).

15.08.2011 року укладено договір №09/1036 між ДП «Одеський центр «ВЄФ-Сервис» (Замовник) та ТОВ «Каскад-квант» (Виконавець) на виконання стендового тестування 5- ти комплектів з'єднувальних ліній та абонентських ліній АТС «Квант» (т.1, а.с.186-187).

01.09.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» (Виконавець) та ДП «Одеський науково-дослідний інститут зв'язку» (далі - ДП «ОНДІЗ») (Замовник) було укладено договір № 25 на проведення науково-дослідних, дослідно-конструкторських і технологічних робіт, за умовами якого виконавець приймає на себе зобов'язання з виконання таких робіт: переклад нормативних документів, формування та підготовка до видання збірника, формування матеріалів для проведення семінару з 20.09.2011 року по 23.09.2011 року (т.1, а.с.182-183).

Судом першої інстанції вірно встановлено, що відповідно до ч. 1 ст. 838 ЦК України підрядник має право, якщо інше не встановлено договором, залучити до виконання роботи інших осіб (субпідрядників), залишаючись відповідальним перед замовником за результат їхньої роботи. У цьому разі підрядник виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядником - як замовник.

Скориставшись цим правом, ТОВ «Каскад-Квант» було укладено з ПП «Союз РО», ТОВ «Забудова Світу» та ТОВ «Укрвебконсалтинг» договори субпідряду.

Згідно матеріалів справи, 15.08.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» (Генпідрядник) та ПП «Союз РО» (Субпідрядник) було укладено договір №1036/09, за умовами якого Генпідрядник доручає, а субпідрядник зобов'язується виконати стендове тестування 5-ти комплектів з'єднувальних ліній та абонентських ліній АТС «Квант» (т.2, а.с.41-42).

Також, 01.09.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» (Генпідрядник) та ПП «Союз РО» (Субпідрядник) було укладено договір №25/09 на проведення науково-дослідних, дослідно-конструкторських і технологічних робіт, згідно якого Генпідрядник доручає, а субпідрядник зобов'язується виконати такі роботи: переклад нормативних документів, формування та підготовка до видання збірника, формування матеріалів для проведення семінару з 20.09.2011 року по 23.09.2011 року, а Генпідрядник зобов'язується прийняти та оплатити роботу (т.1, а.с.37-38).

У підтвердження виконання умов зазначених договорів ТОВ «Каскад-Квант» були надані наступні первинні документи: податкові накладні №71 від 19.09.2011 року, №49 від 14.09.2011 року, акти здавання-прийняття виконаних робіт №ОУ-11909 від 19.09.2011 р., №ОУ-11409 від 14.09.2011р. (т.2, а.с.40, 43, 111-112).

Оплата виконаних робіт підтверджується платіжними дорученнями №№ 161,162 від 14.10.2011 року, №1 63 від 18.10.2011 року.

В свою чергу, 01.06.2011 року ТОВ «Каскад-Квант» (Генпідрядник) було укладено з ТОВ «Забудова світу» (Субпідрядник) договір на виконання субпідрядних робіт №20/06, відповідно до якого Генпідрядник доручає, а Субпідрядник бере на себе зобов'язання по виконанню робіт з установки та монтажу наземних засобів РТЗ ретранслятора «Ізмаїл» Одеського РСП «Украероруху» (т.2, а.с.58-59).

Сторонами було укладено договірну ціну на виконання зазначених робіт та складено локальний кошторис № 5-1-1 (т. 2 а.с. 60-64).

Виконання Субпідрядником робіт з установки та монтажу наземних засобів РТЗ ретранслятора «Ізмаїл» Одеського РСП «Украероруху» підтверджується актом приймання виконаних будівельних робіт ОУ-300615 (т. 2 а.с. 67-70).

Крім того, судом першої інстанції було встановлено, що ТОВ «Забудова Світу» виконувало для ТОВ «Каскад-Квант» роботи з монтажу системи антено-фідерних пристроїв на РТС Жовтень на суму 77 850,12 грн. відповідно до умов договору №0519 від 26.05.2011 року.

З матеріалів справи вбачається, що 26.05.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» (Генпідрядник) та ТОВ «Екстра-Білдінг» (субпідрядник) укладено договір № 0519 на виконання субпідрядних робіт з реконструкції об'єктів ДП «Одеський ОРТПЦ» (монтаж системи АФП на РТС Жовтень) (т.2, а.с.44-45).

Згідно вказаного договору ТОВ «Каскад-Квант» та ТОВ «Екстра-Білдінг» склали договірну ціну, локальний кошторис №5-1-1 (т.2, а.с.46-50).

Однак, 07.06.2011 року ТОВ «Екстра-Білдінг», ТОВ «Каскад-Квант» та ТОВ «Забудова Світу» було укладено договір про відступлення права вимоги, за умовами якого ТОВ «Екстра-Білдінг» - Первісний боржник відступає Новому боржнику, яким є ТОВ «Забудова світу» - борг належний первісному Боржнику у відповідності до Договору №0519 від 26.05.2011 року, за яким Кредитором первісного боржника є ТОВ «Каскад-Квант».

Таким чином, за договором про відступлення права вимоги № 2 від 07.06.2011 року Кредитор (ТОВ «Каскад-Квант») набуває право вимагати від нового боржника (ТОВ «Забудова Світу») належного виконання наступних обов'язків: а) погашення заборгованості в сумі перерахованого авансу 44800 грн.; б) виконання зобов'язань згідно договору №0519 від 26.05.2011 року про виконання робіт з монтажу системи антено-фідерних пристроїв на РТС Жовтень на суму 77 850,12 грн.

В свою чергу, ТОВ «Забудова Світу» були виконані умови договору № 0519 від 26.05.2011 року, що підтверджується первинними документами, зокрема, податковими накладними № 176 від 30.06.2011 року, № 51 від 07.06.2011 року, № 179 від 30.06.2011 року, довідкою про вартість виконаних будівельних робіть за червень 2011 року, актом прийняття виконаних будівельних робіт № ОУ-300613 (т.2, а.с. 51-55,113-115).

Судом першої інстанції також встановлено, що позивач мав господарські відносини з ТОВ «Укрвебконсалтинг», про що свідчать договори підряду на виконання проектних робіт №22-01 від 16.05.2011 року; №22-04 від 27.04.2011 року (т.2 а.с. 71-73, 76-79).

Відповідно до вказаного договору ТОВ Каскад-Квант» (Підрядник) доручає ТОВ «Укрвебконсалтинг» (Субпідрядник) виконати роботи по розробці робочих проектів на дообладнання радіотехнічних об'єктів Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення, а Виконавець бере на себе зобов'язання своїми засобами за рахунок Замовника виконати ці роботи у два етапи (т.2 а.с. 71-73, 76-79).

Крім того, 12.05.2011 року між ТОВ «Каскад-Квант» (Підрядник) та ТОВ «Укрвебконсалтинг» (Субпідрядник) укладено договір № 0519 на виконання субпідрядних робіт, відповідно п.1.1 якого з метою організації цифрового телебачення Підрядник доручає, а субпідрядник бере на себе зобов'язання своїми засобами виконати монтаж АФУ на наступних радіотехнічних об'єктах: РТО «Березовка» за адресою: Одеська обл., Березовський район, Викторієвська сільська рада, комплекс споруд №1; РТО «Миколаївка» за адресою: Одеська обл., Овідіопольський район, с. Миколаївка, комплекс споруд №1 (т.2, а.с.81-82).

На виконання умов зазначених договорів ТОВ «Каскад-Квант» отримало податкові накладні №155 від 11.04.2011р., №88 від 06.04.2011р., №172 від 31.05.2011р., №1267 від 24.05.2011р., №1720 від 31.05.2011р., 133 від 05.05.2011р., №1268 від 24.05.2011р. (т.2, а.с.116-122). Також позивачем були надані: договірна ціна станом на 01.03.2011р., локальний кошторис № 5-1-1 станом на 01 березня 2011 року за формою №4, довідка про вартість виконаних будівельних робіт за червень 2011 року за формою КБ №3 та акт №300615 прийому виконаних будівельних робіт за червень 2011 року, акт приймання-передачі виконаних робіт за договором №22-04 від 27.04.2011 року (т. 2 а.с. 80, 83-100).

Крім того, на виконання робіт за договорами, укладеними з ДП «ОНДІЗ», ДП «Одеський центр «ВЄФ-Сервис», ДП обслуговування повітряного руху України, ТОВ «Зеонбуд» позивачем надано належним чином оформлені податкові накладні, акти здачі-прийняття виконаних робіт, договірну ціну, локальний кошторис, довідку про вартість виконаних підрядних робіт (т. 1 а.с.182-250, т. 2 а.с.1-29).

Колегія суддів суду апеляційної інстанції звертає увагу на те, що відповідно до ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.

Вимоги до первинних документів містяться у ст. 9 Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», зокрема, вони повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення та мати такі обов'язкові реквізити: назву документа (форми); дату і місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Надані позивачем в підтвердження здійснення господарських операцій з ПП «Союз РО», ТОВ «Забудова Світу» та ТОВ «Укрвебконсалтинг» первинні документи оформлені належним чином та містять достатню інформацію відносно змісту та вартості господарських операцій, які були опосередковані складенням цих документів, та дають змогу вважати, що господарські операції реально відбулися і тягнуть настання реальних правових наслідків.

Отже, фактичні обставини об'єктивно засвідчують правомірність формування позивачем податкового кредиту, відповідно до первинних бухгалтерських документів та по податковим накладним, які виписані на виконання умов викладених вище договірних відносин.

Також, як вбачається з акту перевірки, в якості доказу не підтвердження реальності господарських операцій, є твердження податкового органу про неможливість реального виконання укладених позивачем зі своїми контрагентами правочину через відсутність у останніх необхідних умов (трудових ресурсів, складських приміщень, виробничих потужностей, транспортних засобів) для ведення господарської діяльності з посиланням на дані акту перевірки ТОВ «Забудова Світу» № 298/22-3/37242411 «Про неможливість проведення зустрічної звірки».

Колегія суддів суду апеляційної інстанції вважає безпідставними вказані посилання ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області ДПС через те, що по-перше, зустрічні звірки не є перевірками, а тому за результатами їх проведення не може складатись акт перевірки, тим паче, з викладенням у ньому висновків про порушення податкового чи цивільного законодавства платником податків. По-друге, зазначені обставини не є підставою для позбавлення платника податку права на податковий кредит з податку на додану вартість у випадку, коли останній виконав усі передбачені законом умови стосовно отримання такого права та має необхідні документальні підтвердження розміру свого податкового кредиту, оскільки податкове законодавство України не ставить право платника податку на додану вартість на податковий кредит в залежність від дій або бездіяльності його контрагентів чи відсутності у контрагентів основних фондів, кваліфікованого персоналу тощо. В разі порушення контрагентом податкової дисципліни відповідальність та негативні наслідки мають настати саме для цієї особи.

Чинне законодавство не зобов'язує платника податків перевіряти безпосереднього контрагента на предмет виконання ним вимог податкового законодавства та його безпосередню наявність за місцезнаходженням перед тим, як відносити відповідні суми податку на додану вартість до податкового кредиту.

Неприпустимість притягнення до відповідальності однієї компанії, у випадку за неправомірні дії іншої компанії підтверджується практикою Європейського суду з прав людини.

В свою чергу, податковою інспекцією не доведено неможливості виконання спірними постачальниками послуг наявними у них силами та засобами з урахуванням видів та обсягів цих послуг.

Що ж стосується посилання контролюючого органу на факт порушення кримінальної справи відносно невстановлених осіб за фактом організації фіктивного підприємництва та організації навмисного ухилення від сплати податків як на підставу для виключення із складу податкового кредиту сформованих ТОВ «Каскад-Квант» за проведеними із ТОВ «Укрвебконсалтинг», ПП «Союз РО» та ПП «Забудова Світу» операціями сум податку на додану вартість, то слід зазначити, що сам по собі факт порушення кримінальної справи та матеріали досудового слідства не можуть слугувати належним доказом безтоварності (фіктивності) вчинених операцій до часу їх закріплення належним процесуальним шляхом.

Відповідачем на підтвердження своєї правової позиції вироку в указаній кримінальній справі не надано.

Таким чином, висновки податкового органу про вчинення платником податків порушень податкового законодавства, щодо неправомірності формування податкового кредиту з податку на додану вартість по взаєморозрахунках з вказаними у акті перевірки контрагентами за період, що перевірявся, мають характер припущень та є необґрунтованими, а відтак, не можуть бути покладені в основу спірного податкового повідомлення-рішення.

Зважаючи на все вищевикладене, колегія суддів суду апеляційної інстанції вважає, що ТОВ «Каскад-Квант» було дотримано вимоги Податкового кодексу України, у зв'язку з чим у позивача на законних підставах виникло право на формування податкового кредиту, а тому податкове повідомлення-рішення від 29.04.2013 року № 0001222250, яким позивачу збільшено суму грошового зобов'язання з податку на додану вартість в сумі 47394 грн. та застосовано штрафні (фінансові) санкції в розмірі 1544 грн. прийнято державною податковою інспекцією у Приморському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби необґрунтовано, є протиправним та підлягає скасуванню.

Оскільки судом першої інстанції правильно встановлено обставини справи, правильно по суті вирішено справу, та постановлено судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права, відповідно до ст. 200 КАС України за наслідками розгляду апеляційної скарги на постанову суду першої інстанції суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову суду - без змін.

Керуючись ст. ст. 184, 185, 197, 198, 200, 205, 206, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції, -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області залишити без задоволення, а постанову Одеського окружного адміністративного суду від 25 червня 2013 року - без змін.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили відповідно до ст.254 КАС України, та може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції.

Головуючий: Бойко А.В.

Судді: Танасогло Т.М.

Яковлєв О.В.

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.04.2014
Оприлюднено05.06.2014
Номер документу39029627
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/3725/13-а

Постанова від 31.07.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 19.10.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 26.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 26.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 17.06.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

Ухвала від 24.05.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

Ухвала від 22.04.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 24.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Постанова від 01.07.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні