Ухвала
від 26.07.2013 по справі 815/3725/13-а
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

26 липня 2013 р.м.ОдесаСправа № 815/3725/13-а

Категорія: 8.2.1 Головуючий в 1 інстанції: Самойлюк Г. П.

Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Бойко А.В.,

розглянувши в процесі підготовки справи до розгляду питання про заміну сторони у справі її правонаступником по справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Каскад-Квант» до державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В:

18.05.2013 року товариство з обмеженою відповідальністю «Каскад-Квант» звернулось до суду першої інстанції з адміністративним позовом до державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення-рішення від 29.04.2013 року № НОМЕР_1, яким позивачу збільшено суму грошового зобов'язання з податку на додану вартість в сумі 47394 грн. та застосовано штрафні (фінансові) санкції в розмірі 1544 грн.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 25.06.2013 року адміністративний позов товариства з обмеженою відповідальністю «Каскад-Квант» задоволено.

Не погоджуючись з постановою суду першої інстанції, 17.07.2013 року державна податкова інспекція у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області подала апеляційну скаргу на вказану постанову суду.В свою чергу, Указом Президента України від 18 березня 2013 року №141/2013 було затверджено Положення про Міністерство доходів і зборів України, в якому визначено, що Міністерство доходів і зборів України (Міндоходів України) є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань: забезпечення формування єдиної державної податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів та реалізації єдиної державної податкової, державної митної політики; забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок); забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» встановлено утворити як юридичних осіб публічного права територіальні органи Міністерства доходів і зборів згідно з додатком 1 та реорганізувати шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби згідно з додатком 2.

Відповідно до додатків зазначеної постанови до переліку територіальних органів Державної податкової служби, які реорганізуються віднесено державну податкову інспекцію у Приморському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби.

Правонаступником державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси ДПС є державна податкова інспекція у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області, відомості щодо якої внесено у Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до ст. 55 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» визначено, що територіальні органи Міністерства доходів і зборів є правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Зважаючи на все вищезазначене, суддя приходить до висновку про необхідність заміни відповідача по справі - державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби на державну податкову інспекцію у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області.

Враховуючи вищенаведене і керуючись ст.ст. 55, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Замінити відповідача по справі - державну податкову інспекцію у Приморському районі м. Одеси Одеської області Державної податкової служби її правонаступником - державною податковою інспекцією у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області.

Ухвала апеляційного суду набуває законної сили негайно після постановлення та оскарженню в касаційному прядку не підлягає.

Суддя: А.В. Бойко

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.07.2013
Оприлюднено07.09.2016
Номер документу61059998
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/3725/13-а

Постанова від 31.07.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 19.10.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 26.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 26.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 17.06.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

Ухвала від 24.05.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

Ухвала від 22.04.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 24.07.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Постанова від 01.07.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні