Ухвала
від 04.06.2014 по справі 2а-7887/12/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 УХВАЛА

заміни сторони виконавчого провадження

04 червня 2014 року Справа 2а-7887/12/1370

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого - судді Карп'як О.О.

при секретарі судового засідання Дорош Х.Р.

розглянувши у судовому засіданні у в м. Львові заяву подання головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Львівського обласного центру зайнятості до Управління з питань сім'ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації про стягнення штрафних санкцій в сумі 44 186 грн. 22 коп.,

в с т а н о в и в:

28 травня 2014 року на адресу суду надійшло подання Головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-7887/2013.

Дане подання обґрунтоване, тим що боржником за виконавчим провадженням є Управління з питань сім'ї та молоді Львівської ОДА. Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 29.05.2013 року змінено боржника у ВП № 36374842 на Департамент з питань освіти, науки, сім'ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації. Листом від 28.03.2014 року за підписом керівника апарату Львівської ОДА Трещова М.М. повідомлено про те, що відповідно до розпорядження Голови Львівської ОДА від 14.05.2013 року № 237/0/5-13 «Про впорядкування структури обласної державної адміністрації» припинено діяльність боржника Департаменту з питань освіти, науки, сім'ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації, шляхом реорганізації в Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Дане подання просять розглядати без їхньої участі.

Відповідач (боржник виконавчого провадження) та позивач не забезпечили явку уповноважених представників, проте належним чином повідомлялись про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

При прийнятті ухвали суд виходив з наступного.

Відповідно до розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 14.05.2013 року № 237/0/5-13 "Про впорядкування структури обласної державної адміністрації" Департамент з питань освіти, науки, сім'ї та молоді обласної державної адміністрації шляхом реорганізації утворено Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації. Згідно п. 4.3 даного розпорядження вбачається, що функції та завдання передано в частині молодіжної політики управлінню молоді та спорту обласної державної адміністрації, а в частині сімейної політики, поліпшення становища сімей, попередження насильства в сім'ї, оздоровлення та відпочинку дітей, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, протидії торгівлі людьми - департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Згідно із ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України , суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб , які були належним чином повідомленні про дату, час і місце розгляду справи не перешкоджає судовому розгляду.

Частина 5 статті 8 Закону України «Про виконавче провадження» передбачає, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутись до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони яку правонаступник замінив.

З урахуванням наведеного, подання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 158, 160, 165, 264 КАС України, суд -

у х в а л и в :

1. Подання головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

2. Замінити боржника у виконавчому провадженні Департамент з питань освіти, науки, сім'ї та молоді обласної державної адміністрації його правонаступником - Департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації (вул. Просвіти 4а, м. Львів).

Ухвала суду може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку та строки, передбачені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Карп'як Оксана Орестівна

Повний текст ухвали складений і підписаний 06 червня 2014 року.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.06.2014
Оприлюднено11.06.2014
Номер документу39087555
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7887/12/1370

Ухвала від 03.09.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

Ухвала від 28.08.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

Ухвала від 04.06.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 29.05.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 20.05.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Постанова від 17.10.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 12.09.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 11.09.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні