Ухвала
від 12.06.2014 по справі 813/4138/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

12 червня 2014 року № 813/4138/14

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Сидор Н.Т., перевіривши матеріали позовної заяви приватного підприємства «Єврофлекс» до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області про визнання протиправними дій та скасування податкового повідомлення-рішення,

в с т а н о в и в:

11.06.2014 року на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява приватного підприємства «Єврофлекс» до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області про визнання протиправними дій та скасування податкового повідомлення-рішення від 28.05.2014 року № 0002572208/7830.

Відповідно до вимог ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви, серед іншого з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, визначеним статтею 106 цього Кодексу.

Перевіривши матеріали адміністративного позову, суддею встановлено, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно ч. 3 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Як встановлено із адміністративного позову, то таким заявлено позовні вимоги як майнового так і немайнового характеру.

За подання позову в частині позовної вимоги майнового характеру позивачем сплачено та долучено квитанцію про сплату судового збору в розмірі 182,70 грн.

У відповідності до п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру судовий збір становить 0,06 розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ст. 8 Закону України "Про державний бюджет України на 2014 рік" розмір мінімальної заробітної плати станом на січень 2014 року становить 1218,00 грн.

При ознайомленні з матеріалами позовної заяви встановлено, що позивач при зверненні до суду з даним адміністративним позовом в частині заявлених ним вимог немайнового характеру мав сплатити судовий збір у розмірі 73,08 грн, чого зроблено не було.

Тому позивачеві слід сплатити судовий збір відповідно до вимог п. 3 ч. 2 ст. 4 та ч. 3 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" та надати суду оригінал документа про сплату судового збору.

Платіжні реквізити для перерахування судового збору: одержувач - УДКСУ у Залізничному районі м. Львова, ЄДРПОУ 38007594, банк одержувача ГУ ДКСУ у Львівській області, МФО 825014, рахунок № 31217206784003, код класифікації доходів бюджету 22030001, призначення платежу - судовий збір за подання позову до (вказати найменування відповідача).

Також, відповідно до ч. 4 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Відповідно до ч. 5 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника .

Відповідно до ч. 7 ст. 56 Кодексу адміністративного судочинства України, законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

Згідно ч. 3 ст. 58 Кодексу адміністративного судочинства України, довіреності від імені органу, підприємства, установи, організації видаються за підписом керівника або іншої уповноваженої на те законом, положенням, статутом особи і засвідчуються печаткою цього органу, підприємства, установи, організації.

Частиною 2 цієї статті встановлено, що повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють.

З наведених приписів процесуального законодавства вбачається, що юридична особа звертається до суду з позовною заявою або в особі представника за довіреністю (яка скріплюється печаткою) або в особі законного представника при цьому подається документ про повноваження особи як законного представника скріпленого печаткою.

При ознайомленні з матеріалами позовної заяви вбачається, що така підписана директором ПП «Єврофлекс», - ОСОБА_1. Однак, належно оформленого документа, який свідчив би про його повноваження на момент підписання позову суду не надано.

Вищезазначені обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам процесуального законодавства, а відтак, згідно ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України вона підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення зазначених вище недоліків позовної заяви.

Вказані судом недоліки позовної заяви повинні бути усуненні в строк до 24 червня 2014 року включно шляхом подання безпосередньо до канцелярії Львівського окружного адміністративного суду наступних документів:

- оригіналу документу про сплату судового збору (в частині вимоги немайнового характеру) у розмірі 73,08 грн.

- документу на підтвердження повноважень директора ПП «Єврофлекс» скріплених печаткою підприємства.

Керуючись ст. ст. 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

в с т а н о в и в :

Позовну заяву приватного підприємства «Єврофлекс» до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області про визнання протиправними дій та скасування податкового повідомлення-рішення, залишити без руху.

Позивачу надати строк до 24 червня 2014 року включно для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків, які повинні бути усунені шляхом подання безпосередньо до канцелярії Львівського окружного адміністративного (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2) суду наступних документів:

- оригіналу документу про сплату судового збору (в частині вимоги немайнового характеру) у розмірі 73,08 грн;

- документу на підтвердження повноважень директора ПП «Єврофлекс» скріплених печаткою підприємства.

Попередити позивача про те, що у випадку не усунення недоліків позовної заяви остання буде повернута позивачу відповідно до п.1 ч.3 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 5 днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано.

Суддя Сидор Н.Т.

Дата ухвалення рішення12.06.2014
Оприлюднено16.06.2014
Номер документу39179633
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4138/14

Постанова від 22.09.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 22.09.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 04.08.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 24.06.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 12.06.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні