Ухвала
від 12.06.2014 по справі 9/186/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

12 червня 2014 року Справа № 9/186/10

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Адаховської В.С.,

при секретарі Пейчеву Є.С.,

за участю представників учасників процесу:

від ТОВ "Дніпрорембуд": не з'явився,

від ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва: Бойко О.В. - довіреність № 221/9/14-02-10-007 від 02.09.2013 р.,

від УПФ України в Ленінському районі м. Миколаєва: Троян О.С. - довіреність № 595/09 від 14.01.2014 р.,

ліквідатор банкрута: не з'явився,

присутній: арбітражний керуючий Прохоров В.С. - свідоцтво № НОМЕР_1 від 08.07.2013 р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

кредитори:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпрорембуд" (52400, Дніпропетровська область, смт. Солоне, вул. Гагаріна, 5, адреса для листування: 49100, м. Дніпропетровськ, пр-т Героїв, 10)

2. Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Миколаєва Головного управління Міндоходів у Миколаївській області (54028, м. Миколаїв, вул. Гмирьова, 1/1)

3. Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва (54018, м. Миколаїв, вул. Миколаївська, 17)

банкрут: Приватне підприємство "Югмонтаж Гарант" (54056, м. Миколаїв, вул. 4-та Повздовжня, 74, адреса для листування: 54052, м. Миколаїв, вул. Айвазовського, 15/4)

ліквідатор: арбітражний керуючий Прохоров Володимир Сергійович (свідоцтво № НОМЕР_1 від 08.07.2013 р., АДРЕСА_2)

про банкрутство

В С Т А Н О В И В:

Постановою господарського суду Миколаївської області від 21.04.2011 р. Приватне підприємство (ПП) "Югмонтаж Гарант" визнано банкрутом, відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Шевцова Євгена Вікторовича (далі - Шевцов Є.В.).

Ухвалою суду від 19.11.2012 р. за клопотанням голови комітету кредиторів ПП "Югмонтаж Гарант" - Товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Дніпрорембуд" припинено повноваження ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Шевцова Є.В. та призначено нового ліквідатора - арбітражного керуючого Гончарова Анатолія Олександровича (далі - Гончаров А.О.).

Ухвалою господарського суду від 14.04.2014 р. усунуто арбітражного керуючого Гончарова А.О. від виконання обов'язків ліквідатора ПП "Югмонтаж Гарант"; приписано арбітражному керуючому Гончарову А.О. виконувати обв'язки ліквідатора банкрута до призначення у встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції чинній до 18.01.2013 р. включно) (далі - Закон про банкрутство) порядку нового ліквідатора.

Ухвалою господарського суду від 14.04.2014 р., серед іншого, розгляд справи відкладено на 12.06.2014 р.; втретє зобов'язано комітет кредиторів, зокрема, надати пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора у даній справі; зобов'язано ліквідатора банкрута надати суду відомості щодо проведення ліквідаційної процедури з підтверджуючими документами. Явку ліквідатора банкрута та кредиторів визнано обов'язковою.

11.06.2014 р. до канцелярії господарського суду Миколаївської області від арбітражного керуючого Прохорова Володимира Сергійовича (далі - Прохоров В.С.) надійшла заява № 02-01/256 від 11.06.2014 р. про участь у даній справі в якості ліквідатора з документами, що підтверджують право на зайняття відповідною діяльністю.

Станом на 12.06.2014 учасниками процесу вимог суду не виконано, витребуваних документів не подано.

12.06.2014 р. представник ініціюючого кредитора (голова комітету кредиторів) та ліквідатор банкрута в судове засідання не з'явилися, про причини неявки суд не повідомили, хоча про дату, час та місце його проведення були повідомлені належним чином.

Відповідно до абз. 3 пп. 3.9.1 пп. 3.9 пункту 3 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" від 26.12.2011 р. № 18 (із змінами), в разі якщо ухвалу у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), і повернуто підприємством зв'язку з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

Присутні в судовому засіданні представники кредиторів заперечень щодо кандидатури арбітражного керуючого Прохорова В.С. не висловили.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення присутніх представників кредиторів, суд встановив наступне.

Згідно ч. 2 ст. 4 1 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У статті 1 Закону про банкрутство зазначено, що арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) - фізична особа, яка має ліцензію, видану в установленому законодавством порядку, та діє на підставі ухвали господарського суду; ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення визнаних судом вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

За змістом ч. ч. 1, 2 ст. 3 1 Закону про банкрутство, арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів, за наявності ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом.

Згідно статті 24 Закону про банкрутство у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Відповідно до ч. 1 ст. 17 Закону про банкрутство господарський суд за клопотанням комітету кредиторів у строк, що не перевищує строку дії процедури розпорядження майном, установленого відповідно до цього Закону, має право винести ухвалу про проведення санації боржника та призначення керуючого санацією.

У ч. 2 ст. 17 Закону про банкрутство зазначено, що комітет кредиторів приймає рішення про погодження кандидатури керуючого санацією, вибір інвестора (інвесторів), схвалення плану санації боржника. Кандидатури керуючого санацією та інвестора (інвесторів) можуть бути запропоновані комітету кредиторів будь-яким із кредиторів, представником органу, уповноваженого управляти майном боржника. Керуючим санацією може бути запропоновано особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна, або керівник підприємства, якщо на це є згода комітету кредиторів та (або) інвесторів.

Згідно ч. 3 ст. 17 Закону про банкрутство одночасно з винесенням ухвали про санацію господарський суд своєю ухвалою призначає керуючого санацією за наявності у нього ліцензії, крім випадків, передбачених цим Законом.

Відповідно до ст. 30 Закону про банкрутство у разі невиконання або неналежного виконання ліквідатором своїх обов'язків господарський суд за клопотанням комітету кредиторів може припинити повноваження ліквідатора і, за пропозицією комітету кредиторів, призначає нового ліквідатора.

З правового аналізу вказаних статей вбачається, що комітет кредиторів наділений переважним правом на подання суду кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором по справі.

Однак до суду не надійшло від комітету кредиторів пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора ПП "Югмонтаж Гарант".

З 19.01.2013 р. набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року, який визначив новий порядок застосування Закону про банкрутство. Відповідно до абз. 1 п. 1-1 Розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" вказаного Закону (в редакції Закону № 5405-VI від 02.10.2012 р.) положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Постанову про визнання ПП "Югмонтаж Гарант" та відкриття відносно нього ліквідаційної процедури прийнято судом 21.04.2011 р., тобто до набрання чинності новою редакцією Законом про банкрутство.

Водночас, пунктом 6 Розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції згідно із Законом України від 22 грудня 2011 року № 4212-VI (зі змінами, внесеними Законом України від 2 жовтня 2012 року № 5405-VI) передбачено, що протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом державний орган з питань банкрутства безоплатно замінює за заявою арбітражного керуючого чинну на день набрання чинності цим Законом ліцензію на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) на свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), яке відповідно до цього Закону надає право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Прохорова В.С., щодо кандидатури якої не заперечували присутні кредитори банкрута, та додані до неї документи, суд встановив, що арбітражний керуючий Прохоров В.С. має свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № НОМЕР_1 від 08.07.2013 р.; є добровільним страхувальником професійних ризиків його діяльності (договір СТД № 3123015 від 15.07.2013 р.), має повну вищу освіту; довідка № 01-21/255 від 11.06.2014 р. свідчить про досвід роботи з його професійної діяльності. Крім того, арбітражний керуючий у заяві повідомив суд про те, що має усі організаційні та технічні можливості для виконання обов'язків ліквідатора; не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ч. 2 ст. 114 Закону про банкрутство (у редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р.).

Враховуючи відсутність відомостей щодо наявності перешкод для виконання арбітражним керуючим Прохоровим В.С. повноважень ліквідатора банкрута та відповідність даної кандидатури вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд призначає арбітражного керуючого Прохорова В.С. ліквідатором ПП "Югмонтаж Гарант".

Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону про банкрутство протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута. Ліквідатор (арбітражний керуючий) має право замовити виготовлення дубліката печатки та штампів у разі їх втрати.

Враховуючи вищезазначені положення, суд зобов'язує попереднього ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Гончарова А.О. протягом п'ятнадцяти днів передати новому ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Прохорову В.С. документи, що стосуються процедури ліквідації ПП "Югмонтаж Гарант"; бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Приймаючи до уваги необхідність витребування додаткових доказів, суд відкладає розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 1, 3 1 , 17, 24, 30 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції чинній до 18.01.2013 р. включно), ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Призначити ліквідатором Приватного підприємства "Югмонтаж Гарант" арбітражного керуючого Прохорова Володимира Сергійовича (свідоцтво № НОМЕР_1 від 08.07.2013 р., АДРЕСА_2).

2. На виконання ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зобов'язати попереднього ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Гончарова Анатолія Олександровича протягом п'ятнадцяти днів передати новому ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Прохорову Володимиру Сергійовичу документи, що стосуються процедури ліквідації Приватного підприємства "Югмонтаж Гарант"; бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута, про що скласти відповідний акт приймання-передачі. Один примірник акту надати до суду.

3. Розгляд справи відкласти на 21 липня 2014 р. об 11 год. 00 хв .

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою:

м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22, 9 поверх.

4. Зобов'язати ліквідатора банкрута надати суду відомості щодо проведення ліквідаційної процедури банкрута з підтверджуючими доказами.

5. Копію ухвали надіслати: арбітражному керуючому Гончарову Анатолію Олександровичу (18005, АДРЕСА_1, адреса для листування: АДРЕСА_3), Головному управлінню юстиції у Миколаївській області (54020, м. Миколаїв, вул. 8-Березня, 107).

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення.

Ухвалу може бути оскаржено у встановленому законом порядку.

Явку ліквідатора банкрута та кредиторів визнати обов'язковою.

Суддя В.С. Адаховська

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення12.06.2014
Оприлюднено18.06.2014
Номер документу39211080
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/186/10

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 24.04.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 10.02.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 03.02.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 26.11.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 12.06.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 14.04.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні