Ухвала
від 18.06.2014 по справі 910/4036/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


УХВАЛА

ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

18.06.14 Справа № 910/4036/14.

За заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" До Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" (ідентифікаційний код 35981378) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від кредитораКостін К.М. (довіреність від 31.03.2014 р.) Від боржникане з'явився Арбітражний керуючий Побережний В.Т. - розпорядник майна ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У березні 2014 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" звернулося до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" у зв'язку з неспроможністю останнього погасити прострочену заборгованість за договором поставки у розмірі 430 440,00 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.03.2014 р. № 910/4036/14 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" було прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 31.03.2014 р., визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича зобов'язано подати заяву про участь у справі.

31.03.2014 р. винесено ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" з відповідними процесуальними наслідками, якою, зокрема, визнано безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора до боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Побережного В.Т., визначено дату проведення попереднього засідання на 02.06.2014 р. тощо.

Офіційне оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" відбулося 01.04.2014 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України.

Ухвалою від 02.06.2014 р. розгляд справи у попередньому засіданні було відкладено на 18.06.2014 р. відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

18.06.2014 р. у попереднє засідання з'явилися розпорядник майна та представник ініціюючого кредитора.

Розпорядник майна надав суду на затвердження реєстр вимог кредиторів, інформацію з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, пояснення про неможливість складення аналізу фінансово-господарської діяльності та проведення інвентаризації майна боржника тощо, а також клопотав про відкладення розгляду справи для отримання інформаційної довідки з Державного реєстру обтяжень нерухомого майна.

Заслухавши думку представника заявника, зважаючи на обмеженість процесуальних строків у процедурі банкрутства, беручи до уваги подані розпорядником майна докази відсутності відомостей щодо майна боржника у Державному реєстрі іпотек та Єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, суд відмовляє у задоволенні клопотання про відкладення розгляду справи та вважає за необхідне розглянути вимоги кредиторів у цьому судовому засіданні.

Представник ініціюючого кредитора не заперечив проти затвердження поданого розпорядником майна реєстру вимог кредиторів.

Боржник не подав суду жодних документів, які були витребувані від нього ухвалою про порушення провадження у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон) у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Згідно з ч. 6 ст. 23 Закону заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, у тому числі щодо яких є заперечення боржника чи інших кредиторів, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду. За наслідками розгляду зазначених заяв господарський суд ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

У ч. 1 ст. 23 Закону встановлено, що конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Як вказувалося вище, офіційне оприлюднення вказаного оголошення відбулося 01.04.2014 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України.

Після публікації вказаного оголошення та у строк, встановлений ст. 23 Закону, до суду не надходили заяви з грошовими вимогами до боржника.

Згідно з даними розпорядника майна ним також не отримувалися заяви про вимоги до боржника, заявлені у порядку ч. 1 ст. 23 Закону.

Як слідує з поданого у засіданні 18.06.2014 р. реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" розпорядником його майна включено грошові вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" у сумі, яка відповідає ухвалі про порушення провадження у справі № 910/4036/14, без врахування судових витрат за подання заяви про ініціювання процедури банкрутства боржника.

Виходячи зі змісту ст. 25 Закону за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені ч. 2 ст. 22 цього Закону.

У ст. 45 Закону встановлено черговість задоволення вимог кредиторів за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута.

Згідно з абз. 3 ч. 8 ст. 23 Закону розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимог кредиторів відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Відповідно до абз. 2 ч. 8 ст. 23 Закону розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимог кредиторів вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Відомостей та доказів щодо наявності у боржника заборгованості з виплат, вказаних у абз. 2 і 3 ч. 8 ст. 23 Закону, суду подано не подано.

Для затвердження реєстру вимог кредиторів згідно з вимогами абз. 2 ч. 8 ст. 23 Закону судом досліджено наявні у матеріалах справи відомості щодо наявності у боржника майна, яке обтяжене, та встановлено, що Державному реєстрі іпотек та Єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна відсутні відомості про зареєстровані обтяження щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект".

У строк, встановлений в ч. 1 ст. 23 Закону, до суду не надходило письмових звернень від осіб, чиї вимоги до боржника забезпечені заставою його рухомого чи нерухомого майна.

Таким чином, зважаючи на встановлені обставини справи, реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" підлягає затвердженню у складі одного кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна", до складу вимог якого слід віднести його безспірні грошові вимоги у сумі 430 440,00 грн. (422 000, 00 грн. - основний борг та 8 440,00 грн. - судові витрати у справі про стягнення), визнані ухвалою про порушення провадження у справі, а також судові витрати у справі про банкрутство у сумі 6 090,00 грн. (судовий збір за подання заяви про порушення провадження у справі). При цьому, слід зазначити, що вимоги кредитора на суму 8 440,00 грн., які являють собою судовий збір у справі № 910/5396/13, підлягають віднесенню до четвертої черги реєстру вимог кредиторів, всупереч встановленій розпорядником майна першій, у зв'язку з чим реєстр вимог кредиторів підлягає дооформленню арбітражним керуючим.

Станом на 18.06.2014 р. заяв від кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, не надійшло.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення присутніх у засіданні осіб, та розглянувши поданий розпорядником майна на затвердження реєстр вимог кредиторів, суд вважає за доцільне затвердити реєстр вимог кредиторів та закінчити попереднє засідання.

Враховуючи вищезазначене та керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 32, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати конкурсним кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" Товариство з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" на суму 436 530,00 грн. (6 090,00 грн. - перша черга та 430 440,00 грн. - четверта черга).

2. Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" з урахуванням визнаних судом вимог кредитора на суму 436 530,00 грн.

3. Зобов'язати розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" арбітражного керуючого Побережного В.Т. надати суду уточнений реєстр вимог кредиторів, провести 09.07.2014 р. збори кредиторів боржника, повідомивши про дату, місце і час проведення зборів визнаного судом кредитора, уповноважену особу працівників та засновників (учасників) боржника не пізніше, ніж за три робочих дні до вказаної дати (докази чого надати суду).

4. Зобов'язати розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" арбітражного керуючого Побережного В.Т. провести у строк до 15.07.2014 р. збори комітету кредиторів (докази чого надати суду).

5. Визначити дату підсумкового засідання суду на 21.07.2014 р. о 12:00, що відбуватиметься у приміщенні Господарського суду міста Києва у залі судових засідань № 7.

6. Зобов'язати розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" арбітражного керуючого Побережного В.Т. у строк до 21.07.2014 р. надати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів, а також протокол зборів комітету кредиторів про прийняття одного з рішень, передбачених ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення18.06.2014
Оприлюднено02.07.2014
Номер документу39535553
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/4036/14

Ухвала від 22.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Постанова від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 18.06.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 31.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні