Постанова
від 21.07.2014 по справі 910/4036/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

21.07.14 Справа № 910/4036/14.

За заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" До Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" (ідентифікаційний код 35981378) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржникане з'явився Арбітражний керуючий Побережний В.Т. (розпорядник майна) Від комітету кредиторівКостін К.М. (довіреність від 31.03.2014 р.) ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У березні 2014 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" звернулося до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" у зв'язку з неспроможністю останнього погасити прострочену заборгованість за договором поставки у розмірі 430 440,00 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.03.2014 р. № 910/4036/14 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" було прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 31.03.2014 р., визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича зобов'язано подати заяву про участь у справі.

31.03.2014 р. винесено ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" з відповідними процесуальними наслідками, якою, зокрема, визнано безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора до боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Побережного В.Т., визначено дату проведення попереднього засідання на 02.06.2014 р. тощо.

18.06.2014 р. відбулося попереднє судове засідання, в якому затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект", кредитором боржника визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" на суму 436 530,00 грн. (6 090,00 грн. - перша черга та 430 440,00 грн. - четверта черга), дату підсумкового засідання суду визначено на 21.07.2014 р.

18.07.2014 р. розпорядником майна було подано до суду протокол зборів кредиторів та протокол комітету кредиторів від 14.07.2014 р., докази направлення повідомлень, клопотання комітету кредиторів.

21.07.2014 р. у підсумкове засідання з'явився розпорядник майна боржника та представник голови комітету кредиторів.

Присутній у судовому засіданні розпорядник майна боржника доповів суду про виконану роботу, неможливість проведення повноцінного аналізу фінансового-господарської діяльності та майнового стану Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект у зв'язку із відсутністю останнього за місцем знаходження та відсутністю у розпорядженні його фінансово-бухгалтерської документації.

Також, арбітражний керуючий Побережний В.Т. підтримав позицію щодо переходу до ліквідаційної процедури відносно боржника, висловлену головою комітету кредиторів та підтвердив свою згоду на призначення ліквідатором.

Виходячи з приписів ч. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. у редакції від 22.12.2011 р., протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Згідно з ч. 5 ст. 26 Закону України Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів відноситься до компетенції зборів кредиторів.

Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подається до господарського суду (ч. 7 ст. 26) .

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом, про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора)

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті (ч. 9 ст. 26).

14.07.2014. р. відбулися збори кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект", куди з'явився уповноважений представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" як єдиного визнаного судом кредитора боржника.

Відповідно до наявного у матеріалах справи протоколу зборів кредиторів від 14.07.2014 р. до складу комітету кредиторів увійшло Товариство з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна" в особі його представника Костіна К.М.

Надалі відбулося засідання комітету кредиторів, у якому головою комітету кредиторів було обрано Костіна К.М., а також прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Побережного В.Т., якому визначили грошову винагороду за виконання повноважень у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць (протокол зборів кредиторів від 14.07.2014 р. в матеріалах справи).

Як вбачається зі змісту вказаного протоколу, розпорядник майна повідомив кредитора про неможливість складення аналізу фінансово-господарської діяльності та проведення інвентаризації майна боржника у зв'язку з відсутністю керівних органів боржника за місцезнаходженням та непереданням ними арбітражному керуючому бухгалтерської та фінансової документації Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект", припинення ним фінансово-господарської діяльності, а також про відсутність заяв про проведення санації боржника.

У ході судового засідання судом встановлено, що станом на 21.07.2014 р. повідомлень про виконання боржником грошових зобов'язань не поступало, не надходило заяв від потенційних інвесторів щодо оздоровлення фінансового становища боржника, а також письмових вимог від комітету кредиторів боржника щодо санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" чи припинення провадження у справі № 910/4036/14 з інших передбачених законодавством підстав. Також, судом не було отримано жодних інших документів, з яких би вбачалась відсутність підстав для переходу про процедури ліквідації боржника відповідно до ухваленого комітетом кредиторів рішення в особі уповноваженого представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Газторг Україна".

У ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" закріплено, що у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

За таких обставин, дослідивши подані документи, суд вважає вимоги комітету щодо відкриття ліквідаційної процедури відносно боржника обґрунтованими та заявленими у рамках приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а тому процедура розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" підлягає припиненню, а підприємство-боржник - визнанню банкрутом з відповідними процесуальними наслідками.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ч. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Судом встановлено, що запропонована комітетом кредиторів особа ліквідатора, а саме: арбітражний керуючий Побережний В.Т. внесений до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, узгоджується з приписами чинного законодавства, отже підлягає призначенню ліквідатором у даній справі про банкрутство. Обставин, перелічених у ч. 2 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо Побережного В.Т. встановлено не було.

Керуючись ч. 1 ст. 37 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Господарським процесуальним кодексом України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" (03145, м. Київ, Голосіївський район, вул. Набережно - Корчуватська, 136, ідентифікаційний код 35981378).

2. Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" - арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича.

3. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" (03145, м. Київ, Голосіївський район, вул. Набережно - Корчуватська, 136, ідентифікаційний код 35981378).

4. Скасувати арешти, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

5. Відкрити ліквідаційну процедуру.

6. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Дизавтокомплект" арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича (свідоцтво від 26.02.2013 р. № НОМЕР_2 місце проживання: 29000, АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

7. Встановити оплату послуг арбітражного керуючого Побережного В.П. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень.

8. Офіційно оприлюднити повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у встановленому законодавством порядку.

9. Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд та надати докази їх визнання або ж відхилення у встановленому порядку.

10. Господарську діяльність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 21.07.2014 р.

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута з 21.07.2014 р.

13. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 21.07.2014 р.

14. Судове засідання у справі призначити на 21.07.2015 р. о 10:40. Засідання відбудеться в залі судових засідань № 7.

15. Зобов'язати ліквідатора звітувати перед комітетом кредиторів та надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора в межах стоку ліквідаційної процедури.

16. Копію постанови направити державній податковій інспекції, відділу державної виконавчої служби та державному реєстратору за місцем його знаходження для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення21.07.2014
Оприлюднено25.07.2014
Номер документу39864384
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/4036/14

Ухвала від 22.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Постанова від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 18.06.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 31.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні