Ухвала
від 07.07.2014 по справі 188/1059/14-ц
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/1059/14-ц

Провадження № 2/188/500/2014

УХВАЛА

07 липня 2014 року смт.Петропавлівка

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючої: судді Курочкіної О.М.,

при секретарі Карпенко С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів, -

встановив:

В провадженні Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа № 188/1059/14-ц провадження №2/188/500/2014 за позовом ОСОБА_1 до Української сільської ради Петропавлівського району Дніпропетровської області про встановлення належності спадкового майна спадкодавцю та визнання права власності на таке майно в порядку спадкування за заповітом.

В судовому засіданні позивач подав заяву в порядку забезпечення доказів витребувати від приватного нотаріуса Нікопольського міського нотаріального округу Дніпропетровської області копію спадкової справи, яка була заведена на ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 року, для залучення її до матеріалів справи. Приватним нотаріусом відповідно до ст.8 ЗУ «Про нотаріат» було відмовлено в наданні таких відомостей через те, що, відомості отримані під час вчинення нотаріальних дій або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові і немайнові права і обов'язки становлять нотаріальну таємницю, що є перепоною у в повному обґрунтуванні заявником поданої до суду заявою, що в свою чергу також перешкоджає всебічному розгляду справи.

Через те, що відсутність в матеріалах справи вищевказаної спадкової справи стосовно спадщини, до складу якої входить земельна ділянка, померлої ОСОБА_2, унеможливлює повний розгляд та можливість задоволення в повному розмірі вимог заявника, то суд вважає за можливе задовольнити заяву заявника.

Відповідач по справі - представник Української сільської ради Петропавлівського району Дніпропетровської області надав суду заяву про розгляд справи у їх відсутність, не заперечує проти задоволення позову та визнання права власності на спадкове майно за ОСОБА_1

Частина 1 статті 133 ЦПК України передбачає, що особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Частина перша статті 135 ЦПК України передбачає, що заява про забезпечення доказів розглядається судом, який розглядає справу, а якщо позов не пред'явлено, - місцевим загальним судом, у межах територіальної підсудності якого можуть бути вчинені процесуальні дії щодо забезпечення доказів.

Частина 2 статті 135 цього Кодексу передбачає, що заява про забезпечення доказів розглядається протягом п'яти днів з дня її надходження з повідомленням сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Присутність цих осіб не є обов'язковою.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 27, 31, 64, 65, 133-134,137, 208 - 210 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів задовольнити.

Витребувати в порядку забезпечення доказів від приватного нотаріуса Нікопольського міського нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_3 копію спадкової справи, яка була заведена на ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 року, для залучення її до матеріалів справи. (копія свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 прикладається).

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копіїї ухвали.

Суддя О. М. Курочкіна

СудПетропавлівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.07.2014
Оприлюднено17.07.2014
Номер документу39755649
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —188/1059/14-ц

Рішення від 12.08.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Рішення від 12.08.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 07.08.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 07.07.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 27.06.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 18.06.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні