Ухвала
від 07.08.2014 по справі 188/1059/14-ц
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/1059/14-ц

Провадження № 2/188/500/2014

УХВАЛА

07 серпня 2014 року Смт.Петропавлівка

Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області в складі:

Головуючої судді Курочкіної О.М.,

при секретарі Лукіної Л.Г.,

представника позивача ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Петропавлівка цивільну справу за позовом

ОСОБА_2 до Української сільської ради Петропавлівського району Дніпропетровської області про встановлення належності спадкового майна спадкодавцю та визнання права власності на таке майно за спадкоємцем в порядку спадкування за заповітом

в с т а н о в и в :

До суду з позовом звернувся ОСОБА_2 до Української сільської ради Петропавлівського району Дніпропетровської області про встановлення належності спадкового майна спадкодавцю та визнання права власності на таке майно за спадкоємцем в порядку спадкування за заповітом.

Під час судового розгляду суд за власною ініціативою вирішив залучити в якості третьої особи - Управління Держземагенства у Петропавлівському районі Дніпропетровської області.

З частини 1 статті 36 ЦПК України вбачається, що сторона, в якої за рішенням суду виникне право заявити вимогу до третьої особи або до якої у такому випадку може заявити вимогу сама третя особа, зобов'язана повідомити суд про цю третю особу.

Представник позивача ОСОБА_1 зазначив, що залучення третьої особи, є недоцільним, але покладається на розсуд суду.

Відповідач по справі в судове засідання не з'явився, надав суду заяву про розгляд справи у його відсутність, не заперечує проти задоволення позовних вимог позивача.

Частина 1 статті 35 ЦПК України передбачає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справі на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї із сторін.

Частина 2 статті 35 ЦПК України передбачає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Частина 6 статті 36 ЦПК України передбачає, що з питання залучення або допуску до участі в справі третьої особи суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.26, 35, 36 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача:

- Управління Держземагенства у Петропавлівському районі Дніпропетровської області.

Повідомити третю особу про справу і направити їм копію даної ухвали про залучення їх як третьої особи та копії позовної заяви.

Одночасно роз'яснюємо, що треті особи, а саме, Управління Держземагенства у Петропавлівському районі Дніпропетровської області, мають право заявити про свою участь у справі і якщо від них не надійде повідомлення про згоду на участь у справі, справу буде розглянута без них.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Курочкіна

СудПетропавлівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.08.2014
Оприлюднено11.08.2014
Номер документу40078844
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —188/1059/14-ц

Рішення від 12.08.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Рішення від 12.08.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 07.08.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 07.07.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 27.06.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 18.06.2014

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні