Ухвала
від 14.07.2014 по справі 2/6/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

14 липня 2014 року Справа № 2/6/10

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Адаховської В.С. ,

при секретарі Куліненко А.І.,

за участю представників учасників процесу:

кредитори:

1) від ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва: не з'явився,

2) від Ленінського РЦЗ: не з'явився,

3) від УПФУ в Ленінському районі м. Миколаєва: не з'явився,

4) від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Миколаєва: не з'явився,

5) від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Миколаїв: Куфедчук О.М. - довіреність № 6 від 08.01.2014 р.,

6) від Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності: не з'явився,

7) від ВАТ по газопостачанню та газифікації "Миколаївгаз" ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України": не з'явився,

8) від ПАТ "ОТП Банк": Кузьменко О.С. - довіреність б/н від 13.08.2012 р.,

9) від ПАТ "Миколаївобленерго": Александрова В.О. - довіреність № 01/53-96 від 25.06.2014 р.,

10) від ТОВ "ПАРИТЕТ": не з'явився,

11) від ПАТ "Альфа-Банк": не з'явився,

12) від ВАТ "Укртелеком": не з'явився,

ліквідатора банкрута: арбітражний керуючий Боднарук В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

кредитори:

1. Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Миколаєва Головного управління Міндоходів у Миколаївській області (54028, м. Миколаїв, вул. Гмирьова, 1/1)

2. Ленінський районний центр зайнятості м. Миколаєва (54034, м. Миколаїв, вул. Шкільна, 2-а)

3. Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва (54018, м. Миколаїв, вул. Миколаївська, 17)

4. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Миколаєва (54008, м. Миколаїв, вул. Чигрина, 167)

5. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Миколаїв (54020, м. Миколаїв, вул. Декабристів, б. 41, к. 23а)

6. Миколаївське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (54017, м. Миколаїв, пр. Леніна, 93)

7. Відкрите акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Миколаївгаз" ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" (54003, м. Миколаїв, вул. Чигрина, 159)

8. Публічне акціонерне товариство "ОТП Банк" (01003, м. Київ, вул. Жилянська, 43)

9. Публічне акціонерне товариство "Миколаївобленерго" (54017, м. Миколаїв, вул. Громадянська, 40, поштова адреса: 54055, м. Миколаїв, вул. Чигрина, 94)

10. Товариство з обмеженою відповідальністю "ПАРИТЕТ" (65005, м. Одеса, вул. Мельницька, 30-В, адреса для листування: 54017, м. Миколаїв, вул. Московська, 51)

11. Публічне акціонерне товариство "Альфа-Банк" (01001, м. Київ, вул. Десятинна, 4/6)

12. Відкрите акціонерне товариство "Укртелеком" (54001, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 27)

банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю "Аннабелла" (54008, м. Миколаїв, вул. Чигрина, 165, ідентифікаційний код 20916020)

ліквідатор: арбітражний керуючий Боднарук Василь Васильович (свідоцтво НОМЕР_1 від 05.06.2013 р., 56500, АДРЕСА_1

про банкрутство

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 26.05.2014 р., у зв'язку з нез'явленням в засідання ліквідатора, явка якого визнавалась судом обов'язковою, та інших кредиторів, неподанням витребуваних документів, а також у зв'язку з закінченням строку ліквідаційної процедури, розгляд справи відкладено на 14.07.2014 р., повторно зобов'язано ліквідатора виконати вимоги ухвали суду від 20.03.2014 р. [вжити заходи до завершення ліквідаційної процедури, передати на затвердження суду звіт, оформлений у відповідності до вимог ст. 32 Закону про банкрутство (у попередній редакції) і схвалений комітетом кредиторів (відповідне рішення комітету кредиторів), та ліквідаційний баланс банкрута]; вирішити питання щодо закінченого строку ліквідаційної процедури (звернутися до суду з відповідним клопотанням). Явку ліквідатора банкрута визнано обов'язковою.

30.05.2014 р. від ліквідатора банкрута на адресу суду надійшло клопотання № 65/01-20 від 26.05.2014 р. про продовження строку ліквідаційної процедури на 3 (три) місяці.

14.07.2014 р. до канцелярії суду від ліквідатора банкрута надійшло доповнення № 88/01-20 від 07.07.2014 р. до зазначеного вище клопотання, в якому він просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури ще на 3 (три) місяці.

Усі учасники провадження у даній справі належним чином повідомлені про час та місце проведення судового засідання, однак деякі кредитори повноважних представників у засідання не направили і таким чином не скористалися своїм правом участі в судовому засіданні.

14.07.2014 р. ліквідатор банкрута підтримав своє доповнене клопотання та просив суд його задовольнити.

Присутні представники кредиторів проти продовження строку ліквідаційної процедури заперечень не висловили.

Розглянувши клопотання ліквідатора банкрута, заслухавши його пояснення та думку представників кредиторів, дослідивши матеріали справи, господарський суд вважає за можливе його задовольнити та продовжити строк ліквідаційної процедури на 3 (три) місяці, виходячи з наступного.

Постановою Господарського суду Миколаївської області від 21.06.2010 р. Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Аннабелла" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Карпова В.В.

Ухвалою господарського суду від 21.06.2012 р. припинено повноваження ліквідатора банкрута Карпова В.В., призначено нового ліквідатора - арбітражного керуючого Боднарука В.В.

Як вбачається з матеріалів справи, строк ліквідаційної процедури неодноразово продовжувався судом та закінчився 21.04.2014 р.

Частина 2 ст. 22 Закону про банкрутство встановлює, що строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до п. 86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року № 15 "Про судову практику в справах про банкрутство" у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд зазначає про відкриття ліквідаційної процедури без зазначення строку. Її тривалість не повинна перевищувати дванадцяти місяців. Пізніше строк ліквідаційної процедури за клопотанням ліквідатора або комітету кредиторів може бути продовжено судом, про що виноситься ухвала.

Ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури Закон не містить.

Разом з тим, господарський суд зазначає, що відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону про банкрутство після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, з наведених норм Закону витікає, що ліквідатор зобов'язаний здійснювати достатні та необхідні дії для завершення ліквідаційної процедури, подання звіту та ліквідаційного балансу, якими підтверджується факт вичерпного дотримання ліквідатором вимог Закону щодо обсягу дій, належних до вчинення в ліквідаційній процедурі, здійснюється на момент завершення ліквідаційної процедури, визначено обов'язковий перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із звітом ліквідатора та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури та за участі кредиторів (комітету кредиторів).

Тому, незважаючи на завершення строку ліквідаційної процедури, її фактичне завершення пов'язується законодавцем виключно із затвердженням звіту та ліквідаційного балансу банкрута, оформлених у відповідності до вимог названого Закону.

Згідно з ч. 3 статті 24 Закону про банкрутство ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконують свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

За таких обставин, приймаючи до уваги вищезазначену позицію Верховного Суду України та враховуючи те, що строк ліквідаційної процедури закінчився 21.04.2014 р., господарський суд вважає за можливе продовжити строк ліквідаційної процедури ще на 3 (три) місяці до 21.07.2014 р. з метою здійснення ліквідатором достатніх та необхідних дій для завершення ліквідаційної процедури, подання звіту та ліквідаційного балансу, оформлених у відповідності до вимог ст. 32 Закону про банкрутство.

Доповнення № 88/01-20 від 07.07.2014 р. не приймаються судом до уваги, оскільки суд не вбачає та ліквідатором не наведено об'єктивних підстав продовження строку ліквідаційної процедури банкрута на такий тривалий термін.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти та зобов'язати ліквідатора надати суду на затвердження звіт та ліквідаційний баланс банкрута, оформлені у відповідності до вимог ст. 32 Закону про банкрутство.

Керуючись ч. 2 ст. 22, ч. 3 ст. 24, ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції чинній до 18.01.2013 р. включно), ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання ліквідатора банкрута № 65/01-20 від 26.05.2014 р. задовольнити.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Аннабелла" на три місяці до 21.07.2014 р.

3. Розгляд справи відкласти на 21 липня 2014 р. о 14 год. 30 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою:

м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22, 9 поверх.

4. Зобов'язати ліквідатора здійснити достатні та необхідні дії для завершення ліквідаційної процедури, на момент завершення ліквідаційної процедури подати звіт та ліквідаційний баланс, оформлені у відповідності до вимог ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у попередній редакції).

Явку ліквідатора банкрута визнати обов'язковою.

Суддя В.С. Адаховська

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.07.2014
Оприлюднено21.07.2014
Номер документу39797226
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/6/10

Ухвала від 14.05.2010

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Моргуленко Т.Є. (звільнена)

Ухвала від 14.05.2010

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Моргуленко Т.Є. (звільнена)

Ухвала від 24.11.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 24.11.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 10.11.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 08.09.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 08.09.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 25.07.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Адаховська В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні