Ухвала
від 14.07.2014 по справі 678/53/14-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

копія

Провадження № 11-кп/792/312/14

Справа № 678/53/14-к Головуючий в 1-й інстанції ОСОБА_1

Категорія: ухвала Доповідач ОСОБА_2

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.07.2014 Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Хмельницького області в складі :

головуючого - судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

з участю секретаря ОСОБА_5 ,

прокурора ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Хмельницькому кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора на ухвалу Летичівського районного суду від 06 червня 2014 року, -

в с т а н о в и л а:

Ухвалою Летичівського районного суду від 06 червня 2014 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_7 повернуто прокурору Летичівського району з підстав невідповідності вимогам ст.291 п.п.5, 6 КПК України.

Повертаючи обвинувальний акт, суд мотивував своє рішення тим, що дії ОСОБА_7 за ч.2 ст.191 КК України кваліфіковано невірно, оскільки в його діях вбачається повторність і відповідно дії останнього повинні кваліфікуватись за іншим складом злочину. Крім того, в обвинувальному акті не визначено обставини, які пом`якшують та обтяжують покарання ОСОБА_7 , оскільки вказані обставини визначені ОСОБА_8 , який ніякого відношення до вчинення ОСОБА_7 кримінальних правопорушень немає і підозра, відповідно до даного обвинувального акту, ОСОБА_9 не пред`являлась.

В поданій апеляційній скарзі прокурор просить ухвалу скасувати, призначити новий судовий розгляд у суді першої інстанції. При цьому, вказує, що питання встановлення фактичних обставин справи кримінального правопорушення та його кваліфікація мають бути предметом саме судового розгляду. Також зазначає, що твердження суду про те, що в обвинувальному акті не визначено обставини, які пом`якшують та обтяжують покарання ОСОБА_7 не відповідає дійсності, оскільки такі в обвинувальному акті зазначені про те з допущенням технічної помилки, щодо прізвища обвинуваченого.

Заслухавши доповідь судді апеляційного суду, пояснення прокурора на підтримку доводів апеляційної скарги, перевіривши матеріали кримінального провадження та обговоривши доводи апеляційної скарги прокурора, колегія суддів вважає, що вона задоволенню не підлягає за таких підстав.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право повернути обвинувальний акт, якщо він не відповідає вимогам КПК України.

Перевіривши зміст обвинувального акту, колегія суддів дійшла висновку, що суд першої інстанції обґрунтовано дійшов висновку, що обвинувальний акт не відповідає вимогам КПК України.

Згідно п.5 ч.2 ст.291 КПК України обвинувальний акт повинен містити такі відомості, а саме виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення.

Висновок суду про невірність кваліфікації дій обвинуваченого ОСОБА_7 є обґрунтованим, оскільки в обвинувальному акті відсутня кваліфікуюча ознака як повторність, що є обтяжуючою і відповідно дії останнього повинні кваліфікуватися за іншим складом злочину.

Так, відповідно до вимог п.6 ч.2 ст.291 КПК України обвинувальний акт має містити обставини, які обтяжують чи пом`якшують покарання.

Як вбачається з обвинувального акту, обставини, які пом`якшують та обтяжують покарання хоч і визначено, однак зазначено прізвище іншого обвинуваченого, що є неприпустимим.

Керуючись ст.ст.407, 418, 419 КПК України, колегія суддів, -

п о с т а н о в и л а:

Ухвалу Летичівського районного суду від 06 червня 2014 року про повернення обвинувального акту у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_7 прокурору Летичівського району з підстав невідповідності вимогам п.п.5, 6 ст.291 КПК України залишити без зміни, а апеляційну скаргу прокурора без задоволення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий /підпис/

Судді /підписи/

Згідно з оригіналом:

суддя апеляційного суду

Хмельницької області ОСОБА_2

СудАпеляційний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення14.07.2014
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу40010644
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —678/53/14-к

Ухвала від 06.06.2014

Кримінальне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Вирок від 05.11.2014

Кримінальне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Вирок від 26.02.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Хмельницької області

Барчук В. М.

Ухвала від 10.12.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Хмельницької області

Барчук В. М.

Ухвала від 14.07.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Хмельницької області

Барчук В. М.

Ухвала від 17.06.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Хмельницької області

Барчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні