Ухвала
від 11.08.2014 по справі 15/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

У Х В А Л А

Справа № 15/39-б 11.08.2014

За заявою Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" До Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" (ідентифікаційний код 16285737) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники

Від кредитора Федоренко М.В. - представник за довіреністю від 04.08.2014 р. Ліквідатор не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду міста Києва знаходиться справа № 15/39-б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" на стадії ліквідації боржника, відносно якого 26.03.2007 р. було винесено постанову про визнання банкрутом.

Згідно з ухвалою від 29.01.2014 р. строк ліквідаційної процедури і повноважень ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Бєлого Олега Святославовича було продовжено до 16.07.2014 р.

17.03.2014 р. від арбітражного керуючого Бєлого О.С. до суду надійшла заява № 36 від 17.03.2014 р. про дострокове припинення його повноважень.

Ухвалами від 17.03.2014 р., 09.04.2014 р., 21.05.2014 р. та 16.06.2014 р. розгляд справи відкладався у зв'язку з недостатністю вихідних даних для затвердження у поданому арбітражним керуючим Бєлим О.С. звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу та неодноразовою неявкою представника Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" і неподання кредитором кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність".

14.07.2014 р. судом було продовжено строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" та повноваження ліквідатора - арбітражного керуючого Бєлого О.С. до 16.08.2014 р., розгляд справи відкладено на 11.08.2014 р.

11.08.2014 р. у судове засідання з'явився представник ініціюючого кредитора, який не подав суду документів, витребуваних ухвалою від 14.07.2014 р.

Таким чином, клопотання про заміну Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" на Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства "Липкижитлосервіс" як правонаступника прав та обов'язків кредитора у частині переданого майна залишається судом без задоволення, зважаючи на відсутність достатніх та належних доказів на підтвердження здійснення процесуального правонаступництва.

Окрім того, представник кредитора підтримав заяву арбітражного керуючого Бєлого О.С. про припинення його повноважень як ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" та надав заяву про призначення новим ліквідатором Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло".

Розглянувши зазначені клопотання та дослідивши матеріали справи суд встановив, що заява арбітражного керуючого Бєлого О.С. про припинення повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" мотивована неможливістю їх виконання у зв'язку з надмірною завантаженістю.

Законодавчі підстави для дострокового припинення судом повноважень арбітражного керуючого у справі про банкрутство за його заявою встановлені у Законі України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. у редакції від 30.06.1999 р. зі змінами та доповненнями (далі - Закон), де вказано, що арбітражний керуючий має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків, тобто, шляхом реалізації його права, встановленого законодавством.

У ході судового засідання судом не було виявлено обставин, які б унеможливлювали припинення повноважень арбітражного керуючого Бєлого О.С. як ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність", скарги на дії ліквідатора не надходили, відомості про неналежне виконання визначених законодавством обов'язків арбітражним керуючим Бєлим О.С. не отримувалися, а тому суд вважає за можливе задовольнити подану ним заяву.

Разом з тим, виходячи з аналізу приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема, розділу ІІІ така стадія провадження у справі про банкрутство як ліквідаційна процедура безпосередньо пов'язана з особою ліквідатора, на якого покладаються численні обов'язки у такій процедурі, а тому припинення повноважень Бєлого О.С., вимагає призначення нового ліквідатора банкрута, без якого неможливе проведення ліквідаційної процедури, а також продовження її строку у порядку ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Як вбачається з обставин справи, порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" та визнання боржника банкрутом відбулося з врахуванням особливостей банкрутства окремих категорій суб'єктів підприємницької діяльності, встановлених у ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. в редакції від 30.06.1996 р. зі змінами та доповненнями.

Положення ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлюють можливість призначення судом ліквідатором боржника у справі про банкрутство відсутнього боржника ініціюючого кредитора за згодою останнього (ч. 2 ст. 52).

Як вище вказувалося, представник ініціюючого кредитора заявив клопотання про призначення ліквідатором банкрута, що співвідноситься із вказаними положеннями закону, тому підлягає задоволенню.

Надалі представник ініціюючого кредитора клопотав перед судом про продовження ліквідаційної процедури банкрута на три місяці з метою підготовки документів, необхідних для ліквідації банкрута.

Оскільки продовжений строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" станом на 16.08.2014 р. добігає свого завершення, а новому ліквідатору необхідний додатковий час для завершення усіх заходів для формування ліквідаційного балансу та складення звіту, суд вважає за необхідне продовжити вказаний процесуальний строк відповідно до положень ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Таким чином, суд вважає за необхідне зобов'язати новопризначеного ліквідатора у найкоротший термін здійснити всі передбачені законом заходи, завершити ліквідаційну процедуру та подати на затвердження суду звіт ліквідатор та ліквідаційний баланс банкрута в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", для перевірки здійснення чого суд вважає за необхідне призначити судове засідання у справі.

Керуючись Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ст.ст. 22, 32, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Припинити повноваження арбітражного керуючого Бєлого Олега Свєтославовича як ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність".

2. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" (01021, м. Київ, вул. М. Грушевського, 28/2, н/п 43, ідентифікаційний код 16285737) ініціюючого кредитора - Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" (01103, м. Київ, бульв. Дружби Народів, 30/1, ідентифікаційний код 03366569).

3. Продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" (01021, м. Київ, вул. М. Грушевського, 28/2, Н/П, кв. 43, ідентифікаційний код 16285737) та повноваження ліквідатора на три місяці до 16.11.2014 р.

4. Призначити розгляд справи на 13.10.2014 р. об 12:10. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва у залі судових засідань № 7 (корпус Б).

5. Викликати для участі у засіданні ліквідатора банкрута.

6. Зобов'язати ліквідатора банкрута завчасно надати суду докази, необхідні для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, а саме:

- докази наявності або відсутності у боржника активів, реєстрація яких здійснюється:

· Українським центром інноватики та панно-інформаційний послуг;

· Державною інспекцією з безпеки на морському та річковому транспорті;

· органами митної служби;

- уточнений реєстр вимог кредиторів з урахуванням судових витрат, понесених ініціюючим кредитором в межах справи про банкрутство та з урахуванням того, що судові витрати у справі про стягнення боргу не відносяться до вимог першої черги, оскільки не є витратами у справі про банкрутство;

- відомості про наявність або відсутність у підприємства заборгованості перед Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві та Пенсійним фондом України;

- витяг з відповідних державних реєстрів іпотек, рухомого та нерухомого майна;

- дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про внесення запису про ліквідатора банкрута;

- відомості щодо фактів наявності порушених кримінальних справ щодо посадових осіб банкрута;

- пояснення щодо процедури знищення печатки підприємства та передачу його документації до архіву;

- докази погодження кредитором поданого до суду на затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу;

- письмові пояснення у випадку неможливості надання суду вказаних документів.

7. Копію ухвали направити державному реєстратору за місцезнаходженням боржника для внесення запису про нову особу ліквідатора боржника (Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність") - Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" (01103, м. Київ, бульв. Дружби Народів, 30/1, ідентифікаційний код 03366569).

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення11.08.2014
Оприлюднено18.08.2014
Номер документу40154493
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/39-б

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 15.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 28.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні