Ухвала
від 17.08.2015 по справі 15/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

ОКРЕМА УХВАЛА

17.08.2015Справа № 15/39-б

За заявою Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" (ЄДРПОУ 16285737)

про визнання банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники:

Від заявника не з'явилися

Від боржника не з'явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду м. Києва про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність", оскільки останній має заборгованість і неспроможний її погасити.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26.01.2007 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" та призначено розгляд справи на 08.02.2007.

Постановою Господарського суду м. Києва від 26.03.2007 Товариство з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кредитора - Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 18.11.2008 відмовлено Центральній міжрайонній виконавчій дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Київському міському центру зайнятості у визнанні кредиторських вимог до банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 09.06.2009 припинено повноваження ліквідатора банкрута ініціюючого кредитора - Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гусара І.О. та продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута до 09.12.009р.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.11.2009 призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" арбітражного керуючого Пономарьова В.А. та продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 16.07.2013 припинено повноваження ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Пономарьова В.А., призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бєлого О.С. та продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута до 16.01.2014.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 29.01.2014 продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" арбітражного керуючого Бєлого О.С. до 16.07.2014.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 14.07.2014 продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" арбітражного керуючого Бєлого О.С. до 16.08.2014.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 11.08.2014 припинено повноваження ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Бєлого О.С., призначено ініціюючого кредитора - Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло", продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута до 16.11.2014 та відкладено розгляд справи на 13.10.2014.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 16.01.2015 справу № 15/39-б прийнято до провадження судді Чеберяк П.П. та призначено розгляд справи на 04.02.2015.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.02.2015 продовжено строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" та повноважеь ліквідатора банкрута ініціюючого кредитора - Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" на один місяць, до 04.03.2015 та відкладено розгляд справи на 04.03.2015.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.03.2015 розгляд справи відкладено на 25.03.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 25.03.2015 розгляд справи відкладено на 15.04.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.04.2015 розгляд справи відкладено на 13.05.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 13.05.2015 розгляд справи відкладено на 08.06.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 08.06.2015 розгляд справи відкладено на 17.08.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання та необхідністю витребування нових доказів.

У судове засідання 17.08.2015 представник заявника (ліквідатора) не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

У судове засідання 17.08.2015 заявника (ліквідатор) в черговий раз не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, вимоги попередніх ухвал суду не виконав.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується в першу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установленому порядку заперечення по заявлених до боржника вимогах поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство, і є неоплаченими; з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 цього Закону, подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає у встановленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства інформацію для ведення єдиної бази даних щодо підприємств-банкрутів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Станом на 17.08.2015 ліквідатором не виконано вимог постанови Господарського суду м. Києва від 26.03.2007, зокрема в матеріалах справи № 15/39-б відсутні будь-які докази належного виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність".

Крім того, строк ліквідаційної процедури банкрута закінчився 04.03.2015, натомість станом на день розгляду справи ліквідатором не подано до господарського суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Відповідно до частини 5 статті 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Згідно з ст. 4-5 Господарського процесуального кодексу України господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Рішення і постанови господарських судів приймаються іменем України.

Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Аналогічні положення містяться також в Законі України "Про судоустрій і статус суддів". Зокрема, ст. 13 Закону встановлює, що судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання усіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об'єднаннями на всій території України.

Враховуючи викладене вище, суд дійшов до висновку, що ліквідатор банкрута ініціюючий кредитор - Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло", ігноруючи виконання вимог постанови та ухвал Господарського суду м. Києва, порушує норми ст. 124 Конституції України та ст. 4-5 Господарського процесуального кодексу України, чим створює перешкоди суду у здійсненні правосуддя.

Відповідно до статті 90 Господарського процесуального кодексу України господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу.

Окрема ухвала надсилається відповідним підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, посадовим особам, які несуть відповідальність за ухилення від виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі.

За наведених обставин, Господарський суд м. Києва, виносить на адресу ліквідатора банкрута ініціюючого кредитора - Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" окрему ухвалу про необхідність усунення порушень норм чинного законодавства України зокрема в сфері вчасного, належного та повного виконання судових рішень (постанови, ухвал).

Керуючись статтями 90, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" ініціюючому кредитору - Комунальному підприємству по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" усунути допущені порушення норм чинного законодавства, виконати вимоги постанови Господарського суду м. Києва від 26.03.2007 та ухвал Господарського суду м. Києва від 04.02.2015, 04.03.2015, 25.03.2015, 15.04.2015, 13.05.2015, 08.06.2015 та 17.08.2015 зокрема, скласти та подати суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність".

2. Окрему ухвалу направити Комунальному підприємству по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло".

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення17.08.2015
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48738588
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —15/39-б

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 15.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 28.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні