Ухвала
від 11.08.2014 по справі 922/1629/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження реєстру

"11" серпня 2014 р.Справа № 922/1629/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Дзюби О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалові О.В.

розглянувши матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Отан", м. Харків про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Отан", м. Харків за участю :

Ліквідатора - Громцев К.М.

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 19 травня 2014 року Товариство з обмеженою відповідальністю "ОТАН" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено голову ліквідаційної комісії Громцева Костянтина Миколайовича , якого зобов'язано виконати всі дії по ліквідації банкрута, докази надати суду.

До канцелярії суду від ліквідатора надійшла заява (вх№ 18501) разом з доказами витребуваними судом, в тому числі реєстр вимог кредиторів.

В судовому засіданні ліквідатор надав усні пояснення по справі, просив суд затвердити наданий реєстр вимог кредиторів.

Представник кредитора у судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином.

Заслухавши присутніх у судовому засіданні учасників процесу, розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Згідно п.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Інформаційним листом від 26 жовтня 2011року про внесення змін і доповнень до Інформаційного листа ВГСУ від 28.03.2013р., Вищий господарський суд України звернув увагу на наступне:

Заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, що ліквідується власником, подаються безпосередньо до господарського суду та оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі ст. 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів і формується представницькі органи кредиторів.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Постановою Пленуму Вищого господарського суду України № 16 від 17 грудня 2013 року затверджено порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство. Згідно розділу ІІ зазначеного порядку офіційне оприлюднення здійснюється у випадках передбачених Законом та офіційному оприлюдненню зокрема підлягає - повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. На сайті Вищого господарського суду оголошення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури було опубліковано 20 травня 2014 року. Встановлено строк для подачі заяв з кредиторськими вимогами до боржника до 19 червня 2014 року.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 11 серпня 2014 року заяву ТОВ «ДОГМА ТРЕЙДІНГ» з грошовими вимогами до банкрута задоволено в повному обсязі в сумі 389 590,00 грн.

Будь-які інші кредитори до суду не звертались.

Відповідно до абз. 1, 2, 3 ч. 8 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Судом встановлена відповідність складеного розпорядником майна реєстру вимог кредиторів приписам Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Виходячи з вищевикладеного, сума визнаних ліквідатором вимог кредиторів в загальному розмірі 389 590,00 грн. є такою, що підлягає затвердженню.

Згідно до вимог п. 4 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, судом не розглядаються і вважаються погашеними.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів.

Керуючись ст. ст. 23-25, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Затвердити реєстр вимог конкурсних кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «ОТАН», (код ЄДРПОУ 19428404), в кількості однієї заяви:

- Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОГМА ТРЕЙДІНГ» в загальній сумі 389 590,00 грн. (сума 389 590,00 грн. - четверта черга);

2. Визначити, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Окрім вимог кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

3. Дану ухвалу направити боржнику, кредитору.

Суддя Дзюба О.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення11.08.2014
Оприлюднено20.08.2014
Номер документу40179711
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1629/14

Ухвала від 20.10.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 19.11.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 29.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні