Постанова
від 19.11.2014 по справі 922/1629/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"19" листопада 2014 р. Справа № 922/1629/14

вх. № 1629/14

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю:

Ліквідатора - Громцева К.М.

По справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Отан", м. Харків

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Отан", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 19 травня 2014 року Товариство з обмеженою відповідальністю "ОТАН" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено голову ліквідаційної комісії Громцева Костянтина Миколайовича , якого зобов'язано виконати всі дії по ліквідації банкрута, докази надати суду.

До канцелярії господарського суду від ліквідатора надійшов звіт (вх№34684) та документи, які свідчать про завершення ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 20 жовтня 2014 року призначено до слухання звіт ліквідатора на 19 листопада 2014 року.

Через канцелярію суду від ліквідатора надійшла заява (вх. № 40735) про долучення до матеріалів справи додаткових документів, які свідчать про закінчення ліквідації банкрута в повному обсязі.

Зазначені докази судом прийняті, розглянуті та долучені до матеріалів справи.

В судовому засіданні ліквідатор звітував про виконану роботу по ліквідації банкрута, та просив затвердити ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс, ліквідувати ТОВ "ОТАН", провадження у справі припинити.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану роботу з ліквідації банкрута, документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив, що після визнання ТОВ "ОТАН" банкрутом, призначення ліквідатора і відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором проведені необхідні дії з ліквідації банкрута.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про визнання ТОВ «ОТАН» банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора у справі. Також, зазначене повідомлення, згідно вимог чинного законодавства, містить інформацію щодо граничного строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника, а саме: «19.06.14 р.»

На офіційну публікацію на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет на адресу господарського суду з вимогами до банкрута звернувся кредитор Товариство з обмеженою відповідальністю "ДОГМА ТРЕЙДІНГ" з грошовими вимогами в сумі 389590,00 грн., ухвалою господарського суду від 11.08.2014 року зазначені вимоги до боржника задоволено в повному обсязі.

Будь-які інші кредитори з вимогами до банкрута після публікації оголошення до ліквідатора та суду не звертались.

Ліквідатором проведена перевірка складу та вартості майна ТОВ "ОТАН", за результатами якої встановлена відсутність будь-яких майнових активів, що повністю відповідає інвентаризаційній відомості товарно-матеріальних цінностей та інвентаризаційним описам проведеним ліквідаційною комісією у відповідності до п. 3 Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11 серпня 1994 року № 69 (із наступними змінами і доповненнями), п.12 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМ України від 28.02.2000 року №419 (із наступними змінами і доповненнями).

З метою розшуку майна банкрута, ліквідатор звернувся із відповідними запитами та отримав відповіді від УДАІ ГУМВС України в Харківській області від 14.03.2014 р.; Державної інспекції сільського господарства Харківської області від 17.03.2014 р.; інформація з реєстру прав власності на нерухоме майно від 07.06.2014 року та інформаційна довідка з реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо суб'єкта від 07.06.2014 року.

За результатами проведених дій, будь-якого майна, що можливо включити до ліквідаційної маси не виявлено.

Крім того, ліквідатор звернувся до Московського відділу державної виконавчої служби ХМУЮ із запитом щодо існуючих виконавчих проваджень стосовно боржника. Згідно скорочено витягу з єдиного державного реєстру виконавчих проваджень, виконавчих проваджень, де стороною є ТОВ «ОТАН», на виконані у відділі не знаходяться.

Ліквідатор виконав інші заходи по ліквідації банкрута, а саме документи довгострокового зберігання передано до архіву, про що свідчить довідка «Міжрегіонального комерційного архіву» від 17 червня 2014 року.

Поточні рахунки підприємства закриті, що підтверджується довідками.

Згідно з актом знищення печатки від 18 листопада 2014 року ліквідатором проведено знищення печатки банкрута.

Оцінка та продаж майна боржника не здійснювалися, у зв'язку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника. Звіт про виплачені кредиторам кошти ліквідатором не складався, у зв'язку із відсутністю будь-яких виявлених та отриманих під час здійснення ліквідаційної процедури грошових коштів.

Ліквідатором сповіщено відповідні державні органи про закінчення ліквідаційної процедури, а саме: ДПІ у Московському районі м. Харкова ГУ Міндоходів Харківської області ДПС, УПФУ у Московському районі, Харківський міський центр зайнятості, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Московському районі та Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Московському районі.

Ліквідатором складено реєстр непогашених вимог кредиторів на загальну суму 389590,00 грн. та ліквідаційний баланс.

Згідно п.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п. 1 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - Справи про банкрутство юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Відповідно до абз. 3 п. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згідно п. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

Відповідно до п.п. 2-3 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом":

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Згідно п.5 ст. 45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Згідно п. 6 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Враховуючи, що ліквідатор здійснив всі заходи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури, у тому числі, ліквідаційний баланс станом на 22.09.2014 року з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 389590,00 грн., у зв'язку з відсутністю активів, які можна було б направити на погашення кредиторської заборгованості, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 46, п.6 ст. 83, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс.

2. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "ОТАН", код 19428404, зареєстровано Виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради Дніпропетровської області 26.02.1993 року за № 1 224 120 0000 038530 та перереєстроване за адресою Харківська область, м. Харків, набережна Крупської, буд. 7.

3. Провадження у справі № 922/1629/14 припинити.

4. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

5. Дану ухвалу направити ліквідатору, кредитору, Харківському обласному управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, фондам.

Суддя Дзюба О.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення19.11.2014
Оприлюднено26.11.2014
Номер документу41535910
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1629/14

Ухвала від 20.10.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 19.11.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 29.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні