Ухвала
від 15.07.2014 по справі 823/1996/14
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

УХВАЛА

про зупинення провадження в адміністративній справі

м. Черкаси

15 липня 2014 року Справа № 823/1996/14

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Чубар Т.М.,

секретар - Шепель А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» до державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом звернулося товариство з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07», в якому просить визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення-рішення державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області № 0001532301 від 06.06.2014р., яким збільшено суму грошового зобов'язання з податку на прибуток на суму 40 864 грн., та № 0001542301 від 06.06.2014р., яким збільшено суму грошового зобов'язання з податку на додану вартість на суму 43 015 грн.

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 04.07.2014р. відкрито провадження в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» до державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

15 липня 2014 року на адресу Черкаського окружного адміністративного суду надійшло клопотання державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області про витребування в позивача первинної документації на підтвердження господарських відносин між товариством з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» та його контрагентом та, як наслідок, зупинення провадження у справі.

Представник позивача, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду справи, в судове засідання не з'явився, на адресу суду направив клопотання, в якому просить суд вирішити питання щодо зупинення провадження у справі без участі представника товариства.

Відповідно до статі 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Отже, саме суд остаточно визначає коло фактів, які слід встановити по справі (предмет доказування), визначає які обставини кожна із сторін повинна довести, пропонує сторонам подати докази, якщо їх недостатньо, а також витребовує ці докази.

Частиною 3 статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Таким чином, суд вважає за необхідне витребувати в товариства з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» первинну документацію на підтвердження господарських відносин між товариством з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» та товариством з обмеженою відповідальністю «Абсолют Компані» за березень 2013 року.

В той же час, згідно п. 4 ч. 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України, суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Розглянувши заявлене відповідачем клопотання, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд приходить до висновку, що первинна документація на підтвердження господарських відносин між товариством з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» та товариством з обмеженою відповідальністю «Абсолют Компані», щодо якої суд дійшов висновку про її витребування, буде мати значення для повного та всебічного з'ясування обставин адміністративної справи, у зв'язку з чим клопотання про зупинення провадження у справі є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 11, 79, п. 4 ч. 2 ст. 156, ст.ст. 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області про зупинення провадження в адміністративній справі № 823/1996/14 задовольнити.

2. Зупинити провадження в адміністративній справі № 823/1996/14 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» до державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, до 20 серпня 2014 року.

3. Судове засідання призначити на 12 год. 00 хв. 20 серпня 2014 року . Судове засідання відбудеться в приміщенні адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 117.

4. Витребувати у товариства з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» первинну документацію в підтвердження господарських відносин між товариством з обмеженою відповідальністю «Промхолод 07» та товариством з обмеженою відповідальністю «Абсолют Компані» (код 30782478) за березень 2013 року, в тому числі договори, додатки до договорів, додаткові угоди, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти здачі-прийняття робіт, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення/виписки з банківського рахунку, докази подальшої реалізації придбаного товару (послуг)/використання придбаного товару (послуг) у власній господарській діяльності тощо. Відповідну документацію надати суду до 18 серпня 2014 року.

5. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

6. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Особи, які беруть участь у справі, у разі неможливості прибуття до суду з поважних причин, зобов'язані завчасно повідомити про це суд відповідно до вимог ч. 2 ст. 40 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Т.М. Чубар

Дата ухвалення рішення15.07.2014
Оприлюднено01.09.2014
Номер документу40256846
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —823/1996/14

Ухвала від 23.01.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голубєва Г.К.

Ухвала від 02.12.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Пилипенко О.Є.

Ухвала від 10.10.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Пилипенко О.Є.

Ухвала від 20.08.2014

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Т.М. Чубар

Постанова від 04.09.2014

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Т.М. Чубар

Ухвала від 15.07.2014

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Т.М. Чубар

Ухвала від 04.07.2014

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Т.М. Чубар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні