Ухвала
від 29.08.2014 по справі 808/5477/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОДАННЯ БЕЗ РУХУ

29 серпня 2014 року 16:20Справа № 808/5477/14 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Татаринов Д.В., перевіривши матеріали подання Державної податкової інспекції у Хортицькому районі міста Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «НПО Укренерго» про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків,

ВСТАНОВИВ:

29 серпня 2014 року о 16 год. 05 хв. до Запорізького окружного адміністративного суду надійшло подання Державної податкової інспекції у Хортицькому районі міста Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (далі - заявник) до Товариства з обмеженою відповідальністю «НПО Укренерго» (далі - відповідач), в якому заявник просить суд підтвердити обґрунтованість адміністративного арешту майна платника податків - Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЛ Металконструкція» (69114, м. Запоріжжя, пр. Ювілейний, буд. 12, кв. 64; код ЄДРПОУ 38784192), застосованого на підставі рішення начальника ДПІ у Хортицькому районі м. Запоріжжя ГУ Міндоходів у Запорізькій області від 29.08.2014 року.

Пунктом 2 частини 1 статті 183-3 КАС України, провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними передбачених законом повноважень здійснюється на підставі подання таких органів щодо підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків.

Відповідно до норм частини 3 статті 183-3 КАС України, подання подається до суду першої інстанції протягом двадцяти чотирьох годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі та повинно містити, зокрема:

3) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, якщо такий відомий, відносно сторони, до якої застосовуються заходи, передбачені частиною першою цієї статті;

4) підстави звернення з поданням, обставини, що підтверджуються доказами, та вимоги заявника.

Судом встановлено, що у вступній частині подання відповідачем зазначено ТОВ «НПО Укренерго» (код ЄДРПОУ 38229365), а у прохальній частині подання заявник просить суд підтвердити обґрунтованість адміністративного арешту майна ТОВ «ВЛ Металоконструкція» (код ЄДРПОУ 38784192).

Усі додані до подання докази стосуються ТОВ «НПО Укренерго» (код ЄДРПОУ 38229365).

Частина 4 статті 183-3 КАС України передбачає, що у разі недотримання вимог частини третьої цієї статті суд повідомляє про це заявника та надає йому строк, але не більше ніж 24 години, для усунення недоліків.

Отже, заявнику необхідно у строк, встановлений судом, надати до суду подання з уточненням найменування та реквізитів відповідача, або прохальної частини подання.

Керуючись статтями 160, 165, 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

Подання Державної податкової інспекції у Хортицькому районі міста Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «НПО Укренерго» про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків - залишити без руху.

Державній податковій інспекції у Хортицькому районі міста Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області у строк до 01 вересня 2014 року до 15:00 усунути недоліки позовної заяви, шляхом надання суду до встановленої години - подання з уточненням найменування та реквізитів відповідача, або прохальної частини подання.

Роз'яснити Державної податкової інспекції у Хортицькому районі міста Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області, що відповідно до частини 4 статті 183-3 КАС України невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику подання та доданих до нього документів.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня отримання особою копії ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Д.В. Татаринов.

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.08.2014
Оприлюднено04.09.2014
Номер документу40311214
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/5477/14

Ухвала від 27.01.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 23.12.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 02.09.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 01.09.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 29.08.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні