Рішення
від 10.09.2014 по справі 907/674/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

10.09.2014 Справа № 907/674/14

за позовом Закарпатського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, м. Ужгород

до відповідача 1 Синевирсько-Полянської сільської ради, с. Син. Поляна, Міжгірський район

до відповідача 2 приватного підприємця ОСОБА_1, с. Біла Криниця, Рівенський район. Рівненська область

третьої особи, яка

не заявляє самостійних

вимог на предмет спору

на стороні відповідача 2 - Закарпатське обласне закрите акціонерне товариство по туризму та екскурсіях „Закарпаттурист", м. Ужгород

про визнання недійсними рішень; визнання недійсним договору оренди землі; повернення земельної ділянки до земель резервного фонду Син.Полянської сільської ради

Суддя О.В. Васьковський

Представники:

від прокурора - Губаль О.В. - прокурор відділу прокуратури міста Ужгорода

від відповідача 1 - Горват Ю.І. - сільський голова

від відповідача 2 - не з'явився

від третьої особи - Корпош О.І. (дов.№175 від 28.08.14)

від відділу Держземагенства у Міжгірському районі Закарпатської області - не з'явився

від Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області - не з'явився

СУТЬ СПОРУ: про визнання недійсними рішень Синевирсько-Полянської сільської ради №315 від 19.07.09, №204, №203 від 02.07.13 та №231 від 10.11.13; визнання недійсним договору оренди землі від 19.11.13; повернення земельної ділянки 0,38 га, яка розташована на території Синевирсько-Полянської сільської ради, урочище „Красний" Міжгірського району у володіння територіальної громади Синевирсько-Полянської сільської ради.

Підставою для звернення прокурора з позовом стало порушення інтересів держави у галузі земельних відносин. Так, внаслідок перевірки здійсненої на території Синевирсько-Полянської сільської ради з питань дотримання вимог земельного законодавства, а саме щодо законності передачі у користування земель встановлено, що Закарпатське обласне закрите акціонерне товариство по туризму та екскурсіях „Закарпаттурист" листом від 19.12.2008 р. №549 надав згоду на вилучення земельної ділянки 0,38 га, яка розташована на території Синевирсько-Полянської сільської ради, урочище „Красний" Міжгірського району на користь власника нежитлової будівлі підприємцю ОСОБА_1. Рішенням 20 сесії 5 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про надання дозволу на складання проекту землеустрою" із внесеними змінами вилучено від Закарпатського обласного закритого акціонерного товариства по туризму та екскурсіях „Закарпаттурист" земельну ділянку 0,38 га, яка розташована на території Синевирсько-Полянської сільської ради, урочище „Красний" Міжгірського району та передано до земель резервного фонду сільської ради, у зв'язку з добровільною відмовою та надано дозвіл приватному підприємцю ОСОБА_1 на складання проекту землеустрою щодо даної ділянки за рахунок земель резервного фонду для комерційної діяльності під готельне приміщення та кафе. 19.11.13 між відповідачем 1 та відповідачем 2 укладений договір оренди землі, а саме земельної ділянки площею 0,38 га для комерційного використання, нормативно грошовою оцінкою 509846 грн.

Представник відповідача 1 заперечив щодо заявленого позову, просив відмовити в його задоволенні. В письмових поясненнях, поданих 30.07.14 по суті заявлених вимог відповідач 1 зазначає, що земельну ділянку 0,38 га, яка розташована на території Синевирсько-Полянської сільської ради, урочище „Красний" Міжгірського району вилучено за згодою Закарпатського обласного закритого акціонерного товариства по туризму та екскурсіях „Закарпаттурист" та надано дозвіл приватному підприєцю ОСОБА_1 на складання проекту землеустрою щодо даної ділянки на підставі права власності останнього на нерухоме майно (будівлі котельні з трансформаторною підстанцією), згідно витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно, виданого КП „Міжгірське БТІ" Міжгірської районної ради №21042624 від 25.11.08.

Згідно державного акту на право постійного користування ІІ-ЗК №002027 від 06.02.1996 року зазначена ділянка надана турбазі „Карпати"- „Син.озеро", с.Син.Поляна у постійне користування для обслуговування будівель, а не для рекреаційного призначення. Виготовлений ТзОВ „Землемір" проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду приватному підприєцю ОСОБА_1 та погоджений висновком відділу Держземагенства у Міжгірському районі Закарпатської області, затверджений рішенням 21 сесії 5 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 10.11.2013 р. та надано у користування на умовах оренди без зміни цільового призначення. Відповідач 1 вказує, що ніяких збитків державі не завдано, оскільки зазначена земельна ділянка передана в оренду, а не в приватну власність, а орендна плата сплачується регулярно, будь-яких будівельних робіт на зазначеній ділянці не проводилось. Також, комісією РДА погоджене місце розташування зазначеної ділянки для будівництва та обслуговування готельного комплексу та реконструкції котельні з трансформаторною підстанцією під готельне приміщення та кафе (від 23.06.09), відтак Синевирсько-Полянська сільська рада на черговому засіданні готова переглянути своє рішення щодо надання земельної ділянки оренду.

Відповідач 2, незважаючи на вимоги, викладені в ухвалах господарського суду Закарпатської області від 09.09.14, 07.08.14, 19.08.14, 29.08.14 у судове засідання не з'явився та участь у судовому засіданні уповноваженого представника не забезпечив.

В поданому 28.08.14 до суду відзиві відповідач 2 заперечує щодо позову, вважає його необґрунтованим та безпідставним та просить відмовити в його задоволенні, доводи прокурора спростовує наступним: прокурор об'єднав в позовній заяві декілька позовних вимог, які є протиправними та суперечливими, які передбачають різні способи захисту прав і законних інтересів; договір оренди виконується належним чином, орендна плата сплачується справно; жодного порушення прав та інтересів чи вимог закону ані юридичних, ні фізичних осіб, ні інтересів держави не вбачається. Відтак, як оскаржувані рішення, так і договір оренди земельної ділянки є дійсними і законними, а також прийняті у відповідності до вимог чинного законодавства.

Закарпатським міжрайонним прокурором станом на день судового засідання подано заперечення на відзив, яким спростовано доводи відповідача 2 щодо об'єднання в позовній заяві декілька позовних вимог. У судовому засіданні прокурор підтримав позов та просив його задоволити з підстав, наведених у позовній заяві наголошуючи на тому, що земельна ділянка передана в оренду для комерційного використання незаконно, оскільки вказана земельна ділянка відноситься до земель рекреаційного призначення, зміна цільового призначення якої здійснено не було і не могло бути, в силу приписів Закону України „Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах", згідно яких строком на 5 років введений мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення незалежно від форми власності в містах та інших населених пунктах.

Представник третьої особи у судовому засіданні подав пояснення, в яких Закарпатське обласне закрите акціонерне товариство по туризму та екскурсіях „Закарпаттурист" підтвердила факт надання згоди на вилучення земельної ділянки площею 0,38 га в с.Син.Поляна, урочище „Красний" та водночас просить розглянути справу без участі уповноваженого представника. Представники відділу Держземагенства у Міжгірському районі Закарпатської області та Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, проте участі уповноважного представника не забезпечили, однак станом на день судового засідання відділ Держземагенства у Міжгірському районі Закарпатської області надіслав до суду лист, в якому вказано, що згідно інформації, яка складена на підставі звітів (форми 6-зем) сільських та селищних рад, земельна ділянка площею 0,38 га в с.Син.Поляна, урочище „Красний" станом на 01.01.98 внесена згідно інструкції на підставі державного акту на право постійного користування ІІ-ЗК 3002027 №6 від 06.02.96 до розділу 1.7.3 і обліковується, як землі рекреаційного призначення.

Заслухавши пояснення прокурора, представників відповідача та третьої особи, розглянувши матеріали справи, суд встановив:

Рішенням 20 сесії 5 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про надання дозволу на складання проекту землеустрою" вилучено від Закарпатського обласного закритого акціонерного товариства по туризму та екскурсіях „Закарпаттурист" земельну ділянку 0,38 га, яка розташована на території Синевирсько-Полянської сільської ради, урочище „Красний" Міжгірського району та передано до земель резервного фонду сільської ради, у зв'язку з добровільною відмовою та надано дозвіл приватному підприєцю ОСОБА_1 на складання проекту землеустрою щодо даної ділянки за рахунок земель резервного фонду для комерційної діяльності під готельне приміщення та кафе.

Рішенням 18 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 02.07.2013 р. №203 „Про внесення змін до рішення 20 сесії 5 скликання сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про вилучення земельної ділянки" та рішенням 18 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 02.07.2013 р. №204 „Про внесення змін до рішення 20 сесії 5 скликання сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про надання дозволу на складання проекту землеустрою" внесено зміни до вказаного рішення Синевирсько-Полянської сільської ради та надано дозвіл приватному підприємцю ОСОБА_1 на складання проекту землеустрою щодо земельної ділянки 0,38 га в с.Син.Поляна, урочище „Красний" в оренду за рахунок земель резервного фонду для комерційної діяльності під готельне приміщення та кафе.

ТзОВ „Землемір" на підставі вказаних рішень, виготовило проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду приватному підприємцю ОСОБА_1, який погоджений висновком відділу Держземагенства у Міжгірському районі Закарпатської області, затверджений рішенням 21 сесії 5 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 10.11.2013 р. та надано у користування на умовах оренди без зміни цільового призначення.

Згідно висновку про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду приватному підприєцю ОСОБА_1 для комерційної діяльності (будівництва та обслуговування готельного комплексу та кафе) в с.Син.Поляна, урочище „Красний" від 11.10.13 №1235 виданого відділом Держземагенства у Міжгірському районі Закарпатської області земельна ділянка, яка передавалась в оренду відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови.

Рішенням 21 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 10.11.2013 р. №231 „Про затвердження проекту землеустрою земельної ділянки" земельну ділянку 0,38 га, яка розташована на території Синевирсько-Полянської сільської ради, урочище „Красний" Міжгірського району надано в користування приватному підприємцю ОСОБА_1 на умовах оренди терміном до 5 років для комерційної діяльності (під готельне приміщення та кафе).

На підставі вказаних рішень 19.11.13 між відповідачем 1 та відповідачем 2 був укладений договір оренди землі, а саме земельної ділянки площею 0,38 га для комерційного використання, нормативно грошовою оцінкою 509846 грн.

Підставою для звернення прокурора з позовом стало порушення порушення інтересів територіальної громади с.Син.Поляна, оскільки оскаржуванами рішеннями зменшується площа земель рекреаційного призначення, шляхом надання даної земельної ділянки площею 0,38 га як земель для комерційних цілей, що в свою чергу не може не вплинути негативно на охоронювані державою суспільні інтереси, у тому числі територіальної громади Син.Полянської сільської ради.

Закарпатською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері було залучено Державну інспекцію сільського господарства в Закарпатській області для проведення перевірки на території Синевирсько-Полянської сільської ради з питань дотримання вимог земельного законодавства, а саме щодо законності передачі у користування земель. Актом перевірки Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області від 08.05.2014р. було встановлено, що земельна ділянка, яка вилучалась з земель рекреаційного призначення, згідно довідки про правовий статус земельної ділянки від 11.10.2003 відділом Держземагенства у Міжгірському районі згідно ст.19 Земельного кодексу України віднесена до земель житлової та громадської забудови.

Також, в ході перевірки Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області встановлено, що Закарпатське обласне закрите акціонерне товариство по туризму та екскурсіях „Закарпаттурист" листом від 19.12.2008 р. №549 надав згоду на вилучення земельної ділянки 0,38 га, яка розташована на території Синевирсько-Полянської сільської ради, урочище „Красний" Міжгірського району на користь власника нежитлової будівлі приватного підприємця ОСОБА_1.

Спірні правовідносини регулюються нормами Земельного кодексу України, Закону України „Про оренду землі", Закону України „Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах" та іншими актами законодавства.

Відповідно до ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи повинні діяти лише на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України. Згідно приписів ст.12 Земельного кодексу України до повноважень сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин на території сіл, селищ, міст належить: розпорядження землями територіальних громад; передача земельних ділянок комунальної власності у власність громадян та юридичних осіб відповідно до цього Кодексу; надання земельних ділянок у користування із земель комунальної власності відповідно до цього Кодексу тощо. Ч.1 ст.122 Земельного кодексу України встановлено, що сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб. Відповідно до п.1 ст.124, ст.125 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, згідно з їх повноваженнями, визначеними статтею 122 цього Кодексу, чи договору купівлі-продажу права оренди земельної ділянки (у разі продажу права оренди) шляхом укладення договору оренди земельної ділянки чи договору купівлі-продажу права оренди земельної ділянки. Право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.

Виходячи з приписів ст.20 Земельного кодексу України, віднесення земель до тієї чи іншої категорії здійснюється на підставі рішень органів державної влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень. Зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення. Зміна цільового призначення земельних ділянок державної або комунальної власності провадиться Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу цих ділянок у власність або надання у користування відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу.

Як вбачається з листа відділу Держземагенства у Міжгірському районі №8-713-0.2-1101/2-14 від 16.05.14, відповідно до форми 6-зем „Звіт про наявність земель та розподіл їх власниками землі, землекористувачами, угіддями та видами економічної діяльності" (річна), яка затверджена наказом Державного комітету статистики України №377 від 05.11.98 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.12.98 №788/3228, яка складається станом на 1 січня кожного року, земельна ділянка, яка перебувала у постійному користуванні ЗАТ „Закарпаттурист" для обслуговування турбази „Син.озеро", с.Син.Поляна, згідно державного акту на право користування постійного користування землею сесії ІІ-ЗК 002027 відноситься до земель рекреаційного призначення.

Актом перевірки Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області від 08.05.2014 було встановлено, що земельна ділянка, яка вилучалась з земель рекреаційного призначення згідно довідки про правовий статус земельної ділянки від 11.10.2003 відділом Держземагенства у Міжгірському районі згідно ст.19 Земельного кодексу України віднесена до земель житлової та громадської забудови.

До складу земель рекреаційного призначення, згідно норм ст.19 Земельного кодексу, належать земельні ділянки зелених зон і зелених насаджень міст та інших населених пунктів, навчально-туристських та екологічних стежок, маркованих трас, земельні ділянки, зайняті територіями будинків відпочинку, пансіонатів, об'єктів фізичної культури і спорту, туристичних баз, кемпінгів, яхт-клубів, стаціонарних і наметових туристично-оздоровчих таборів, будинків рибалок і мисливців, дитячих туристичних станцій, дитячих та спортивних таборів, інших аналогічних об'єктів, а також земельні ділянки, надані для дачного будівництва і спорудження інших об'єктів стаціонарної рекреації.

Як вбачається із ст. 50 Земельного кодексу України, до земель рекреаційного призначення належать землі, які використовуються для організації відпочинку населення, туризму та проведення спортивних заходів.

Факт належності спірної земельної ділянки до земель рекреаційного призначення підтверджується листом відділу Держземагенства у Міжгірському районі Закарпатської області, в якому вказано, що згідно інформації, яка складена на підставі звітів (форми 6-зем) сільських та селищних рад, земельна ділянка площею 0,38 га в с.Син.Поляна, урочище „Красний" станом на 01.01.98 внесена згідно інструкції на підставі державного акту на право постійного користування ІІ-ЗК 3002027 №6 від 06.02.96 до розділу 1.7.3 і обліковується, як землі рекреаційного призначення.

Судом встановлено, що цільове призначення спірної земельної ділянки, а саме землі рекреаційного призначення не змінювалося.

Відповідно до Закону України „Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах", згідно яких строком на 5 років введений мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення незалежно від форми власності в містах та інших населених пунктах.

Оцінюючи подані сторонами докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, та враховуючи, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню повністю, у тому числі і щодо вимоги прокурора про визнання недійсним договору оренду землі, укладеного 19.11.13.

Положення ст.15 Закону України „Про оренду землі" до істотних умов договору оренди землі відносить умови використання та цільове призначення земельної ділянки, яка передається в оренду.

У силу припису ч.1 ст. 215 ЦК України підставою недійсності правочину є недодержання стороною (сторонами) вимог, встановлених частинами першою - третьою, п'ятою та шостою статті 203 названого Кодексу, саме на момент вчинення правочину. У відповідності до ч. 1 ст. 203 ЦК України, зміст правочину не може суперечити цьому Кодексу, іншим актам цивільного законодавства, а також інтересам держави і суспільства, його моральним засадам.

Вищенаведений аналіз законодавства та фактичних обставин справи, дає підстави для висновку, що всупереч нормам чинного законодавства були прийняті рішення 20 сесії 5 скликання сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про надання дозволу на складання проекту землеустрою", рішення 18 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 02.07.2013 р. №203 „Про внесення змін до рішення 20 сесії 5 скликання сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про вилучення земельної ділянки", рішення 18 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 02.07.2013 р. №204 „Про внесення змін до рішення 20 сесії 5 скликання сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про надання дозволу на складання проекту землеустрою" та рішення 21 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 10.11.2013 р. №231 „Про затвердження проекту землеустрою земельної ділянки" є незаконними, а договір оренди землі укладений 19.11.13, предметом якого є земельна ділянка площею 0,38 га для комерційного використання, нормативно грошовою оцінкою 509846 грн., є недійсним.

У разі недійсності правочину кожна із сторін зобов'язана повернути другій стороні у натурі все, що вона одержала на виконання цього правочину (ч.1 ст.216 Цивільного кодексу України). На підставі наведеного вимога прокурора про повернення земельної ділянки 0,38 га, яка розташована на території Синевирсько-Полянської сільської ради, урочище „Красний" Міжгірського району у володіння територіальної громади Синевирсько-Полянської сільської ради, підлягає задоволенню.

Позовні вимоги позивачем належним чином обґрунтовані та доведені відповідно з вимогами ст.ст. 32, 33, 34 ГПК України.

Заперечення відповідачів не спростовують вищенаведених висновків господарського суду, а тому судом відхиляються. Об'єднання прокурором в позові декілька позовних вимог здійснено з дотриманням вимог ч.1 ст.58 ГПК України. Слід також вказати, що клопотання відповідача 2 про відкладення судового розгляду, яке надійшло по факсу 10.09.2014р. не розглядалося, оскільки надійшло після судового засідання (призначене на 11 год. 30 хв.) на якому оголошене вказане рішення, а саме в 13 год. 19 хв. про що свідчить відмітка на факсограмі.

Таким чином позов підлягає до задоволення повністю.

Судові витрати по сплаті судового збору в сумі 12632,92 грн.: сума 1218 грн. за вимогу про визнання недійсними рішень Синевирсько-Полянської сільської ради; сума 1218 грн. за вимогу про визнання недійсним договору оренди землі від 19.11.13; сума 10196,92 грн. (2% від грошової оцінки земельної ділянки) за майнову вимогу позивача про повернення земельної ділянки до земель резервного фонду Син.Полянської сільської ради, у відповідності до ст. 49 Господарського процесуального кодексу України, слід покласти на відповідачів порівну.

Керуючись ст. ст. 1, 15, 22, 29, 32, 33, 34, 35, 43, 49, 54, 57, 69, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В:

позов задоволити повністю.

Визнати недійсними рішення 20 сесії 5 скликання сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про надання дозволу на складання проекту землеустрою", рішення 18 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 02.07.2013 р. №203 „Про внесення змін до рішення 20 сесії 5 скликання сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про вилучення земельної ділянки", рішення 18 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 02.07.2013 р. №204 „Про внесення змін до рішення 20 сесії 5 скликання сільської ради від 19.07.2009 р. №315 „Про надання дозволу на складання проекту землеустрою" та рішення 21 сесії 6 скликання Синевирсько-Полянської сільської ради від 10.11.2013 р. №231 „Про затвердження проекту землеустрою земельної ділянки".

Визнати недійсним договір оренди землі укладений 19.11.13 між Синевирсько-Полянською сільською радою та приватним підприємцем ОСОБА_1.

Повернути земельну ділянку площею 0,38 га (нормативною грошовою оцінкою 509846,00 грн.), яка розташована в с. Синевірська Поляна, урочище „Красний", Міжгірський район, Закарпатська область у володіння територіальної громади Синевирсько-Полянської сільської ради.

Стягнути з Синевірсько-Полянської сільської ради (Закарпатська область, Міжгірський район, с. Синевірська Поляна,147 код ЄДРПОУ 04350895 ) в доход Державного бюджету України (отримувач коштів - Управління державної казначейської служби України у м. Ужгороді Закарпатської області, код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38015610, банк отримувача - ГУДКCУ у Закарпатській області, код банку отримувача (МФО) - 812016, рахунок отримувача - №31211206783002, код класифікації доходів бюджету - 22030001, найменування суду - господарський суд Закарпатської області) суму 6316,46. судового збору.

Стягнути з приватного підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ід. номер НОМЕР_1) в доход Державного бюджету України (отримувач коштів - Управління державної казначейської служби України у м. Ужгороді Закарпатської області, код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38015610, банк отримувача - ГУДКCУ у Закарпатській області, код банку отримувача (МФО) - 812016, рахунок отримувача - №31211206783002, код класифікації доходів бюджету - 22030001, найменування суду - господарський суд Закарпатської області) суму 6316,46 грн. судового збору.

Видати накази.

Рішення суду набирає законної сили і підлягає обов'язковому виконанню на території України в порядку ст.85 Господарського процесуального кодексу України.

Повне рішення складено 16.09.14.

Суддя О.В. Васьковський

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення10.09.2014
Оприлюднено22.09.2014
Номер документу40481221
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/674/14

Постанова від 23.02.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Матущак О.І.

Ухвала від 12.02.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Матущак О.І.

Ухвала від 21.01.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Матущак О.І.

Ухвала від 24.12.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Матущак О.І.

Ухвала від 04.12.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Матущак О.І.

Ухвала від 06.11.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Матущак О.І.

Ухвала від 06.10.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Матущак О.І.

Рішення від 10.09.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 29.08.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 19.08.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні