Ухвала
від 23.09.2014 по справі 808/7698/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

23 вересня 2014 рокусправа № 808/7698/13-а

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Щербака А.А.

суддів: Баранник Н.П. Малиш Н.І.

за участю секретаря судового засідання:Фірсік Д.Ю розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу державного реєстратора Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 10 грудня 2013р. у справі за позовом Приватного підприємства «Альфа Стар» до державного реєстратора Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни, Державної реєстраційної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Альфа Стар» звернулося до суду з позовом до державного реєстратора Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни, Державної реєстраційної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 10 грудня 2013р. позов задоволено частково.

Суд постановив скасувати Рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень №5135557 від 20.08.2013, прийняте державним реєстратором прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України Корюк Т.В.

Зобов'язати Державну реєстраційну службу України розглянути повторно заяву Приватного підприємства "Альфа-Стар" про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, прийняту 24.07.2013 об 14:23:42 за реєстраційним номером 2161346, на об'єкт нерухомого майна - кіоск літ.З., розташований за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вулиця Луначарського, будинок 15, за суб'єктом: Приватне підприємство "Альфа-Стар", податковий номер 32292033.

Постанова обґрунтована тим, що Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» не визначає право державного реєстратора відмовити у державній реєстрації права власності з тієї підстави, що на інший об'єкт, виділений в окремий об'єкт нерухомості, на підставі тих самих документів вже зареєстроване право власності, оскільки зазначені права є різними.

Державним реєстратором Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяною Василівною подана апеляційна скарга, просить оскаржену постанову скасувати, в задоволенні позову відмовити.

Апеляційна скарга мотивована тим, що заявлене право вже зареєстровано, а заявником подано ті самі документи, на підставі яких право вже зареєстровано у Державному реєстрі прав.

В судове засідання учасники процесу не з'явились, про дату, час, місце судового розгляду повідомлялись належним чином.

З огляду на приписи ст. 41 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Колегія суддів приходить до висновку, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з огляду на такі підстави.

24 липня 2013 року позивач звернувся в реєстраційну службу Запорізького міського управління юстиції Запорізької області із заявою про державну реєстрацію права власності на будівлю кафе, літ. З. Разом із заявою підприємством були надані рішення Господарського суду Запорізької області від 09.09.2010, оригінал техпаспорту, належним чином завірені копії документів по підприємству, а саме: свідоцтво про державну реєстрацію, статут, довідка з ЄДРПОУ, протокол про призначення директора.

Рішенням від 20.08.2013 №5135557 про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень, Державним реєстратором Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяною Василівною було відмовлено у державній реєстрації права приватної власності позивача на об'єкт нерухомого майна - будівлю готелю літ. З за адресою: м. Запоріжжя, вул.Луначарського, 15, мотивуючі тим, що заявлене право вже зареєстровано - заявником подано ті самі документи, на підставі яких право вже зареєстровано у Державному реєстрі прав.

Як вбачається з матеріалів справи, 13 червня 2013 року ПП "Альфа-Стар" вже зверталося в реєстраційну службу Запорізького міського управління юстиції Запорізької області із заявою про державну реєстрацію об'єкту нерухомого майна, проте це був інший об'єкт нерухомості, а саме кухня літ.О за адресою: м. Запоріжжя, вул.Луначарського, 15.

Вказана заява була розглянута державним реєстратором Державної реєстраційної служби України у м.Києві та виданий Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на один з об'єктів нерухомого майна за вказаною вище адресою.

Відповідно ст. 24 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» у державній реєстрації прав та їх обтяжень може бути відмовлено у разі, якщо, зокрема, заявником подано ті самі документи, на підставі яких заявлене право та обтяження такого права вже зареєстровано у Державному реєстрі прав.

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно не зареєстровано право приватного підприємства «Альфа-Стар» на будівлю кафе літ. З за адресою: м. Запоріжжя, вул. Луначарського, 15.

Таким чином, колегія суддів погоджується з висновками суду першої інстанції про необхідність скасування рішення державного реєстратора Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень №513557 від 20.08.2013, оскільки воно є протиправним.

В межах апеляційної скарги підстави для скасування або зміни рішення суду першої інстанції відсутні.

Керуючись ст. ст. 198, 200, 205, 206 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу державного реєстратора Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни залишити без задоволення.

Постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 10 грудня 2013р. у справі за позовом Приватного підприємства «Альфа Стар» до державного реєстратора Державної реєстраційної служби України Корюк Тетяни Василівни, Державної реєстраційної служби України про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії залишити без змін.

Ухвала суду набирає законної сили у відповідності до ч.5 ст. 254 КАС України та може бути оскаржена в порядку і строки, передбачені ст. 212 КАС України до Вищого адміністративного суду України.

Головуючий: А.А. Щербак

Суддя: Н.П. Баранник

Суддя: Н.І. Малиш

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.09.2014
Оприлюднено09.10.2014
Номер документу40768732
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/7698/13-а

Ухвала від 10.12.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 23.09.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 06.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Постанова від 10.12.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 06.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 22.10.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 27.09.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні