Ухвала
від 06.10.2014 по справі 908/2116/14
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

"06" жовтня 2014 р. Справа № 908/2116/14

Колегія суддів у складі: головуючого судді Бородіної Л.І., судді Гетьмана Р.А., судді Лакізи В.В.,

розглянувши апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Югомет", м. Запоріжжя (вх.2990Х/2)

на рішення господарського суду Запорізької області від 02.09.2014р.

у справі № 908/2116/14

за позовом: ОСОБА_1, м. Запоріжжя,

до відповідача: Приватного акціонерного товариства "Югомет", м. Запоріжжя,

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

ОСОБА_2, м. Запоріжжя,

Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції, м. Запоріжжя,

про визнання недійсним рішення загальних зборів, прийнятих 23.04.2014р.

ВСТАНОВИЛА:

Рішенням господарського суду Запорізької області від 02.09.2014р. у справі №908/2116/14 (суддя Гандюкова Л.П. ) позов задоволено повністю; визнано недійними рішення загальних зборів Приватного акціонерного товариства "Югомет" (код ЄДРПОУ 20478784), прийняті 23.04.2014р. (протокол №2), а саме:

« 1. З першого питання порядку денного: обрати склад лічильної комісії у кількості 2 осіб. До складу лічильної комісії обрати наступних осіб: ОСОБА_3, ОСОБА_4 .

2. З другого питання: прийняли рішення про реорганізацію Приватного акціонерного товариства «Югомет» шляхом його перетворення у Товариство з обмеженою відповідальністю «Югомет».

Додаткові відомості щодо реорганізації:

Інформація про товариство, що реорганізується:

Повне найменування: Приватне акціонерне товариство «Югомет»;

Місцезнаходження: 69096, м. Запоріжжя, проспект Моторобудівників, буд. 54;

Розмір статутного капіталу: 700,00 грн.

Загальна кількість акціонерів на дату проведення зборів: 2 особи;

Ідентифікаційний код юридичної особи: 20478784;

Форма реорганізації: перетворення у Товариство з обмеженою відповідальністю;

Інформація про товариства, що створюються під час реорганізації (правонаступники):

Повне найменування: Товариство з обмеженою відповідальністю «Югомет» (надалі - ТОВ «Югомет»; правонаступник);

Місцезнаходження: 69098, м. Запоріжжя, проспект Моторобудівників, буд. 54;

Розмір статутного капіталу: 700,00 грн.

3. З третього питання: прийняли рішення про затвердження наступного порядку та умов перетворення Товариства у Товариство з обмеженою відповідальністю.

Під час перетворення акції ПрАТ «Югомет» конвертуються у частки Товариства з обмеженою відповідальністю «Югомет» (надалі - ТОВ «Югомет», правонаступник) та розподіляються серед його засновників (учасників).

Не підлягають конвертації акції ПрАТ «Югомет», власниками яких є акціонери, які звернулись до акціонерного товариства з вимогою про обов'язковий викуп належних їм акцій та які мають таке право відповідно до законодавства України.

Розподіл часток ТОВ «Югомет» серед засновників (учасників) відбувається із збереженням співвідношення кількості акцій, що було між акціонерами у статутному капіталі ПрАТ «Югомет».

Не підлягають конвертації акції ПрАТ «Югомет», викуплені Товариством, які на дату прийняття рішення про припинення товариства шляхом перетворення не продані та/або не анульовані відповідно законодавства. Такі акції підлягають анулюванню в порядку, встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Прийняли рішення про затвердження наступного плану перетворення Товариства у Товариство з обмеженою відповідальністю.

Повне найменування та реквізити кожного товариства, що бере участь у перетворенні.

Приватне акціонерне товариство «Югомет», код за ЄДРПОУ: 20478784, місцезнаходження: 69098, м. Запоріжжя, проспект Моторобудівників, буд. 54, п/р 26000333731 в ПАТ «Райффайзен банк Аваль», код банку 380805.

Порядок і коефіцієнти конвертації акцій, а також суми можливих грошових виплат акціонерам. Акції ПрАТ «Югомет» конвертуються в частки ТОВ «Югомет» та розподіляються серед його засновників (учасників). Коефіцієнт конвертації 1:1, тобто 1 (одна) акція номінальною вартістю 7,00 грн. (сім гривень) дорівнює 1 (одній) частці, одна частка дорівнює 7,00 грн. (сім гривень) у статутному капіталі ТОВ «Югомет», у зв'язку з чим виплата грошових компенсацій акціонерам не здійснюється.

Відомості про права, які надаватимуться підприємницьким товариством -правонаступником власникам інших, крім акцій, цінних паперів товариства, діяльність якого припиняється внаслідок злиття, приєднання, поділу, перетворення або з якого здійснюється виділ, та/або перелік заходів, які пропонується вжити стосовно таких пінних паперів. Відомості не наводяться у зв'язку з тим, що ПрАТ «Югомет» не здійснювало випуск інших, крім акцій, цінних паперів.

Інформація щодо запропонованих осіб, які стануть посадовими особами товариства у підприємницькому товаристві - правонаступнику після завершення перетворення, та запропоновані до виплати таким особам винагороди чи компенсації.

До складу посадових осіб ТОВ «Югомет» після завершення перетворення планується обрати наступних осіб: директор - ОСОБА_2.

Розмір винагороди, що буде виплачуватись посадовим особам ТОВ «Югомет» - на рівні існуючого розміру винагороди згідно штатного розкладу ПрАТ «Югомет».

4. З четвертого питання: прийняли рішення про затвердження наступного порядку обміну акцій Товариства на частки у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю (правонаступника).

Обмін акцій Товариства на частки у статутному капіталі правонаступника здійснюється у два етапи.

На першому етапі в період з 24.04.2014 по 24.05.2014 в обмін на акції, акціонери Товариства отримують письмові зобов'язання про видачу частки у статутному капіталі правонаступника. Для здійснення обміну, акціонери зобов'язані у визначений термін, подати Товариству (на ім'я Голови комісії з припинення) заяву про обмін належної їм кількості акцій Товариства на частки у статутному капіталі правонаступника. На підставі заяви акціонерам видається письмове зобов'язання про видачу частки у статутному капіталі правонаступника.

На другому етапі, після державної реєстрації правонаступника, відбувається обмін письмових зобов'язань, отриманих акціонерами на першому етапі, на частки у статутному капіталі правонаступника та видача документів (свідоцтво встановленого зразка), що підтверджують права акціонерів на частку у статутному капіталі правонаступника. Термін отримання часток у статутному капіталі правонаступника в обмін на письмові зобов'язання не обмежується.

Обмін акцій Товариства на частки у статутному капіталі правонаступника Знається за принципом 1 (одна) акція номінальною вартістю 7,00 грн. (сім гривень) дорівнює 1 (одній) частці, одна частка дорівнює 7,00 грн. (сім гривень) у статутному капіталі правонаступника.

5. З п'ятого питання: викуп акцій не здійснювати, оскільки акціонерів, які зареєструвались для участі у загальних зборах та проголосували проти прийняття рішення про перетворення, немає.

6. З шостого питання: призначити комісію з припинення Товариства в наступному складі.

Голова комісії з припинення - ОСОБА_2, паспорт серії НОМЕР_4, виданий Шевченківським РВ УМВС України в Запорізькій області 09.07.1998р., що зареєстрований за адресою: 69117, АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1.

Член комісії з припинення - ОСОБА_3, паспорт серії НОМЕР_5, виданий Комунарським РВ УМВС України в Запорізькій області 17.06.1997р., що зареєстрований за адресою: 69117, АДРЕСА_2, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2.

Член комісії з припинення - ОСОБА_4, паспорт серії НОМЕР_6, виданий Комунарським РВ УМВС України в Запорізькій області 21.09.2002р., що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3.

7. З сьомого питання: прийняли рішення про визначення наступного строку та порядку заявлення вимог кредиторів до Товариства.

Кредитори Товариства, у випадках, передбачених законом або договором, мають право вимагати від Товариства припинення або дострокового виконання зобов'язань. Для задоволення своїх вимог кредитори звертаються до Товариства з письмовою заявою (на ім'я Голови комісії з припинення). Заяви про задоволення вимог кредиторів приймаються на протязі двох місяців з моменту публікації інформації про припинення діяльності ПрАТ «Югомет» шляхом реорганізації (перетворення) у ТОВ «Югомет» у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації, відповідно до вимог ст. 105 Цивільного кодексу України. Кожна окрема вимога кредитора, зокрема щодо сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, розглядається, після чого приймається відповідне рішення, яке надсилається кредитору не пізніше тридцяти днів з дня отримання Товариством вимоги кредитора. Рішення про припинення або дострокове виконання зобов'язань Товариством приймається комісією з припинення, всі суперечності щодо припинення або дострокового виконання зобов'язань Товариством перед кредиторами вирішуються згідно чинного законодавства в судовому порядку». Стягнуто з Приватного акціонерного товариства "Югомет" на користь ОСОБА_1 1218грн. судового збору. Видати наказ.

Приватне акціонерне товариство "Югомет" з рішенням господарського суду першої інстанції не погодилось та звернулось до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення господарського суду Запорізької області від 02.09.2014р. у справі №908/2116/14 та прийняти нове рішення, яким в задоволенні позову ОСОБА_1 відмовити.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги, їх відповідність вимогам Господарського процесуального кодексу України, судова колегія встановила, що подані матеріали апеляційної скарги є достатніми для прийняття їх до провадження в апеляційній інстанції.

Керуючись ст.ст.86, 91, 98 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду

УХВАЛИЛА:

1. Прийняти апеляційну скаргу до провадження.

2. Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на "20" листопада 2014 р. об 11:00 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: м. Харків, проспект Правди, 13, 1-й поверх, в залі судового засідання №105.

3. Запропонувати позивачу та третім особам надати відзиви на апеляційну скаргу, документальне та нормативне обґрунтування викладених доводів.

4. Попередити сторони, що у разі неявки їх представників у судове засідання, справа може бути розглянута без їх участі.

Головуючий суддя Л.І. Бородіна

Суддя Р.А. Гетьман

Суддя В.В. Лакіза

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення06.10.2014
Оприлюднено09.10.2014
Номер документу40786193
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2116/14

Судовий наказ від 05.01.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 26.08.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 12.08.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 04.08.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Постанова від 16.12.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

Ухвала від 06.10.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

Рішення від 02.09.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 19.06.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні