Ухвала
від 08.10.2014 по справі 42/371
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

Справа № 42/371 08.10.14

За скаргою Комунального підприємства "Центр обслуговування споживачів Шевченківського району" м. Києва

на дії відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві

заінтересована особа Публічне акціонерне товариство "Київенерго" м. Києва

Суддя Паламар П.І.

Представники:

від скаржника Хижниченко Н.С.,

від органу Державної виконавчої служби не з'явився,

від заінтересованої особи не з'явився.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

у вересні 2014 року Комунальне підприємство "Центр обслуговування споживачів Шевченківського району" звернулося в суд з указаною скаргою.

Скаржник зазначав, що постановою державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві ВП № 43116768 від 15 серпня 2014 р. було накладено арешт на його кошти на рахунках у банках.

Посилаючись на те, що зазначена постанова винесена без дотримання вимог ст. 27, 57 Закону України "Про виконавче провадження" (далі-Закону), просив визнати дії відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві щодо її винесення неправомірними, а постанову скасувати.

У судовому засіданні представник скаржника підтримав подану скаргу.

Орган Державної виконавчої служби та заінтересована особа письмових пояснень на скаргу не надали, їх представники у судове засідання не з'явилися, про час і місце його проведення повідомлені в установленому порядку.

Суд вважає можливим розглянути скаргу відповідно до вимог ч. 2 ст. 121 2 ГПК України у відсутності представників органу Державної виконавчої служби та заінтересованої особи за наявними матеріалами, що містять достатньо відомостей про права і взаємовідносини сторін.

Заслухавши пояснення представника скаржника, розглянувши матеріали справи, суд вважає, що у скарзі слід відмовити з таких підстав.

Судом встановлено, що 15 серпня 2014 р. державним виконавцем відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві винесено постанову ВП № 43116768 про арешт коштів боржника з примусового виконання постанови відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києва ВП № 26671726 від 13 березня 2014р. про стягнення з боржника виконавчого збору.

Відповідно до вимог ст. 50 Закону звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті (опису), вилученні та примусовій реалізації. Стягнення за виконавчими документами в першу чергу звертається на кошти боржника в гривнях та іноземній валюті, інші цінності, в тому числі кошти на рахунках та вкладах боржника в установах банків та інших кредитних організаціях, на рахунки в цінних паперах у депозитаріях цінних паперів. Готівкові кошти, виявлені у боржника, вилучаються. За наявності даних про кошти та інші цінності боржника, що знаходяться на рахунках і вкладах та на зберіганні в банках чи інших кредитних організаціях, на них накладається арешт.

Згідно з вимогами ст. 55 Закону арешт на майно боржника може накладатися державним виконавцем шляхом винесення постанови про арешт коштів та інших цінностей боржника, що знаходяться на рахунках і вкладах чи на зберіганні в банках або інших фінансових установах.

Згідно з вимогами ч.ч. 1-3 ст. 57 Закону арешт майна боржника застосовується для забезпечення реального виконання рішення. Арешт на майно боржника може накладатися державним виконавцем шляхом винесення постанови про арешт коштів та інших цінностей боржника, що знаходяться на рахунках і вкладах чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах. Постановами, передбаченими частиною другою цієї статті, може бути накладений арешт у розмірі суми стягнення з урахуванням виконавчого збору, витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій та застосованих державним виконавцем штрафів, на все майно боржника або на окремі предмети.

За відсутності даних про добровільну сплату боржником виконавчого збору державний виконавець для вжиття заходів з примусового виконання постанови відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києва ВП № 26671726 від 13 березня 2014р. про стягнення з боржника виконавчого збору був вправі винести постанову ВП № 43116768 від 15 серпня 2014 р. про арешт коштів боржника.

Посилання скаржника не несвоєчасне надсилання оскаржуваної постанови не тягне правових підстав у вигляді її скасування, тому доводи з цього приводу є безпідставними.

За таких обставин у скарзі слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 86, 121 2 ГПК України, суд

У Х В А Л И В :

у задоволенні скарги Комунального підприємства "Центр обслуговування споживачів Шевченківського району" м. Києва на дії Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві відмовити.

Суддя господарського суду міста Києва П.І.Паламар

Дата ухвалення рішення08.10.2014
Оприлюднено14.10.2014
Номер документу40849838
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —42/371

Ухвала від 17.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Паламар П.І.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Паламар П.І.

Ухвала від 28.01.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Паламар П.І.

Ухвала від 24.12.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 28.11.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Постанова від 19.11.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Жукова Л.B.

Ухвала від 29.10.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Жукова Л.B.

Ухвала від 08.10.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Паламар П.І.

Ухвала від 22.09.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Паламар П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні