Постанова
від 14.10.2014 по справі 813/5836/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 жовтня 2014 року 11 год. 24 хв. Справа № 813/5836/14

Львівський окружний адміністративний суд у складі

головуючого- судді Сакалоша В.М.,

за участю секретаря судового засідання - Козак О.О.,

представника позивача - Бокійчука З.Я.,

відповідача - Пацеляк В.Я.,

представника третьої особи - Музики Х.І.,

розглянувши у м. Львові у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Приватного підприємства "ТОР-Н" до Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області, Державного реєстратора прав на нерухоме майно Яворівського районного управління юстиції Львівської області Пацелюк Віри Ярославівни, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Приватного підприємства "Тор" про визнання протиправним і скасування рішення та зобов'язання вчинити дії,

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ПП "ТОР-Н" до Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області, Державного реєстратора прав на нерухоме майно Яворівського районного управління юстиції Львівської області Пацелюк Віри Ярославівни, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Приватного підбприємства "Тор" про:

- визнання протиправним та скасувати рішення № 14521806 від 17.07.2014 року про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень прийняте державним реєстратором прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області Пацелюк Вірою Ярославівною;

- зобов'язання Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області провести державну реєстрацію права власності на земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговування офісних приміщень по вулиці С. Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області (кадастровий номер земельної ділянки 4625810500:04:006:0003) за приватним підприємством "ТОР -Н".

Ухвалою суду від 21.08.2014 року відкрито провадження у справі. В судовому засіданні 14.10.2014 року відповідно до вимог ч.3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України проголошено вступну та резолютивну частину постанови.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що державним реєстратором з порушенням вимог Закону України від 01.07.2004р. №1952-ІV «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (надалі - Закон №1952-ІV було прийнято рішення № 14521806 від 17.07.2014 року про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень на земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговування офісних приміщень по вулиці С. Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області (кадастровий номер земельної ділянки 4625810500:04:006:0003) за приватним підприємством "ТОР -Н". Підставою для прийняття вищевказаного рішення стало те, що заявником у п'ятиденний строк не усунено обставин, що були підставою для прийняття рішення про зупинення розгляду заяви. В свою чергу підставою для прийняття рішення про зупинення розгляду заяви від 10.07.2014 року № 14336513 була відсутність у повному обсязі документів, необхідних для проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень. Позивач вважає, що подані ним документи є достатніми для проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень на вищевказану земельну ділянку, а також оформлені відповідно до вимог чинного законодавства, у зв'язку з чим стверджує, що рішення відповідача є протиправним та просить його скасувати і зобов'язати відповідача провести державну реєстрації на земельну ділянку.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав у повному обсязі, пояснення надав аналогічні до викладеного у позовній заяві та письмових поясненнях. Просить позов задовольнити повністю.

Відповідач 2, яка також в свою чергу є представником відповідача 1, проти позову заперечила з підстав викладених у письмових запереченнях. Зазначила, що при прийнятті оскаржуваного рішення діяла правомірно з урахуванням вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Положення про Державну реєстраційну службу України та Конституції України. Відтак, позовні вимоги вважає безпідставними, у зв'язку з чим просила суд відмовити у задоволенні позовних вимог.

Представник третьої особи у справі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Приватного підприємства "Тор" позовні вимоги підтримала, просила такі задовольнити.

Розглянувши та дослідивши подані документи та матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступне.

03 листопада 2005 року приватне підприємство «ТОР» уклало з Новояворівською міською радою договір купівлі-продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення на підставі якого набуло права власності на земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговуваї офісних приміщень по вулиці С.Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області. Державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯГ №045746 від 05 травня 2006 року.

31 березня 2009 року засновником приватного підприємства «ТОР» прийнято рішення про збільшення розміру статутного фонду дочірньої фірми «ОЛЄВ» у розмірі вартості будівлі і земельної ділянки, що знаходяться в м. Новояворівськ по вул. С.Бандери на суму 349, 9 тис. грн.; внесено і затверджено зміни до статуту дочірньої фірми «ОЛЄВ».

19 квітня 2010 року засновником приватного підприємства «ТОР» прийнято рішення про реорганізацію шляхом перетворення дочірньої фірми «ОЛЄВ» в приватне підприємство «ТОР-Н»; визначено, що приватне підприємство «ТОР-Н» є правонаступником дочірньої фірми «ОЛЄВ».

У статуті ПП «ТОР-Н» (дата реєстрації 30.06.2010 року), а саме у п.п. 1.1 п.1 зазначено, що приватне підприємство «ТОР-Н» створено шляхом перетворення Дочірньої фірми «ОЛЄВ» і є її правонаступником .

Згідно п.п.3.3. п.3 вищевказаного Статуту ПП «ТОР-Н» джерелами формування майна позивача, окрім іншого, є майно набуте правонаступництвом .

19 квітня 2010 року засновником приватного підприємства «ТОР» прийнято рішення № 14 яким вирішено, що майно, яке було передане в статутний капітал дочірньої фірми «ОЛЄВ» передається в статутний капітал приватного підприємства «ТОР-Н».

28 травня 2012 року приватне підприємство «ТОР-Н» отримало свідоцтво на право власності на нерухоме майно (офісні приміщення загальною площею 869,1 кв.м) в будинку №1 по вулиці Степана Бандери у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області.

20 червня 2014 року приватним підприємством «ТОР-Н» подано заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень до Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області за номером 7101829. Як вбачається із змісту вказаної заяви, ПП «ТОР-Н» просило провести державну реєстрацію права власності на земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговування офісних приміщень по вулиці С.Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області (кадастровий номер земельної ділянки 4625810500:04:006:0003) за приватним підприємством «ТОР-Н».

10 липня 2014 року державним реєстратором прав на нерухоме майно В.Я.Пацеляк було прийнято рішення про зупинення розгляду заяви про державну реєстрацію прав та обтяжень № 14336513. Дане рішення мотивоване відсутністю правовстановлюючого документу на земельну ділянку за фірмою «ОЛЄВ».

17 липня 2014 року позивачем подано відповідачу заяву в якій обгрунтовано безпідставність і необґрунтованість такої вимоги та зазначено наступне:

1) ПП «ТОР» передавши земельну ділянку в статутний капітал дочірньої фірми «ОЛЄВ» та визнавши право власності на цю земельну ділянку за правонаступником і фірми приватним підприємством «ТОР-Н», фактично втратив будь-які права на цю земельну ділянку;

2) дочірня фірма «ОЛЄВ» отримавши земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговування офісних приміщень по вул. С.Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області, як внесок в статутний капітал, фактично набула права на набуття права власності на це майно;

3) у дочірньої фірми «ОЛЄВ» не виникло право власності на зазначену земельну ділянку, так як не було здійснено відповідного запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

4) приватне підприємство «ТОР-Н», як власник офісних приміщень по вулиці Степана Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області, набуло право власності на земельну ділянку для обслуговування даного приміщення площею 0,0746 га за цією ж адресою;

5) до ПП «ТОР-Н», як правонаступника, перейшло право на державну реєстрацію права власності на відповідну земельну ділянку, яким не скористалась ДФ «ОЛЄВ».

17 липня 2014 року державним реєстратором прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області Пацеляк В.Я.прийнято рішення про відмову державній реєстрації прав та їх обтяжень № 14521806, яким відмовлено приватному підприємству «ТОР-Н» у державній реєстрації права власності (форма власності-приватна) на земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговування офісних приміщень по вулиці С.Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області (кадастровий номер земельної ділянки 4625810500:04:006:0003). Підставою для прийняття рішення стало те, що заявником у п'ятиденний строк не усунено обставин, що були підставою для прийняття рішення про зупинення розгляду заяви.

Даючи правову оцінку даним правовідносинам, суд бере до уваги наступне.

Відповідно до ч.2 ст.19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Законом, який визначає правові, економічні, організаційні засади проведення державної реєстрації речових та інших прав, які підлягають реєстрації за цим Законом, та їх обтяжень і спрямований на забезпечення визнання та захисту державою цих прав, створення умов для функціонування ринку нерухомого майна, є Закон України від 01.07.2004 №1952-ІУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (надалі - Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»).

Згідно з ч. 3 ст. 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», разом із заявою про державну реєстрацію прав та їх обтяжень у паперовій формі подаються оригінали документів, необхідних для державної реєстрації прав та їх обтяжень, їх копії, засвідчені в установленому порядку.

Відповідно до абз. 2 ч. 2 ст. 15 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», перелік документів для здійснення державної реєстрації прав визначається Кабінетом Міністрів України у Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Відповідно до частини 1 статті 19 Закону № 1952-IV, державна реєстрація прав проводиться на підставі: договорів, укладених у порядку, встановленому законом; свідоцтв про право власності на нерухоме майно, виданих відповідно до вимог цього Закону; свідоцтв про право власності, виданих органами приватизації наймачам житлових приміщень у державному та комунальному житловому фонді; державних актів на право власності або постійного користування на земельну ділянку у випадках, встановлених законом; рішень судів, що набрали законної сили; інших документів, що підтверджують виникнення, перехід, припинення прав на нерухоме майно, поданих органу державної реєстрації прав разом із заявою.

Пунктом 26 Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.2011 № 703 (надалі - Порядок, який діяв на момент виникнення спірних правовідносин) визначено, що для проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно необхідними документами є документи, що підтверджують виникнення, перехід або припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно та інші документи, визначені цим Порядком.

Згідно з п.п. 8, 9, 16 п. 27 цього Порядку, документами, що підтверджують виникнення, перехід та припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно, рішення про закріплення нерухомого майна на праві оперативного управління чи господарського відання, прийняте власником нерухомого майна чи особою, уповноваженою управляти таким майном; державний акт на право власності на земельну ділянку або на право постійного користування земельною ділянкою, інші документи, що підтверджують виникнення, перехід та припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно відповідно до закону.

Відповідно до п. 28 цього Порядку, для проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно заявник, крім документів, що зазначені у пункті 27 цього Порядку, подає копії документів, що зазначені в пункті 9 цього Порядку (крім документа, що посвідчує посадову особу органу державної влади або органу місцевого самоврядування).

Відповідно до п. 33 Порядку для проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав на земельну ділянку заявник, крім документів, що зазначені у пунктах 27, 28, 30 і 31 цього Порядку, подає витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (у разі, коли в документах, що зазначені у пункті 27 цього Порядку, відсутні відомості про кадастровий номер земельної ділянки).

Як вбачається з матеріалів справи, а саме з картки прийому заяви № 13933437, позивачем до заяви про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку, було долучено:

- квитанцію про сплату державного мита та довіреність ПП «ТОР - Н»;

- державний акт серія ЯГ № 045746 від 05.05.2006 року на право власності ПП«ТОР»

на земельну ділянку за адресою Львівська область, Яворівський район, м.Ново-

яворіськ, вул. С. Бандери, 1, площею 746,0 кв.м. (кадастровий номер:

4625810500:04:006:0003);

- акт приймання - передачі внутрішнього переміщення основних засобів від ПП «ТОР» б/н від 31.03.2009 року;

- рішення засновника ПП «ТОР» № 13 від 31.03.2009 року про внесення змін до статуту дочірньої фірми «ОЛЄВ», яким в тому числі було вирішено затвердити нову редакцію статуту дочірньої фірми «ОЛЄВ»;

- рішення засновника ПП «ТОР» № 14 від 19.04.2010 року про перетворення дочірньої

фірми «ОЛЄВ» відповідно до якого було вирішено реорганізувати дочірню фірму

«ОЛЄВ» в ПП «ТОР -Н», встановити, що ПП «ТОР-Н» являється правонаступником

дочірньої фірми «ОЛЄВ» та створити ліквідаційну комісію;

- рішення засновника ПП «ТОР» про вихід із засновників ПП «ТОР -Н» № 15 від

01.07.2010 року;

- статут,серія та номер б/н, виданий 24.06.2010 року, видавник ПП «ТОР -Н»;

- статут, серія та номер б/н виданий 19.04.2010 року, видавник ПП «ТОР -Н»;

- статут, серія на номер б/н виданий 31.03.2009 року, видавник дочірня фірма «ОЛЄВ»

ПП «ТОР».

Не зважаючи на вищенаведений пакет документів, відповідачем за результатами розгляду заяви позивача було прийняте оскаржуване рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень у зв'язку з тим, що подані документи, на думку державного реєстратора не дають змоги встановити відповідність заявлених прав документам, що їх посвідчують.

Відповідно до статті 24 Закону № 1952-IV, у державній реєстрації прав та їх обтяжень може бути відмовлено у разі, якщо, зокрема, подані документи не відповідають вимогам, встановленим цим Законом, або не дають змоги встановити відповідність заявлених прав документам, що їх посвідчують.

Відмова в державній реєстрації прав та їх обтяжень з підстав, не передбачених цим Законом, заборонена.

Відповідно до ч. 2 ст. 108 ЦК України при перетворенні до нової юридичної особи переходить усе майно, усі права обов'язки попередньої юридичної особи . Така юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднан поділ, перетворення) згідно із ч. 1 ст.104 ЦК України.

Згідно із п. 1 ч. 1, ч.2 ст. 115 ЦК України господарські товариства є власниками майна переданого товариству його учасниками у власність, як вклад до статутного капіталу . Вкладом статутного капіталу господарського товариства можуть бути гроші, цінні папери, інші р або майнові чи інші відчужувані права, що мають грошову оцінку, якщо інше не встановлі законом ).

Відповідно до ч. 1 ст. 377 Цивільного кодексу України встановлено, що до особи, яка набула право власності на будівлю або споруду, переходить право власності на земельну ділянку, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення в обсязі та на умовах, встановлених для попереднього землевласника (землекористувача).

Згідно з ч. 1 ст. 120 Земельного кодексу України у разі набуття права власності на будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об'єкти. До особи, яка набула право власності на будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

Відповідно до ст. 125 ЗК України право власності на земельну ділянку виникає з моменту державної реєстрації прав .

Зокрема таким правом на вищевказану земельну ділянку на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯГ №045746 від 05 травня 2006 року, розпоряджалось ПП "ТОР", засновником якого було прийнято рішення про збільшення розміру статутного фонду дочірньої фірми «ОЛЄВ» у розмірі вартості будівлі і земельної ділянки, що знаходяться в м. Новояворівськ по вул. С.Бандери,1 на суму 349, 9 тис. грн.; внесено і затверджено зміни до статуту дочірньої фірми «ОЛЄВ». В подальшому засновником ПП "ТОР" 19 квітня 2010 року було прийнято рішення про реорганізацію шляхом перетворення дочірньої фірми «ОЛЄВ» в приватне підприємство «ТОР-Н» та визначено, що приватне підприємство «ТОР-Н» є правонаступником дочірньої фірми «ОЛЄВ».

Беручи до уваги наведене, зважаючи на те, що позивачем було надано відповідачу усі необхідні документи, в тому числі і ті, що підтверджують перехід права власності на вищевказану земельну ділянку до ПП «ТОР-Н», суд дійшов висновку, що вимагати від позивача додаткового підтвердження прав на вищевказану земельну ділянку, підстав не було.

За таких обставин суд вважає, що рішення № 14521806 від 17.07.2014 року про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень прийняте державним реєстратором прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області Пацелюк Вірою Ярославівною є протиправним.

Відповідно до вимог частини другої статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Що ж до позовної вимоги позивача про зобов'язання Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області провести державну реєстрацію права власності на земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговування офісних приміщень по вулиці С. Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області (кадастровий номер земельної ділянки 4625810500:04:006:0003) за приватним підприємством "ТОР -Н", суд вважає, що така задоволенню не підлягає, оскільки така вимога пов'язана із здійсненням відповідачем владних повноважень під час адміністративних процедур, а суд не може своїм рішенням підміняти державний орган на який законом покладено обов'язок прийняття такого рішення.

У зв'язку з наведеним, із врахуванням ст. 11 КАС України, суд вважає за необхідне зобов'язати Державного реєстратора прав на нерухоме майно Яворівського районного управління юстиції Львівської області Пацелюк Віру Ярославівну повторно розглянути заяву Приватного підприємства "ТОР-Н" від 20.06.2014 року, для проведення державної реєстрації права власності на земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговування офісних приміщень по вулиці С. Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області (кадастровий номер земельної ділянки 4625810500:04:006:0003) за приватним підприємством "ТОР -Н".

Щодо судових витрат, то такі, у відповідності до вимог ст.94 КАС України, належить стягнути з Державного бюджету України в користь позивача пропорційно до задоволених позовних вимог.

Керуючись ст.ст. 7-14, 17, 69-71, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и в:

1. Адміністративний позов задовольнити частково.

2. Визнати протиправним та скасувати рішення № 14521806 від 17.07.2014 року про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень прийняте державним реєстратором прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області Пацелюк Вірою Ярославівною.

3. Зобов'язати державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Яворівського районного управління юстиції Львівської області Пацелюк Віру Ярославівну повторно розглянути заяву Приватного підприємства "ТОР-Н" від 20.06.2014 року та вирішити питання щодо проведення державної реєстрації права власності на земельну ділянку несільськогосподарського призначення загальною площею 0,0746 га для обслуговування офісних приміщень по вулиці С. Бандери, 1 у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області (кадастровий номер земельної ділянки 4625810500:04:006:0003) за приватним підприємством "ТОР -Н".

4. У решті позовних вимог відмовити.

5.Стягнути з Державного бюджету України на користь Приватного підприємства "ТОР-Н" (81053, Львівська область, Яворівський район, м. Новояворівськ, вул. С. Бандери, 1, ЄДРПОУ 30665309) 73,08 грн. (сімдесят три гривні вісім копійок) сплаченого судового збору.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст постанови виготовлено 20 жовтня 2014 року.

Суддя Сакалош В.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.10.2014
Оприлюднено22.10.2014
Номер документу40983722
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/5836/14

Ухвала від 10.10.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Постанова від 07.08.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 05.08.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 17.01.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 01.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Черпіцька Л.Т.

Ухвала від 08.06.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 11.11.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 11.11.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 31.10.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Постанова від 14.10.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні