Ухвала
від 24.10.2014 по справі 906/1415/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, ' 481-620

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"24" жовтня 2014 р. № 906/1415/14

Суддя господарського суду Житомирської області Вельмакіна Т.М.,

розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали

за позовом: Малинської районної ради (м. Малин, Житомирська область)

до 1) Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" (м. Київ)

2) Реєстраційної служби Малинського районного управління юстиції в Житомирській області (м. Малин, Житомирська область)

про визнання права власності на нерухоме майно та скасування рішення про державну реєстрацію права власності,

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Водночас, оскільки в позовній заяві позивачем в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача вказано: Публічне акціонерне товариство "Малинський каменедробильний завод" та Комунальне підприємство "Архплан" Малинської районної ради, а в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача2 - державного реєстратора Реєстраційної служби Малинського районного управління юстиції Житомирської області Ширченко Леся Володимирівна, слід зазначити таке.

Розглядаючи питання щодо залучення до участі у справі третіх осіб, господарський суд враховує наступне.

Згідно ст.27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Згідно позовної заяви позивач просить:

1) визнати за територіальною громадою сіл, селищ Малинського району в особі Малинської районної ради Житомирської області право комунальної власності на об'єкт нерухомого майна - локомотивне депо загальною площею 962,6 кв. м., що знаходиться за адресою: Житомирська область, Малинський район, сщ/рада Гранітненська, комплекс будівель і споруд №4;

2) скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (із відкриттям розділу) індексний номер: 14275742 від 08.07.2014р., прийняте державним реєстратором реєстраційної служби Малинського районного управління юстиції Житомирської області Ширченко Лесею Володимирівною, яким за державою Україна в особі Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" зареєстровано право власності на об'єкт нерухомого майна - нежитлову будівлю локомотивного депо з цегли та залізобетонних панелей, трьохповерхову, загальною площею 765,1 кв.м. та під'їзні залізничні колії - 227 м.

Згідно доданих до позовної заяви документів 30.04.202014р. рішенням Малинської районної ради №523 передано спірне майно на баланс КП "Архплан" Малинської районної ради.

14.07.2014р. між КП "Архплан" Малинської районної ради та ПАТ "Малинський каменедробильний завод" укладено договір оренди спірного майна.

З огляду на викладене, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача орендаря ПАТ "Малинський каменедробильний завод" та балансоутримувача КП "Архплан" Малинської районної ради, так як рішення у справі може вплинути на їх права та обов'язки щодо позивача.

Керуючись ст.ст. 30, 61, 64, 65 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву та порушити провадження у справі.

2. Призначити справу до розгляду в засіданні господарського суду Житомирської області "04" листопада 2014 р. о 10:00.

Розгляд справи відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський, 3/65 в кімнаті № 402.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Публічне акціонерне товариство "Малинський каменедробильний завод" (11634, Житомирська область, Малинський район, Гранітненська селищна рада, комплекс будівель і споруд №4, ідентифікаційний код 04011905).

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Комунальне підприємство "Архплан" Малинської районної ради (11600, Житомирська область, м. Малин, площа Соборна, 6-А, ідентифікаційний код 36128085).

5. Зобов'язати позивача:

- надати для огляду оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- надати для огляду в судовому засіданні оригінал довідки/витягу про включення до ЄДРПОУ (належним чином завірену копію - до справи);

- при наявності, надати інші докази в підтвердження доводів викладених у позовній заяві.

6. Зобов'язати відповідачів:

- надати, при наявності, документально підтверджені письмові заперечення на позов;

- надати для огляду в судовому засіданні оригінал довідки/витягу про включення до ЄДРПОУ (належним чином завірену копію - до справи);

- надати власну позицію щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача2 - державного реєстратора Реєстраційної служби Малинського районного управління юстиції Житомирської області Ширченко Леся Володимирівна.

7. Рекомендувати відповідачу надати письмовий відзив на позовну заяву.

8. Зобов'язати третіх осіб:

- надати, при наявності, документально підтверджені письмові пояснення щодо обставин викладених у позовній заяві;

- надати для огляду в судовому засіданні оригінал довідки/витягу про включення до ЄДРПОУ (належним чином завірену копію - до справи).

9. Зобов'язати сторін та третіх осіб, у випадку неможливості направлення в судове засідання своїх повноважних представників, до дня судового засідання подати через канцелярію господарського суду витребувані ухвалою документи (копії належним чином завірити).

10. Викликати в засідання суду уповноважених представників сторін та третіх осіб.

11. Зобов'язати Комунальне підприємство "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради (10014, м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 15/1) надати для огляду в судовому засіданні інвентаризаційну справу на об'єкт нерухомого майна - локомотивне депо загальною площею 962,6 кв. м., що знаходиться за адресою: Житомирська область, Малинський район, сщ/рада Гранітненська, комплекс будівель і споруд №4.

12. Попередити сторони, що у разі неподання позивачем витребуваних судом документів, позовну заяву може бути залишено без розгляду на підставі п.5 ст.81 ГПК України, а у разі неподання відповідачем відзиву на позовну заяву та витребуваних судом документів, справа буде розглянута за наявними в ній матеріалами, згідно приписів ст.75 ГПК України. Крім того, відповідно до п.5 ст.83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

У відповідності до ч.2 ст.4-5 ГПК України, невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України, у тому числі винесення о к р е м о ї ухвали.

Суддя Вельмакіна Т.М.

Друк:

1 - до справи

2, 3 - сторонам (рек. з пов.)

4 - ПАТ "Малинський каменедробильний завод" (11634, Житомирська область, Малинський район, Гранітненська селищна рада, комплекс будівель і споруд №4) рек. з пов.

5 - КП "Архплан" Малинської районної ради (11600, Житомирська область, м. Малин, площа Соборна, 6-А) рек. з пов.

6 -Комунальному підприємству "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради: 10014, м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 15/1 ( рек. з пов.)

Дата ухвалення рішення24.10.2014
Оприлюднено30.10.2014
Номер документу41077755
СудочинствоГосподарське
Сутьдержавну реєстрацію прав та їх обтяжень (із відкриттям розділу) індексний номер: 14275742 від 08.07.2014р., прийняте державним реєстратором реєстраційної служби Малинського районного управління юстиції Житомирської області Ширченко Лесею Володимирівною, яким за державою Україна в особі Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" зареєстровано право власності на об'єкт нерухомого майна - нежитлову будівлю локомотивного депо з цегли та залізобетонних панелей, трьохповерхову, загальною площею 765,1 кв.м. та під'їзні залізничні колії - 227 м. Згідно доданих до позовної заяви документів 30.04.202014р. рішенням Малинської районної ради №523 передано спірне майно на баланс КП "Архплан" Малинської районної ради. 14.07.2014р. між КП "Архплан" Малинської районної ради та ПАТ "Малинський каменедробильний завод" укладено договір оренди спірного майна. З огляду на викладене, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача орендаря ПАТ "Малинський каменедробильний завод" та балансоутримувача КП "Архплан" Малинської районної ради, так як рішення у справі може вплинути на їх права та обов'язки щодо позивача. Керуючись ст.ст. 30, 61, 64, 65 ГПК України

Судовий реєстр по справі —906/1415/14

Ухвала від 18.03.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Постанова від 09.07.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Кривда Д.C.

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Кривда Д.C.

Постанова від 08.04.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 05.02.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Рішення від 05.01.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 24.10.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні