Ухвала
від 28.10.2014 по справі 909/1073/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28 жовтня 2014 р. Справа № 909/1073/14

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Фрич М. М., при секретарі судового засідання Ковалюк С. Я., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Публічного акціонерного товариства "Дельта Банк",

вул. Щорса, буд.36, корп.Б, м. Київ,01001

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕРАС"

вул. Півліче, буд. 63, м. Долина, Івано-Франківська область,77503

про звернення стягнення на предмет іпотеки шляхом передачі та набуття у власність

за участю представників сторін:

ВСТАНОВИВ:

В провадженні господарського суду Івано-Франківської області знаходиться справа за позовом публічного акціонерного товариства "Дельта-Банк" до товариства з обмеженою відповідальністю "Терас" про звернення стягнення на предмет іпотеки шляхом передачі та набуття у власність.

Ухвалою суду від 14.10.2014 року відкладено розгляд справи на 28.10.2014 року.

В судове засідання представники сторін не з'явилися, про причини неявки суду не повідомили.

Разом з тим при розгляді матеріалів справи судом встановлено таке.

Позивач просить звернути стягнення за договором іпотеки на майно: нежиле приміщення будівлі виробничої бази в цілому загальною площею 1322,6 кв.м., яке знаходиться в м.Долина вул. Підлівче. буд.63.

Листом від 2 жовтня 2014р. Долинський газопереробний завод повідомив суд про те, що за вказаною адресою ТзОВ "Терас" не числиться, що спростовується інформацією з Единого державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та повідомив суд про те, що за адресою м.Долина вул.Підлівче, 63 знаходиться Долинський газопереробний завод ПАТ "Укрнафта".

Для з"ясування всіх обставин спору та недопущення порушення прав третіх осіб суд вважає за правильне залучити в якості третої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача -Долинський газопереробний завод, визнати явку представника позивача в судове засідання обов"язковою та витребувати у позивача оригінал договору іпотеки.

Такий висновок випливає із ст. 27 Господарського процесуального кодексу , яка передбачає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов"язки щодо однієї із сторін. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов"язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі в справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Стаття 77 Господарського процесуального кодексу передбачає, що господарський суд відкладає в встановлених межах розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами закон встановлює, зокрема, необхідність витребування додаткових доказів та неявка представників сторін в судове засідання.

З огляду на викладене та керуючись ст.ст.27, 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити в якості третьої особи без самостійних вимогна предмет спору на стороні відповідача Долинський газопереробний завод ПАТ "Укрнафта". м.Долина, вул.Підлівче,63

2. Відкласти розгляд справи на 11.11.2014р. на 10-40 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал № 18.

3. Зобов'язати:

Позивача по справі направити третій особі, а саме: Долинському газопереробному заводу копію позовної заяви, докази чого надати суду до судового засідання.

Долинському газопереробному заводу за наявності заперечень по справі - направити такі заперечення суду в письмовому вигляді та документи в їх обгрунтування.

Позивачу по справі надати суду оригінал договору іпотеки від 3 вересня 2007р.

Сторонам направити в судове засідання компетентних представників яким, відповідно до ст. 28 ГПК України, подати документальне підтвердження своїх повноважень у справі.

Згідно ст.33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Відповідно до вимог ст. 36 ГПК України сторонам письмові докази подати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Суд доводить до відома сторін, що згідно п. 5 ст. 83 ГПК України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної сторони може бути стягнено в дохід Державного бюджету України штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а справа, відповідно до ст. 75 ГПК України, буде розглянута за наявними у ній матеріалами.

Суддя Фрич М. М.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Фрич М. М. 28.10.14

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення28.10.2014
Оприлюднено31.10.2014
Номер документу41125544
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1073/14

Ухвала від 13.08.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Галушко Наталія Анатоліївна

Ухвала від 11.11.2014

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Ухвала від 14.10.2014

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Рішення від 04.12.2014

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Ухвала від 25.11.2014

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Ухвала від 28.10.2014

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Ухвала від 24.09.2014

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні