Ухвала
від 06.11.2014 по справі 916/2192/14
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про продовження строку розгляду апеляційної скарги, залучення третьої особи та відкладення розгляду апеляційної скарги

"06" листопада 2014 р.Справа № 916/2192/14 Одеський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Мишкіної М.А.,

суддів Будішевської Л.О., Лашина В.В.

(склад судової колегії сформований розпорядженням голови суду №2210 від 11.09.2014р)

при секретарі судового засідання Шитря О.М.

за участю представників сторін:

від Заступника прокурора Одеської області - Коломійчук І.О. - прокурор відділу прокуратури Одеської області;

від Біляївського міжрайонного прокурора Одеської області - Коломійчук І.О. - прокурор відділу прокуратури Одеської області

від Біляївської райдержадміністрації Одеської області - Гончаров В.М. - за довіреністю;

від ТОВ «УКРСЕРВІС 2006» - не з'явився;

від Біляївської райради Одеської області - не з'явився

Розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Заступника прокурора Одеської області

на рішення господарського суду Одеської області від 20 серпня 2014 року

по справі №916/2192/14

за позовом Біляївського міжрайонного прокурора Одеської області

до

- Біляївської районної державної адміністрації Одеської області;

- Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРСЕРВІС 2006»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Біляївська районна рада Одеської області

про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та зобов'язати повернути земельну ділянку площею 3га нормативною вартістю 3573562,67грн., -

встановив:

У судовому засіданні апеляційного господарського суду 06.11.2014р. прокурором заявлено клопотання в порядку ст.69 ГПК України про продовження строку розгляду апеляційної скарги на 15 днів.

Відповідно до ч.3 ст. 69 ГПК України, у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

Згідно ч.2 ст.99 ГПК України, апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Враховуючи те, що строк розгляду апеляційної скарги Заступника прокурора Одеської області спливає 13.11.2014р., для повного з'ясування обставин, що мають значення для справи, судова колегія вважає за необхідне клопотання задовольнити та продовжити строк розгляду апеляційної скарги на п'ятнадцять днів - до 28.11.2014р.

Крім того, 06.11.2014р. в судове засідання апеляційного господарського суду не з'явились представники ТОВ «УКРСЕРВІС 2006» та Біляївської райради Одеської області, при цьому представник ТОВ «УКРСЕРВІС 2006» - Пряхіна Н.В. 05.11.2014р. подала суду апеляційної інстанції клопотання про відкладення судового розгляду у зв'язку із її хворобою. В додатки до клопотання надано виписку із медичної карти стаціонарного хворого.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, зокрема, у зв'язку з нез'явленням в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу.

Приймаючи до уваги нез'явлення в судове засідання представників ТОВ «УКРСЕРВІС 2006» та Біляївської райради Одеської області, надходженням клопотання про відкладення розгляду справи, судова колегія вважає за необхідне відкласти розгляд апеляційної скарги на 25.11.2014р.

Також, як вбачається з матеріалів справи, звертаючись до суду з позовом Біляївський міжрайонний прокурор Одеської області просив суд визнати недійсним договір оренди земельної ділянки розташованої на території Усатіської сільської ради за межами населеного пункту, загальною площею 3га, який укладено між ТОВ «УКРСЕРВІС 2006» та Біляївською районною державною адміністрацією Одеської області 08.08.2008р.; повернути до земель запасу Усатівської сільської ради земельну ділянку реєстраційний номер розташовану на території Усатівської сільської ради за межами населеного пункту (Усатівська сільська рада, 465 кілометр автошляху Київ-Одеса), загальною площею 3га.

Відповідно до ч.1 ст.27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Згідно ст.99 ГПК України, в апеляційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених у цьому розділі. Апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Пункт 8 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.05.2011р. №7 „Про деякі питання практики застосування розділу XII Господарського процесуального кодексу України" містить наступні роз'яснення: „Норми ГПК щодо вчинення господарським судом першої інстанції певних процесуальних дій не застосовуються судом апеляційної інстанції у випадках, коли відповідною нормою ГПК прямо передбачено, що процесуальна дія вчиняється лише до прийняття рішення судом першої інстанції, крім передбаченого статтею 24 ГПК права залучати до участі у справі іншого відповідача, здійснити за згодою позивача заміну первісного відповідача належним відповідачем та зазначеного у статті 27 ГПК права залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору .".

Враховуючи викладене, апеляційний господарський суд вважає за необхідне залучити до участі у справі №916/2192/14 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Усатівську сільську раду Біляївського району Одеської області на підставі ч.1 ст.27 ГПК України, оскільки спірна земельна ділянка є землями запасу Усатівської сільради та розташована за адресою: Усатівська сільська рада, 465 кілометр автошляху Київ-Одеса, отже рішення суду може вплинути на права та обов'язки Усатівської сільради Біляївського району Одеської області.

Керуючись ч.1 ст.27, ч.3 ст.69, п. 1 ч.1 ст.77, ст.ст.86, 99 ГПК України, колегія суддів -

у х в а л и л а :

1. Продовжити строк розгляду апеляційної скарги на 15 днів - до 28.11.2014р.

2. Відкласти розгляд апеляційної скарги на 25.11.2014р. о 12:45 год.

3. Залучити до участі у справі №916/2192/14 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, Усатівську сільську раду Біляївського району Одеської області (67663, Одеська область, Біляївський район, с.Усатове, пров.Радянський,3).

4. Зобов'язати Біляївського міжрайонного прокурора Одеської області надіслати Усатівській сільській раді Біляївського району Одеської області копію позовної заяви з додатками. Докази надіслання надати суду апеляційної інстанції.

5. Зобов'язати Заступника прокурора Одеської області надіслати Усатівській сільській раді Біляївського району Одеської області копію апеляційної скарги. Докази надіслання надати суду апеляційної інстанції.

6. Запропонувати Усатівській сільській раді Біляївського району Одеської області надати відзив на позов та апеляційну скаргу з підтверджуючими доказами.

7. Засідання відбудеться у приміщенні апеляційного господарського суду за адресою: м.Одеса, пр. Шевченка, 29, в залі судових засідань №6, тел.301-422.

Головуючий суддя Мишкіна М.А.

Суддя Будішевська Л.О.

Суддя Лашин В.В.

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення06.11.2014
Оприлюднено11.11.2014
Номер документу41243786
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/2192/14

Ухвала від 21.10.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 30.09.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Постанова від 12.03.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Шаргало В.I.

Ухвала від 03.03.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Шаргало В.I.

Ухвала від 16.01.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Шаргало В.I.

Постанова від 25.11.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 06.11.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 12.09.2014

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Рішення від 20.08.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Никифорчук М.І.

Ухвала від 06.08.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Никифорчук М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні