Рішення
від 01.12.2014 по справі 910/22939/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-б, тел. 284-18-98 РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 910/22939/14 01.12.14

Господарський суд міста Києва у складі судді Марченко О.В., при секретарі судового засідання Грабовській А.С.,

розглянув у відкритому судовому засіданні

справу № 910/22939/14

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Департамент інформаційних технологій «СОВА», м. Київ,

до товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Амадін», м. Київ,

про стягнення 39 948,81 грн., розірвання договору від 31.07.2014 № 08/14 та повернення обладнання,

за участю представників:

позивача - Волинської В.І. (довіреність від 20.10.2014 №б/н);

відповідача - не з'явився.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Департамент інформаційних технологій «СОВА» (далі - ТОВ «СОВА») звернулося до господарського суду міста Києва з позовом про:

- стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Амадін» (далі - ТОВ «ТД «Амадін») 37 000 грн. основного боргу, що утворився у зв'язку з неналежним виконанням відповідачем умов договору оренди обладнання від 31.07.2014 № 08/14 (далі - Договір); 1 571,23 грн. пені; 1 377,58 грн. втрат від інфляції, а всього 39 948,81 грн.;

- зобов'язання ТОВ «ТД «Амадін» повернути ТОВ «СОВА» протягом 3 днів з моменту набрання рішення законної сили обладнання, отримане відповідачем за актом приймання-передачі від 01.08.2014 та яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Фізкультурна, 1 на 1 та 2 поверхах будівлі навчального корпусу №2.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 23.10.2014 порушено провадження у справі.

20.11.2014 позивач подав суду заяву про збільшення позовних вимог, в якій просить суд:

- розірвати Договір;

- стягнути з ТОВ «ТД «Амадін»: 37 000 грн. заборгованості; 1 571,23 грн. пені; 1 377,58 грн. втрат від інфляції, а всього 39 948,81 грн.;

- зобов'язати ТОВ «ТД «Амадін» повернути ТОВ «СОВА» протягом 3 днів з моменту набрання рішення законної сили обладнання, отримане відповідачем за актом приймання-передачі від 01.08.2014 та яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Фізкультурна, 1 на 1 та 2 поверхах будівлі навчального корпусу №2.

Відповідно до частини четвертої статті 22 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) позивач вправі до прийняття рішення по справі збільшити розмір позовних вимог за умови дотримання встановленого порядку досудового врегулювання спору у випадках, передбачених статтею 5 цього Кодексу, в цій частині, відмовитись від позову або зменшити розмір позовних вимог. До початку розгляду господарським судом справи по суті позивач має право змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

При цьому судом взято до уваги, що у пункті 3.10 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» (далі - Постанова № 18) зазначено, що передбачені частиною четвертою статті 22 ГПК України права позивача збільшити або зменшити розмір позовних вимог, відмовитись від позову можуть бути реалізовані до прийняття рішення судом першої інстанції. Під збільшенням або зменшенням розміру позовних вимог слід розуміти відповідно збільшення або зменшення кількісних показників за тією ж самою вимогою, яку було заявлено в позовній заяві. Згідно з частиною третьою статті 55 ГПК України ціну позову вказує позивач. Отже, у разі прийняття судом зміни (в бік збільшення або зменшення) кількісних показників, у яких виражається позовна вимога, має місце нова ціна позову, виходячи з якої й вирішується спір, - з обов'язковим зазначенням про це як у вступній, так і в описовій частині рішення.

Крім того, відповідно до пункту 3.11 Постанови № 18 ГПК України, зокрема статтею 22 цього Кодексу, не передбачено права позивача на подання заяв (клопотань) про «доповнення» або «уточнення» позовних вимог, або заявлення «додаткових» позовних вимог і т.п. Тому в разі надходження до господарського суду однієї із зазначених заяв (клопотань) останній, виходячи з її змісту, а також змісту раніше поданої позовної заяви та конкретних обставин справи, повинен розцінювати її як: подання іншого (ще одного) позову, чи збільшення або зменшення розміру позовних вимог, чи об'єднання позовних вимог, чи зміну предмета або підстав позову. У будь-якому з таких випадків позивачем має бути додержано правил вчинення відповідної процесуальної дії, а недотримання ним таких правил тягне за собою процесуальні наслідки, передбачені ГПК України та зазначені в цій постанові. Збільшено (чи зменшено) може бути лише розмір вимог майнового характеру. Якщо в заяві позивача йдеться про збільшення розміру немайнових вимог (наприклад, про визнання недійсним ще одного акта крім того, стосовно якого відповідну вимогу вже заявлено), то фактично також йдеться про подання іншого позову.

Суд розцінює заяву про збільшення позовних вимог як заяву про подання ще однієї вимоги, яка в порядку статті 58 ГПК України, підлягає об'єднанню з раніше заявленими позовними вимогами; враховуючи, що ТОВ «СОВА» дотримано у поданні відповідної заяви вимоги ГПК України, суд приймає її до розгляду.

У судовому засіданні 01.12.2014 представник позивача надав пояснення по суті спору, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, відзив на позовну заяву не подав.

Ухвали господарського суду міста Києва було надіслано відповідачу на адресу, зазначену у позовній заяві та у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що також підтверджується відмітками канцелярії на звороті таких ухвал та рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

У підпункті 3.9.2 пункту 3.9 Постанови № 18 зазначено, що, розпочинаючи судовий розгляд, суддя має встановити, чи повідомлені про час і місце цього розгляду особи, які беруть участь у справі, але не з'явилися у засідання. Особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною у позовній заяві. У випадку нез'явлення в засідання представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

Враховуючи наведене та з метою запобігання безпідставному затягуванню розгляду справи, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи по суті в судовому засіданні 01.12.2014 без участі представника відповідача за наявними в ній матеріалами (стаття 75 ГПК України).

Оцінивши наявні в матеріалах справи докази, які мають значення для розгляду справи по суті, проаналізувавши встановлені фактичні обставини справи в їх сукупності, заслухавши пояснення представника позивача, господарський суд міста Києва

ВСТАНОВИВ:

31.07.2014 ТОВ «СОВА» (орендодавець) і ТОВ «ТД «Амадін» (орендар) укладено Договір, за умовами якого:

- орендодавець передає, а орендар приймає в тимчасове платне користування обладнання, визначене у додатку № 1 до Договору (пункт 1.1 Договору);

- обладнання, що передається у користування, використовується орендарем виключно для облаштування торгової точки, а саме закладу харчування, що розташований за адресою: м. Київ, вул. Фізкультури, 1, на 1-му та 2-му поверхах будівлі навчального корпусу № 2 (пункт 1.2 Договору);

- передача та прийом обладнання оформляється актом приймання-передачі, обладнання вважається переданим з моменту підписання сторонами акта (пункт 2.1 Договору);

- строк оренди обладнання обраховується з моменту підписання сторонами акта до 31.12.2014 (пункт 2.2 Договору);

- орендар має право відмовитися від Договору, попередивши орендодавця про це за 15 днів. При цьому сплачена наперед орендна плата орендареві не повертається (пункт 2.4 Договору);

- розмір плати за користування обладнанням складає 18 500 грн. в місяць (пункт 3.1 Договору);

- нарахування орендної плати починається з дня підписання акта приймання-передачі обладнання в оренду (пункт 3.2 Договору);

- оплата за користування обладнанням здійснюється не пізніше третього числа кожного місяця. Оплата за перший місяць оренди здійснюється протягом трьох днів з дати підписання акта приймання-передачі обладнання в оренду (пункт 3.4 Договору);

- оплата нараховується щомісяця за кожен день перебування обладнання у орендаря (пункт 3.5 Договору);

- Договір набирає чинності з дня його підписання сторонами і діє до повного виконання сторонами своїх зобов'язань за Договором (пункт 8.1 Договору).

Частиною першою статті 759 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) передбачено, що за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

У частині першій статті 762 ЦК України зазначено, що за користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму.

Частинами першою та четвертою статті 286 Господарського кодексу України (далі - ГК України) визначено, що орендна плата - це фіксований платіж, який орендар сплачує орендодавцю незалежно від наслідків своєї господарської діяльності. Розмір орендної плати може бути змінений за погодженням сторін, а також в інших випадках, передбачених законодавством. Строки внесення орендної плати визначаються в договорі.

Згідно зі статтею 526 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами статті 525 ЦК України одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Статтею 629 ЦК України встановлено, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Відповідно до статті 610 ЦК України порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Судом встановлено, що позивач передав, а відповідач прийняв майно, що підтверджується актом приймання-передачі від 01.08.2014 (далі - Акт), який підписано повноважними представниками сторін і скріплено печатками.

Так, за Актом ТОВ «ТД «Амадін» було передано таке обладнання: стелаж залізний 142*31 см у кількості три штуки вартістю 3 795 грн. (одна штука - 1 265 грн.); стелаж залізний у кількості п'ять штук вартістю 6 325 грн. (одна штука - 1 265 грн.); горщик для квітів великий вартістю 56 грн.; стійка скляна барна маленька у кількості дві штуки вартістю 9 080 грн. (одна штука - 4 540 грн.); стійка скляна барна велика вартістю 4 325 грн.; люстра подвійна (довга) у кількості дві штуки вартістю 598 грн. (одна штука - 299 грн.); люстра овальна вартістю 165 грн.; камера відеонагляду вартістю 203 грн.; попільниця чорна циліндр вартістю 25 грн.; шафа холодильна Polair CM 114-S вартістю 16 486 грн.; стіл нержавіючий 179*70 см у кількості чотири штуки вартістю 7 076 грн. (одна штука - 1 769 грн.); ваги торг. Nova-45 у кількості дві штуки вартістю 720 грн. (одна штука 360 грн.); стелаж нержавіючий 150*70см вартістю 1 620 грн.; міксер Minneapolis вартістю 7 481 грн.; шафа пекарська електрична 3-секції вартістю 13 434 грн.; стелаж оцинкований 180*90*48см вартістю 3 500 грн.; плитка електрична Expert вартістю 12 499 грн.; полиця дерев'яна 178*20 см вартістю 240 грн.; вентилятор Delfa вартістю 203 грн.; тістомісильник спіральний PRISMAFOOD IBT 20 вартістю 19 465,98 грн.; шафа дерев'яна кутова 152*33 см вартістю 2 400 грн.; люстра подвійна (довга) кількість сім штук вартістю 2 093 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду у кількості дві штуки вартістю 406 грн. (одна штука - 203 грн.); телефон Panasonic вартістю 150 грн.; дзеркало 153*50 см вартістю 1 892,46 грн.; люстра подвійна (довга) вартістю 299 грн.; люстра подвійна (довга) у кількості дві штуки вартістю 598 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду вартістю 203 грн.; дзеркало 153*50 см вартістю 1 892,46 грн.; пилосос Roventa вартістю 1 212 грн.; люстра подвійна (довга) вартістю 299 грн.; візок транспортний BF-2500 кг вартістю 3 718 грн.; драбина вартістю 378 грн.; люстра подвійна (довга) у кількості п'ять штук вартістю 1 495 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду у кількості дві штуки вартістю 406 грн. (одна штука - 203 грн.); стіл письмовий 70*154 см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); тумба з шухлядками 73*60 см у кількості дві штуки вартістю 1 528 грн. (одна штука - 764 грн.); підставка під системний блок дерев'яна у кількості дві штуки вартістю 358 грн. (одна штука - 179 грн.); МФУ Canon та катридж вартістю 18 430 грн.; телефон Panasonic у кількості дві штуки вартістю 300 грн. (одна штука - 150 грн.); полиці дерев'яні 120 см у кількості чотири штуки вартістю 960 грн. (одна штука - 240 грн.); стілець офісний на колесиках у кількості дві штуки вартістю 870 грн. (одна штука - 435 грн.); стілець офісний у кількості дві штуки вартістю 458 грн. (одна - штука - 299 грн.); вентилятор Delfa вартістю 203 грн.; вазон для квітів у кількості три штуки вартістю 75 грн. (одна штука - 25 грн.); люстри 4-х лампові (довгі) у кількості три штуки вартістю 4 587 грн. (одна штука - 1 529 грн.); комп'ютерний комплект (системний блок, монітор, клавіатура, мишка) у кількості дві штуки вартістю 6 698 грн. (одна штука - 3 349 грн.); джерело безперебійного живлення у кількості дві штуки вартістю 582 грн. (одна штука 291 грн.); шафа 9U, 620*600*477 mm (Ш*Г*В), чорна UA-MGSW96B вартістю 2 270 грн.; комутатор HP 1410-24 вартістю 3 276 грн.; сервер CSV (набір комплектуючих) вартістю 920 грн.; ИБП АРС 1500 вартістю 1 310 грн.; голосовий шлюз GrandStream вартістю 1 350 грн.; радіатор масляний вартістю 1 249 грн.; камера відеонагляду вартістю 203 грн.; стіл нержавіючий 181*70см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); ваги торг. Nova-45 вартістю 360 грн.; м'ясорубка МИМ-350 вартістю 9 172 грн.; морозильна скриня Tefcold FR605 у кількості дві штуки вартістю 19 716 грн. (одна штука - 9 858 грн.); морозильна шафа Polair ШН-1,4 вартістю 19 334 грн.; бойлер для нагрівання води Ferroli вартістю 1 591 грн.; ваги торг. Nokasonic-300 вартістю 731 грн.; люстри подвійні (довгі) у кількості шість штук вартістю 1 794 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду вартістю 203 грн.; стелаж нержавіючий 185*100*40 см у кількості три штуки вартістю 10 800 грн. (одна штука - 3 600 грн.); стелаж нержавіючий вартістю 3 500 грн.; стіл нерж. 180*70 см у кількості чотири штуки вартістю 7 076 грн. (одна штука - 1 769 грн.); полиця дерев'яна підвісна 190*40 см вартістю 240 грн.;шафа жарочна електрична 3-секц. вартістю 6 000 грн.; полиця дерев'яна підвісна 140*48 см у кількості двох штук вартістю 480 грн. (одна штука - 240 грн.); полиця дерев'яна підвісна 95*67 см вартістю 240 грн.; стіл нерж. приставний 100*70 см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); сковорода елект.модернізована СЕМ вартістю 8 684 грн.; плита електрична АРМ-ЕКО на 6 камфорок у кількості дві штуки вартістю 21 496 грн. (одна штука - 10 748 грн.); шафа холодильна Polair CM 114-S у кількості вартістю 32 972 грн. (одна штука - 16 486 грн.); овочерізка Торгмаш вартістю 9 520 грн.; ваги торг. Nova-45 у кількості дві штуки вартістю 720 грн. (одна штука - 360 грн.); люстри подвійні (довгі) у кількості дев'ять штук вартістю 2 691 грн. (одна штука - 299 грн.); лампа денного світла 130 см у кількості дві штуки вартістю 320 грн. (одна штука - 160 грн.); телефон Panasonic вартістю 150 грн.; камера відеонагляду вартістю 203 грн.; бойлер Electrolux вартістю 1 740 грн.; машина картоплеочисна МОК-300М вартістю 11 500 грн.; грильниця електрична Salamandra вартістю 4 292 грн.; фритюрниця 4*4 л вартістю 2 382 грн.; стіл нерж. 180*70 см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); стіл нерж. 70*100 см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); слайстер Kuchenbach вартістю 4 325 грн.; плита электрическая ВЕКО CSE 66300 GW вартістю 4 466 грн.; ваги торг. Nova-45 вартістю 360 грн.; полиця підвісна дерев'яна 75*70 см у кількості дві штуки вартістю 480 грн. (одна штука - 240 грн.); полиця кутова 111*50 см вартістю 240 грн.; шафа підвісна дерев'яна 90*92см вартістю 1 650 грн.; холодильник Whirpool WBE3414TS вартістю 5 105 грн.; мікрохвильова піч Samsung МЕ7 вартістю 1 247 грн.; соковижималка вартістю 790 грн.; люстри подвійні (довгі) у кількості двох штук вартістю 598 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду вартістю 203 грн.; ваги торг. Nokasonic-300 вартістю 731 грн.; DVD проигриватель вартістю 359 грн.; телефон Panasonic вартістю 150 грн.; комп'ютерний комплект (системний блок, монітор, клавіатура, мишка) вартістю 3 349 грн.; модем вартістю 330 грн.; полиця дер. 100*50 см вартістю 240 грн.; люстри подвійні (довгі) вартістю 598 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду вартістю 203 грн.; раковина для миття посуду подвійна нерж. 60*80 см вартістю 3 488 грн.; бойлер Electrolux вартістю 1 740 грн.; марміт електричний для гарнірів Кий-В 104*38 см вартістю 210 грн.; марміт електричний для салатів Кий-В 121*38 см вартістю 240 грн.; холодильна вітрина для десертів 110*36 см вартістю 7 831 грн.; меблі кухонні (стійка дер. 160*50 см з мийкою, стійка з шафою 140*33 см, стійка з шафою 150*44 см, стійка з шафою 60*80 см, полиця дер. 140*21 см(2шт)) вартістю 8 500 грн.; ваги торг. Nova-45 вартістю 360 грн.; мікрохвильова піч Samsung МЕ7 вартістю 1 009 грн.; кип'ятильник Gastrorag вартістю 395 грн.; R-Keeper Posiflex вартістю 5 500 грн.; принтер для касових чеків Star TSP650X2 вартістю 2 808 грн.; кавовий апарат Maria вартістю 33 500 грн.; телефон Panasonic вартістю 150 грн.; стелаж дер. підвісний для випічки 180*70 см у кількості дві штуки вартістю 4 500 грн. (одна штука - 2 250 грн.); Wifi Роутер вартістю 949 грн.; ИБП APC 525 вартістю 1 310 грн.; скриня для зберігання коштів вартістю 990 грн.; соковижималка Kenwood JE850 вартістю 3 600 грн.; віяло (декор) у кількості дві штуки вартістю 240 грн. (одна штука - 120 грн.); камера відеонагляду у кількості двох штук вартістю 406 грн. (одна штука - 203 грн.); столи Werzalit 120*80 у кількості дев'ятнадцять штук вартістю 7 220 грн. (одна штука - 380 грн.); стілець Корсика пласт. синій у кількості сорок штук вартістю 14 040 грн. (одна штука - 351 грн.); стілець Корсика пласт. червоний у кількості тридцяти шести штук вартістю 12 636 грн. (одна штука - 351 грн.); стійка під журнали вартістю 877 грн.; акустична система (підсилювач, 2 регулятори, 5 колонок) вартістю 2 470 грн.; телевізор плазмовий Samsung UE-46EH5307 вартістю 6 450 грн.; стілець барний у кількості п'ять штук вартістю 3 845 грн. (одна штука - 769 грн.); люстра у кількості дванадцяти штук вартістю 3 588 грн. (одна штука - 299 грн.); горщик для квітів у кількості чотирьох штук вартістю 440 грн. (одна штука - 110 грн.); картина настінна у кількості сорока штук вартістю 6 000 грн. (одна штука - 150 грн.); рекламний щит (гаряча випічка) вартістю 1 500 грн.; вказівник «Вихід» у кількості двох штук вартістю 500 (одна штука - 250 грн.); рекламна підставка вартістю 160 грн.; рекламний щит з підсвіткою (зовн.) у кількості три штуки вартістю 720 грн. (одна штука - 240 грн.); камера відеонагляду у кількості двох штук вартістю 406 грн. (одна штука - 203 грн.); дзеркало в рамі 137*70 см вартістю 15 410 грн.; стіл барний круглий д.55 см у кількості дві штуки вартістю 1 398 грн. (одна штука - 699 грн.); реклама пива вартістю 460 грн.; стелаж дер. 105*182*10 см вартістю 2 250 грн.; лампа підвісна у кількості трьох штук вартістю 720 грн. (одна штука - 240 грн.); стіл дер. з полкою 104*102 см вартістю 570 грн.; обігрівач WildWind вартістю 268 грн.; стіл квадратний 80*80 см вартістю 259 грн.; камера відео нагляду у кількості чотирьох штук вартістю 812 грн. (одна штука - 203 грн.); тримач паперових рушників вартістю 441 грн.; дзеркало 152*80 см вартістю 774 грн.; горщик для квітів у кількості одинадцяти штук вартістю 165 грн. (одна штука - 15 грн.); люстра BL-111S/1 Е27 black у кількості трьох штук вартістю 2 130 грн. (одна штука - 710 грн.); люстра BL-111S/1 Е27 oranga у кількості чотирьох штук вартістю 2 840 (одна штука - 710 грн.); люстра BL-111S/1 Е27 red у кількості чотирьох штук вартістю 2 840 грн. (одна штука - 710 грн.); бра у кількості десяти штук вартістю 12 840 грн. (одна штука - 1 284 грн.); столи Werzalit 120*80 у кількості двадцять одна штука вартістю 7 560 грн. (одна штука - 360 грн.); стілець Корсика пласт. жовтий у кількості сорок штук вартістю 14 040 грн. (одна штука - 351 грн.); стілець Корсика пласт. червоний у кількості сорока чотирьох штук вартістю 15 444 (одна штука - 351 грн.); колонки до акустичної системи у кількості п'яти штук вартістю 7 750 грн. (одна штука 1 550 грн.); холодильна вітрина «Умка» ВХП 12 вартістю 12 450 грн.; диспенсер для приборів 60*126*40 см вартістю 3 640 грн.; стіл нерж. роздача без ніші 188*70 см вартістю 1 769 грн.; стіл нерж. роздача з нішею 100*70 см вартістю 1 769 грн.; прилавок охол. для салатів з 1 пол. 1 500/700/850 вартістю 1 985 грн.; марміт перших страв з 1 пол. вартістю 5 400 грн.; марміт для гарнірів з 1 пол. 1 500/700/850 вартістю 7 501 грн.; марміт для м'яса та риби з 1 пол. 1 800/700/850 вартістю 8 218 грн.; місце касира 1 200/700/850 техно2 вартістю 3 900 грн.; місце касира з направ. 1 200/700/850 тех2 вартістю 3 900 грн.; R-Keeper Posiflex у кількості двох штук вартістю 10 480 грн. (одна штука - 5 240 грн.); принтер Citizen для друкування чеків вартістю 2 875 грн.; візок сервісний на 4 рівні 750/500/1700 тех1 вартістю 2 500 грн.; скриня для зберігання коштів у кількості двох штук вартістю 1 980 грн. (одна штука - 990 грн.); принтер чеків (фіскальний реєстратор) Datekc вартістю 2 380 грн.; електрокамін вартістю 12 155 грн.; ИБП АРС-S2S вартістю 1 310 грн.; стілець офісний на колесиках вартістю 450 грн.; стіл приставний нерж. 100*70 см у кількості двох штук вартістю 4 798 грн. (одна штука - 2 399 грн.); ваги торг. Nova-45 вартістю 360 грн.; телевізор плазмовий Panasonic вартістю 4 500 грн.; мікрохвильова піч Samsung МЕ7 вартістю 919 грн.; стіл нерж. 80*70 см вартістю 1 769 грн.; кип'ятильник ел-СауMakinasi вартістю 320 грн.; телефон Panasonic вартістю 150 грн.; камера відеонагляду у кількості чотирьох штук вартістю 812 грн. (одна штука - 203 грн.); решітка радіатора у кількості одинадцяти штук вартістю 2 409 грн. (одна штука - 219 грн.); стелаж для сушки посуду 600/300-1650 у кількості двох штук вартістю 5 520 грн. (одна штука - 2 760 грн.); раковина для миття глибока 60*60*40 см вартістю 3 488 грн.; стіл приставний 70*100 см вартістю 2 399 грн.; бойлер Electrolux вартістю 1 740 грн.

Відповідач умови Договору не виконав та орендну плату не сплатив, внаслідок чого виникла заборгованість у сумі 37 000 грн.

Позивач надіслав ТОВ «ТД «Амадін» лист від 07.10.2014 № 05 з вимогою погасити заборгованість з орендної плати та акт звірки взаєморозрахунків в двох примірниках.

Відповідач 13.10.2014 надіслав ТОВ «СОВА» лист № 76, в якому пояснив невиконання зобов'язань з оплати політико-економічною ситуацією у державі, що негативно вплинула на господарську діяльність ТОВ «ТД «Амадін». Також відповідач підписав акт звірки взаєморозрахунків і повернув позивачу один примірник.

З названого акта вбачається, що заборгованість відповідача перед позивачем за Договором складає 37 000 грн.

За таких обставин позовні вимоги про стягнення з відповідача на користь позивача боргу в сумі 37 000 грн. є обґрунтованими і тому підлягають задоволенню.

Також ТОВ «СОВА» просило суд розірвати Договір та зобов'язати відповідача повернути позивачу обладнання.

Пунктом 1 частини першої статті 611 ЦК України встановлено, що у разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, припинення зобов'язання внаслідок односторонньої відмови від зобов'язання, якщо це встановлено договором або законом, або розірвання договору.

Відповідно до частини другої статті 651 ЦК України договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом. Істотним є таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладенні договору.

Згідно з частиною третьою статті 653 ЦК України якщо договір змінюється або розривається у судовому порядку, зобов'язання змінюється або припиняється з моменту набрання рішенням суду про зміну або розірвання договору законної сили.

З урахуванням наведеного, враховуючи істотне порушення відповідачем умов Договору, дія якого не завершена, господарський суд міста Києва дійшов висновку про те, що Договір підлягає розірванню.

Щодо позовної вимоги про повернення обладнання слід зазначити таке.

Позивач просить суд зобов'язати ТОВ «ТД «Амадін» повернути ТОВ «СОВА» протягом 3 днів з моменту набрання рішення законної сили обладнання, отримане відповідачем за актом приймання-передачі від 01.08.2014 та яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Фізкультурна, 1 на 1 та 2 поверхах будівлі навчального корпусу №2.

Суд задовольняє вказані вимоги частково, а саме в частині зобов'язання повернути майно, проте без вказівки на термін, в який слід здійснити повернення.

Частиною п'ятою статті 124 Конституції України встановлено, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до статті 115 ГПК України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження» (далі - Закон).

Таким чином, рішення суду має виконуватися добровільно (статті 25 Закону) або у примусовому порядку, встановленому Законом (стаття 27 Закону) без встановлення строків його виконання саме судом.

Крім основної заборгованості ТОВ «СОВА» просить суд стягнути з відповідача 1 571,23 грн. пені та 1 377,58 грн. втрат від інфляції (період нарахування: 03.08.2014 - 03.10.2014).

Відповідно до статті 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання грошового зобов'язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Перевіривши здійснений позивачем розрахунок суми втрат від інфляції, господарський суд міста Києва дійшов висновку про те, що розрахунок правильний, а тому стягненню з відповідача підлягає 1 377,58 грн. втрат від інфляції.

Що ж до стягнення пені у сумі 1 571,23 грн., то господарський суд міста Києва вважає за необхідне зазначити таке.

Відповідно до пункту 6.2 Договору у випадку несвоєчасної плати з вини орендаря, він сплачує орендодавцю пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми простроченої заборгованості за кожний день прострочення.

У частині першій статті 546 ЦК України зазначено, що виконання зобов'язання може забезпечуватися, зокрема, неустойкою.

Неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання; штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов'язання; пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання (стаття 549 ЦК України).

Згідно з частиною другою статті 343 ГК України і статтею 1 Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань» платник грошових коштів сплачує на користь одержувача цих коштів за прострочку платежу пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін, але не може перевищувати подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період, за який сплачується пеня.

За приписом частини шостої статті 232 ГК України нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов'язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Таким чином, вирішуючи спір про стягнення пені за несвоєчасне виконання грошового зобов'язання, суд визначає розмір такої пені за ставкою, що не перевищує подвійної облікової ставки НБУ за шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Перевіривши здійснений позивачем розрахунок суми пені, господарський суд міста Києва дійшов висновку про те, що розрахунок правильний, а тому стягненню з відповідача підлягає 1 571,23 грн. пені.

За приписами статті 49 ГПК України судові витрати зі справи слід покласти на відповідача.

Керуючись статтями 43, 49, 82 - 85 ГПК України, господарський суд міста Києва

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити частково.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Амадін» (01021, м. Київ, вул. Інститутська, 24/7, кв. 80; ідентифікаційний код 36258001) з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання даного рішення суду, на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Департамент інформаційних технологій «СОВА» (03150, м. Київ, вул. Анрі Барбюса, буд. 11/2, кв. 62; ідентифікаційний код 38489978): 37 000 (тридцять сім тисяч) грн. основного боргу; 1 571 (одну тисячу п'ятсот сімдесят одну) грн. 23 коп. пені; 1 377 (одну тисячу триста сімдесят сім) грн. 58 коп. втрат від інфляції та 4 263 (чотири тисячі двісті шістдесят три) грн. судового збору.

3. Розірвати укладений товариством з обмеженою відповідальністю «Департамент інформаційних технологій «СОВА» (03150, м. Київ, вул. Анрі Барбюса, буд. 11/2, кв. 62; ідентифікаційний код 38489978) та товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Амадін» (01021, м. Київ, вул. Інститутська, 24/7, кв. 80; ідентифікаційний код 36258001) договір від 31.07.2014 № 08/14 оренди обладнання.

4. Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Амадін» (01021, м. Київ, вул. Інститутська, 24/7, кв. 80; ідентифікаційний код 36258001) повернути товариству з обмеженою відповідальністю «Департамент інформаційних технологій «СОВА» (03150, м. Київ, вул. Анрі Барбюса, буд. 11/2, кв. 62; ідентифікаційний код 38489978) таке обладнання: стелаж залізний 142*31 см у кількості три штуки вартістю 3 795 грн. (одна штука - 1 265 грн.); стелаж залізний у кількості п'ять штук вартістю 6 325 грн. (одна штука - 1 265 грн.); горщик для квітів великий вартістю 56 грн.; стійка скляна барна маленька у кількості дві штуки вартістю 9 080 грн. (одна штука - 4 540 грн.); стійка скляна барна велика вартістю 4 325 грн.; люстра подвійна (довга) у кількості дві штуки вартістю 598 грн. (одна штука - 299 грн.); люстра овальна вартістю 165 грн.; камера відеонагляду вартістю 203 грн.; попільниця чорна циліндр вартістю 25 грн.; шафа холодильна Polair CM 114-S вартістю 16 486 грн.; стіл нержавіючий 179*70 см у кількості чотири штуки вартістю 7 076 грн. (одна штука - 1 769 грн.); ваги торг. Nova-45 у кількості дві штуки вартістю 720 грн. (одна штука 360 грн.); стелаж нержавіючий 150*70см вартістю 1 620 грн.; міксер Minneapolis вартістю 7 481 грн.; шафа пекарська електрична 3-секції вартістю 13 434 грн.; стелаж оцинкований 180*90*48см вартістю 3 500 грн.; плитка електрична Expert вартістю 12 499 грн.; полиця дерев'яна 178*20 см вартістю 240 грн.; вентилятор Delfa вартістю 203 грн.; тістомісильник спіральний PRISMAFOOD IBT 20 вартістю 19 465,98 грн.; шафа дерев'яна кутова 152*33 см вартістю 2 400 грн.; люстра подвійна (довга) кількість сім штук вартістю 2 093 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду у кількості дві штуки вартістю 406 грн. (одна штука - 203 грн.); телефон Panasonic вартістю 150 грн.; дзеркало 153*50 см вартістю 1 892,46 грн.; люстра подвійна (довга) вартістю 299 грн.; люстра подвійна (довга) у кількості дві штуки вартістю 598 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду вартістю 203 грн.; дзеркало 153*50 см вартістю 1 892,46 грн.; пилосос Roventa вартістю 1 212 грн.; люстра подвійна (довга) вартістю 299 грн.; візок транспортний BF-2500 кг вартістю 3 718 грн.; драбина вартістю 378 грн.; люстра подвійна (довга) у кількості п'ять штук вартістю 1 495 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду у кількості дві штуки вартістю 406 грн. (одна штука - 203 грн.); стіл письмовий 70*154 см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); тумба з шухлядками 73*60 см у кількості дві штуки вартістю 1 528 грн. (одна штука - 764 грн.); підставка під системний блок дерев'яна у кількості дві штуки вартістю 358 грн. (одна штука - 179 грн.); МФУ Canon та катридж вартістю 18 430 грн.; телефон Panasonic у кількості дві штуки вартістю 300 грн. (одна штука - 150 грн.); полиці дерев'яні 120 см у кількості чотири штуки вартістю 960 грн. (одна штука - 240 грн.); стілець офісний на колесиках у кількості дві штуки вартістю 870 грн. (одна штука - 435 грн.); стілець офісний у кількості дві штуки вартістю 458 грн. (одна - штука - 299 грн.); вентилятор Delfa вартістю 203 грн.; вазон для квітів у кількості три штуки вартістю 75 грн. (одна штука - 25 грн.); люстри 4-х лампові (довгі) у кількості три штуки вартістю 4 587 грн. (одна штука - 1 529 грн.); комп'ютерний комплект (системний блок, монітор, клавіатура, мишка) у кількості дві штуки вартістю 6 698 грн. (одна штука - 3 349 грн.); джерело безперебійного живлення у кількості дві штуки вартістю 582 грн. (одна штука 291 грн.); шафа 9U, 620*600*477 mm (Ш*Г*В), чорна UA-MGSW96B вартістю 2 270 грн.; комутатор HP 1410-24 вартістю 3 276 грн.; сервер CSV (набір комплектуючих) вартістю 920 грн.; ИБП АРС 1500 вартістю 1 310 грн.; голосовий шлюз GrandStream вартістю 1 350 грн.; радіатор масляний вартістю 1 249 грн.; камера відеонагляду вартістю 203 грн.; стіл нержавіючий 181*70см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); ваги торг. Nova-45 вартістю 360 грн.; м'ясорубка МИМ-350 вартістю 9 172 грн.; морозильна скриня Tefcold FR605 у кількості дві штуки вартістю 19 716 грн. (одна штука - 9 858 грн.); морозильна шафа Polair ШН-1,4 вартістю 19 334 грн.; бойлер для нагрівання води Ferroli вартістю 1 591 грн.; ваги торг. Nokasonic-300 вартістю 731 грн.; люстри подвійні (довгі) у кількості шість штук вартістю 1 794 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду вартістю 203 грн.; стелаж нержавіючий 185*100*40 см у кількості три штуки вартістю 10 800 грн. (одна штука - 3 600 грн.); стелаж нержавіючий вартістю 3 500 грн.; стіл нерж. 180*70 см у кількості чотири штуки вартістю 7 076 грн. (одна штука - 1 769 грн.); полиця дерев'яна підвісна 190*40 см вартістю 240 грн.;шафа жарочна електрична 3-секц. вартістю 6 000 грн.; полиця дерев'яна підвісна 140*48 см у кількості двох штук вартістю 480 грн. (одна штука - 240 грн.); полиця дерев'яна підвісна 95*67 см вартістю 240 грн.; стіл нерж. приставний 100*70 см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); сковорода елект.модернізована СЕМ вартістю 8 684 грн.; плита електрична АРМ-ЕКО на 6 камфорок у кількості дві штуки вартістю 21 496 грн. (одна штука - 10 748 грн.); шафа холодильна Polair CM 114-S у кількості вартістю 32 972 грн. (одна штука - 16 486 грн.); овочерізка Торгмаш вартістю 9 520 грн.; ваги торг. Nova-45 у кількості дві штуки вартістю 720 грн. (одна штука - 360 грн.); люстри подвійні (довгі) у кількості дев'ять штук вартістю 2 691 грн. (одна штука - 299 грн.); лампа денного світла 130 см у кількості дві штуки вартістю 320 грн. (одна штука - 160 грн.); телефон Panasonic вартістю 150 грн.; камера відеонагляду вартістю 203 грн.; бойлер Electrolux вартістю 1 740 грн.; машина картоплеочисна МОК-300М вартістю 11 500 грн.; грильниця електрична Salamandra вартістю 4 292 грн.; фритюрниця 4*4 л вартістю 2 382 грн.; стіл нерж. 180*70 см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); стіл нерж. 70*100 см у кількості дві штуки вартістю 3 538 грн. (одна штука - 1 769 грн.); слайстер Kuchenbach вартістю 4 325 грн.; плита электрическая ВЕКО CSE 66300 GW вартістю 4 466 грн.; ваги торг. Nova-45 вартістю 360 грн.; полиця підвісна дерев'яна 75*70 см у кількості дві штуки вартістю 480 грн. (одна штука - 240 грн.); полиця кутова 111*50 см вартістю 240 грн.; шафа підвісна дерев'яна 90*92см вартістю 1 650 грн.; холодильник Whirpool WBE3414TS вартістю 5 105 грн.; мікрохвильова піч Samsung МЕ7 вартістю 1 247 грн.; соковижималка вартістю 790 грн.; люстри подвійні (довгі) у кількості двох штук вартістю 598 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду вартістю 203 грн.; ваги торг. Nokasonic-300 вартістю 731 грн.; DVD проигриватель вартістю 359 грн.; телефон Panasonic вартістю 150 грн.; комп'ютерний комплект (системний блок, монітор, клавіатура, мишка) вартістю 3 349 грн.; модем вартістю 330 грн.; полиця дер. 100*50 см вартістю 240 грн.; люстри подвійні (довгі) вартістю 598 грн. (одна штука - 299 грн.); камера відеонагляду вартістю 203 грн.; раковина для миття посуду подвійна нерж. 60*80 см вартістю 3 488 грн.; бойлер Electrolux вартістю 1 740 грн.; марміт електричний для гарнірів Кий-В 104*38 см вартістю 210 грн.; марміт електричний для салатів Кий-В 121*38 см вартістю 240 грн.; холодильна вітрина для десертів 110*36 см вартістю 7 831 грн.; меблі кухонні (стійка дер. 160*50 см з мийкою, стійка з шафою 140*33 см, стійка з шафою 150*44 см, стійка з шафою 60*80 см, полиця дер. 140*21 см(2шт)) вартістю 8 500 грн.; ваги торг. Nova-45 вартістю 360 грн.; мікрохвильова піч Samsung МЕ7 вартістю 1 009 грн.; кип'ятильник Gastrorag вартістю 395 грн.; R-Keeper Posiflex вартістю 5 500 грн.; принтер для касових чеків Star TSP650X2 вартістю 2 808 грн.; кавовий апарат Maria вартістю 33 500 грн.; телефон Panasonic вартістю 150 грн.; стелаж дер. підвісний для випічки 180*70 см у кількості дві штуки вартістю 4 500 грн. (одна штука - 2 250 грн.); Wifi Роутер вартістю 949 грн.; ИБП APC 525 вартістю 1 310 грн.; скриня для зберігання коштів вартістю 990 грн.; соковижималка Kenwood JE850 вартістю 3 600 грн.; віяло (декор) у кількості дві штуки вартістю 240 грн. (одна штука - 120 грн.); камера відеонагляду у кількості двох штук вартістю 406 грн. (одна штука - 203 грн.); столи Werzalit 120*80 у кількості дев'ятнадцять штук вартістю 7 220 грн. (одна штука - 380 грн.); стілець Корсика пласт. синій у кількості сорок штук вартістю 14 040 грн. (одна штука - 351 грн.); стілець Корсика пласт. червоний у кількості тридцяти шести штук вартістю 12 636 грн. (одна штука - 351 грн.); стійка під журнали вартістю 877 грн.; акустична система (підсилювач, 2 регулятори, 5 колонок) вартістю 2 470 грн.; телевізор плазмовий Samsung UE-46EH5307 вартістю 6 450 грн.; стілець барний у кількості п'ять штук вартістю 3 845 грн. (одна штука - 769 грн.); люстра у кількості дванадцяти штук вартістю 3 588 грн. (одна штука - 299 грн.); горщик для квітів у кількості чотирьох штук вартістю 440 грн. (одна штука - 110 грн.); картина настінна у кількості сорока штук вартістю 6 000 грн. (одна штука - 150 грн.); рекламний щит (гаряча випічка) вартістю 1 500 грн.; вказівник «Вихід» у кількості двох штук вартістю 500 (одна штука - 250 грн.); рекламна підставка вартістю 160 грн.; рекламний щит з підсвіткою (зовн.) у кількості три штуки вартістю 720 грн. (одна штука - 240 грн.); камера відеонагляду у кількості двох штук вартістю 406 грн. (одна штука - 203 грн.); дзеркало в рамі 137*70 см вартістю 15 410 грн.; стіл барний круглий д.55 см у кількості дві штуки вартістю 1 398 грн. (одна штука - 699 грн.); реклама пива вартістю 460 грн.; стелаж дер. 105*182*10 см вартістю 2 250 грн.; лампа підвісна у кількості трьох штук вартістю 720 грн. (одна штука - 240 грн.); стіл дер. з полкою 104*102 см вартістю 570 грн.; обігрівач WildWind вартістю 268 грн.; стіл квадратний 80*80 см вартістю 259 грн.; камера відео нагляду у кількості чотирьох штук вартістю 812 грн. (одна штука - 203 грн.); тримач паперових рушників вартістю 441 грн.; дзеркало 152*80 см вартістю 774 грн.; горщик для квітів у кількості одинадцяти штук вартістю 165 грн. (одна штука - 15 грн.); люстра BL-111S/1 Е27 black у кількості трьох штук вартістю 2 130 грн. (одна штука - 710 грн.); люстра BL-111S/1 Е27 oranga у кількості чотирьох штук вартістю 2 840 (одна штука - 710 грн.); люстра BL-111S/1 Е27 red у кількості чотирьох штук вартістю 2 840 грн. (одна штука - 710 грн.); бра у кількості десяти штук вартістю 12 840 грн. (одна штука - 1 284 грн.); столи Werzalit 120*80 у кількості двадцять одна штука вартістю 7 560 грн. (одна штука - 360 грн.); стілець Корсика пласт. жовтий у кількості сорок штук вартістю 14 040 грн. (одна штука - 351 грн.); стілець Корсика пласт. червоний у кількості сорока чотирьох штук вартістю 15 444 (одна штука - 351 грн.); колонки до акустичної системи у кількості п'яти штук вартістю 7 750 грн. (одна штука 1 550 грн.); холодильна вітрина «Умка» ВХП 12 вартістю 12 450 грн.; диспенсер для приборів 60*126*40 см вартістю 3 640 грн.; стіл нерж. роздача без ніші 188*70 см вартістю 1 769 грн.; стіл нерж. роздача з нішею 100*70 см вартістю 1 769 грн.; прилавок охол. для салатів з 1 пол. 1 500/700/850 вартістю 1 985 грн.; марміт перших страв з 1 пол. вартістю 5 400 грн.; марміт для гарнірів з 1 пол. 1 500/700/850 вартістю 7 501 грн.; марміт для м'яса та риби з 1 пол. 1 800/700/850 вартістю 8 218 грн.; місце касира 1 200/700/850 техно2 вартістю 3 900 грн.; місце касира з направ. 1 200/700/850 тех2 вартістю 3 900 грн.; R-Keeper Posiflex у кількості двох штук вартістю 10 480 грн. (одна штука - 5 240 грн.); принтер Citizen для друкування чеків вартістю 2 875 грн.; візок сервісний на 4 рівні 750/500/1700 тех1 вартістю 2 500 грн.; скриня для зберігання коштів у кількості двох штук вартістю 1 980 грн. (одна штука - 990 грн.); принтер чеків (фіскальний реєстратор) Datekc вартістю 2 380 грн.; електрокамін вартістю 12 155 грн.; ИБП АРС-S2S вартістю 1 310 грн.; стілець офісний на колесиках вартістю 450 грн.; стіл приставний нерж. 100*70 см у кількості двох штук вартістю 4 798 грн. (одна штука - 2 399 грн.); ваги торг. Nova-45 вартістю 360 грн.; телевізор плазмовий Panasonic вартістю 4 500 грн.; мікрохвильова піч Samsung МЕ7 вартістю 919 грн.; стіл нерж. 80*70 см вартістю 1 769 грн.; кип'ятильник ел-СауMakinasi вартістю 320 грн.; телефон Panasonic вартістю 150 грн.; камера відеонагляду у кількості чотирьох штук вартістю 812 грн. (одна штука - 203 грн.); решітка радіатора у кількості одинадцяти штук вартістю 2 409 грн. (одна штука - 219 грн.); стелаж для сушки посуду 600/300-1650 у кількості двох штук вартістю 5 520 грн. (одна штука - 2 760 грн.); раковина для миття глибока 60*60*40 см вартістю 3 488 грн.; стіл приставний 70*100 см вартістю 2 399 грн.; бойлер Electrolux вартістю 1 740 грн., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Фізкультури, 1 на першому та другому поверхах будівлі навчального корпусу № 2.

5. У задоволенні решти позовних вимог відмовити.

Після набрання рішенням законної сили видати відповідні накази.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повне рішення складено 05.12.2014.

Суддя О. Марченко

Дата ухвалення рішення01.12.2014
Оприлюднено09.12.2014
Номер документу41774555
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 39 948,81 грн., розірвання договору від 31.07.2014 № 08/14 та повернення обладнання

Судовий реєстр по справі —910/22939/14

Ухвала від 17.11.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 19.10.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 15.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 23.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 06.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Рішення від 01.12.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 23.10.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні