Ухвала
від 11.12.2014 по справі 31/401-06
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

11.12.2014 Справа № 31/401-06

Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів :

головуючого судді Антонік С.Г. (доповідач)

суддів: Чимбар Л.О., Чоха Л.В.

проаналізував матеріали справи № 31/401-06 в зв'язку з поданням апеляційної скарги Дніпропетровської міської ради на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 24.11.14р.

За заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю компанії "Міжнародні ділові проекти", м. Дніпропетровськ

про перегляд за нововиявленими обставинами рішення господарського суду Дніпропетровської області від 07 липня 2011 року у справі № 31/401-06

У СПРАВІ:

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю компанії "Міжнародні ділові проекти", (м. Дніпропетровськ)

до Дніпропетровської міської ради, (м. Дніпропетровськ)

Третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Дніпропетровської міської ради, (м. Дніпропетровськ)

за участю у справі Прокурора Дніпропетровської області, (м. Дніпропетровськ)

про визнання права власності

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 24.11.2014р. (суддя Дубінін І.Ю.) по справі № 31/401-06, рішення господарського суду Дніпропетровської області від 07 липня 2011 року у справі № 31/401-06 скасовано.

Рішення господарського суду Дніпропетровської області від 29 листопада 2006 року у справі № 31/401-06 залишено без змін.

Стягнуто з Дніпропетровської міської ради на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародні ділові проекти" - 11 500 грн. 00 коп. судового збору за перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами.

Не погодившись з вищезазначеним судовим рішенням, його оскаржив в апеляційному порядку відповідач.

Колегія суддів Дніпропетровського апеляційного господарського суду, ознайомившись з матеріалами справи та апеляційної скарги вважає за необхідне повернути апеляційну скаргу без розгляду в силу наступного.

Статтею 94 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що до скарги додаються докази сплати судового збору і надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Відповідно до п.3 ч. 1 ст.97 ГПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається заявникові якщо до апеляційної скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Cудовий збір по апеляційні скарзі Дніпропетровської міської ради на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 24.11.14р. не сплачено.

Разом з апеляційною скаргою відповідач подав до апеляційного господарського суду клопотання про відстрочення сплати судового збору до прийняття рішення по справі. Зазначена заява мотивована тим, що Дніпропетровська міська рада є бюджетною установою, яка утримується за рахунок коштів міського бюджету, і через складність процедури фінансування та перерахування органом державного казначейства коштів, не має можливості вчасно здійснити оплату судового збору..

Згідно ст.8 ЗУ "Про судовий збір" від 08.07.2011року, № 3674-VI, суд може своєю ухвалою відстрочити, розстрочити, зменшити розмір або звільнити від сплати судового збору.

Відповідно п. 3.1 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 року № 7 "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" єдиною підставою для вчинення господарським судом дій, зазначених у статті 8 Закону, є врахування ним майнового стану сторін. Клопотання про відстрочення (розстрочення) сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до господарського суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі. При цьому оскільки статтею 129 Конституції України як одну із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, отже в тому числі й органів державної влади, то самі лише обставини, пов'язані з фінансуванням установи чи організації з державного бюджету України та відсутністю у ньому коштів, призначених для сплати судового збору, не можуть вважатися підставою для звільнення від такої сплати.

В силу ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Лист відділу бухгалтерського обліку і звітності міської ради, наданий скаржником, не свідчить про наявність або відсутність коштів у заявника необхідних для сплати судового збору при поданні апеляційної скарги та не є достатнім доказом підтвердження такого майнового стану відповідача, який би давав право суду відстрочити сплату судового збору. Належним доказом є підтвердження казначейства.

Враховуючи викладене, апеляційна скарга не може бути прийнята до розгляду і підлягає поверненню заявнику.

На підставі наведеного та керуючись ст.86, п.п.1, 3 ч.1 ст.97 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Дніпропетровської міської ради на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 24.11.14р.по справі № 31/401-06 повернути без розгляду.

Додаток (на адресу заявника): апеляційна скарга з доданими до неї матеріалами всього на 16 аркушах.

Головуючий суддя С.Г.Антонік

Суддя Л.В.Чоха

Суддя Л.О.Чимбар

Дата ухвалення рішення11.12.2014
Оприлюднено16.12.2014
Номер документу41845268
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —31/401-06

Ухвала від 05.02.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Харченко В.М.

Ухвала від 11.12.2014

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Рішення від 24.11.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 11.11.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 22.10.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 16.10.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 29.09.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 09.09.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Постанова від 26.08.2014

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Пархоменко Наталія Володимирівна

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Пархоменко Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні